Användarprofil marie / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av marie

Antal betyg: 16
Antal recensioner: 16

Annorlunda

14 mars 2011

En något annorlunda bok i serien om Alan Banks. Jag tycker böckerna är mysiga med målande beskrivningar av landskapet, personerna och livet som kriminalare i Yorkshire. Den här boken är inget undantag men något långsammare och intrigen vänds lite tvärtom mot slutet av boken och slutar tämligen oväntat - i alla fall för mig. Intressant och klart läsvärt men ej den bästa boken i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant, rolig och läsvärd

14 juli 2010

Verkligen en trevlig, enkel och trivsam bok att läsa. Allvarlig och öppen, är imponerad. Jag känner igen mycket från mitt eget liv och det är roligt att ta lite del av vad som hänt sen jag första gången såg henne i Visby på Tiljans Talanger för en väldans massa år sen. Var osäker om Babben skulle göra sig i bokform men det funkar perfekt. Gillar dessutom E-boksformatet så här sommartid har jag just upptäckt. Hoppas det kommer en uppföljare om några år för det här funkar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra

14 juli 2010

Anne Holt sviker aldrig sina läsare och håller den röda tråden genom sina böcker vilket ger pluspoäng och det blir tydligt nu när jag läst ett antal sämre böcker på rad.
Tycker dock att hennes böcker bara blir bättre och bättre och det är få författare jag väntar spänt på att nästa bok ska komma (faktiskt bara Anne Holt och Michael Connelly). Är glad över att ha läst alla böckerna i båda serierna, här binder hon åter ihop Inger Johanne och Hanne på ett sätt som bara får mig att vilja läsa mer och mer... och så vips är boken slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sommarläsning

4 juli 2010

Perfekt sommarläsning som griper och fångar tag om en, svårt att lägga ifrån sig boken stundvis - längtar att läsa och veta hur det ska gå för huvudpersonerna. Men stundvis ack så genomtråkig. Hade med lätthet kunnat vara 100 sidor kortare. Men för att vara en svensk bok - jättebra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig lyssning

4 juli 2010

En intressant historia, var tveksam till om ljudboksformatet skulle passa mig men det fungerade verkligen. En spännande intrig, flera förvecklingar och lite personligare än Connellys tidigare böcker. Oväntade händelsekedjor som överraskar. Är Michael Connelly-fan och blev glad över att Lagens Limo och Harry Bosch vävdes ihop så elegant och intressant... Mersmak!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

4 juli 2010

Faktiskt en riktigt spännande bok om Maria Wern som inte är sig riktigt lik dock. Men historien är omväxlande trovärdig och absurd men tycker ändå att det här är en av de två bättre böckerna av Anna Jansson. Det är skoj att följa att AJ velat omnämna rehabkedjan, utbrändhet och i det påvisar att hon har vissa insikter faktiskt, de lyser inte alltid igenom tyvärr. Faktiskt den enda av Maria Wernböckerna jag har haft svårt att lägga ifrån mig :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

4 juli 2010

Böckerna om Maria Wern är hopplöst ojämna och man vandrar mellan allt från att uttråkad undra när något ska hända till att det blir riktigt spännande. Den här boken är nog i mitt tycke den bästa av dem alla. Något förvirrad som vanligen av de tre senaste böckerna, är att grundhistorien haltar. Av allt det dramatiska på Gotska Sandön i förra boken finns knappt något nämnt och det gör mig besviken. Skulle jag läsa en enda av Anna Janssons böcker skulle det nog vara den här och den föregående för de är riktigt bra. Skoj att läsa och vara med i så för mig välkända miljöer samtidigt som jag kan ana öns utveckling jämfört med 20 år tillbaka i tiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förvirrande

4 juli 2010

En bra deckare. Till och med riktigt bra. Men så totalt olik Anna Janssons första böcker om Maria Wern så jag undrar om författaren är utbytt? Kan inte påstå jag var någon större beundrare av de tidigare böckerna men läser på de nya böckerna i serien för att "se hur det går" för Maria och de andra men är faktiskt mycket förvirrad. Barnen nämns kort i sin frånvaro, historien som helhet följs inte upp som tidigare och jag är bara... förvirrad. Byter man stil så rejält kan man lika gärna som författare byta karaktärer och låta serierna möta varandra istället typ Anna Holt. Läsvärd men något saknas ändå, blir tyvärr inte sugen på att läsa nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Störtskön

4 juli 2010

Kan inte tänka mig bättre sommarläsning än så här. Många goda skratt, fantastiska historiska igenkännanden och en varm känsla av att livet faktiskt är fullt möjligt att leva riktigt gott om man bara så vill.... Positivt, härligt och optimistiskt! Vill genast läsa mer men boken tog slut alldeles för fort.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej