Användarprofil Camilla / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Camilla (Linköping)

Antal betyg: 27
Antal recensioner: 10

Fågelskådaren

Lika bra som den första i denna serie

24 februari 2019

Jag hoppades att denna skulle vara lika bra som första delen och blev inte besviken. Spänning och humor på samma gång, perfekt när man vill läsa något som fängslar utan att bli alltför tungt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Med livet som insats : i strid mot Isis

Obehagligt spännande rakt igenom

24 februari 2019

En bok som är svår att sluta läsa när man väl börjat, trots att den är lika obehaglig som spännande. Tyckte den var skriven på ett enkelt och lättläst sätt, uppdelad i kortare kapitel vilket bidrar till att allting inte flyter ihop vilket annars brukar vara lätt hänt i såna här böcker tycker jag. Läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nästan vanlig man

Spännande och skruvad men segstartad

9 juli 2018

Hört mycket om serien och läste därför denna första del. Tyckte den var väldigt segstartad, det tog tid att komma in i handling och karaktärer, dvs jag fastnade inte riktigt så som man ibland kan göra. Först någonstans halvvägs in i boken tyckte jag den blev mer och mer spännande - och skruvad på ett skrämmande men ändå intressant sätt.

Jag är inte säker på om jag kommer läsa fler delar, inte just nu iallafall men kanske i framtiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Simone

Ungdomligt och lättläst

4 augusti 2017

Det här är kanske en ungdomsbok men jag som vuxen uppskattar den som en härlig, lättläst feelgood-roman, en bok man mår bra av att läsa helt enkelt. Passar perfekt på semestern, kanske för en dag på stranden eller ett par timmar på resande fot då den inte är så tjock - vilket är enda anledningen att jag inte satte 5 stjärnor, hade gärna sett att den var dubbelt så tjock! :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian

Kastar nytt ljus över befintliga berättelsen

30 april 2016

Den här boken tycker jag man ska läsa om man tyckte att de första tre Fifty Shades-böckerna var så där bra att man vill läsa dem igen. För precis som andra skrivit i sina recensioner så är denna bok "samma berättelse" fast ur en annan persons perspektiv.

Jag gillade boken därför att den ger nytt liv åt hela Fifty Shades-serien genom att vi får höra Christians version av händelserna. Är man införstådd med att detta är samma berättelse ur ett nytt perspektiv och inte förväntar sig någon fortsättning på tidigare böcker, så blir man inte besviken! Förutsatt att man verkligen tyckte om de första böckerna, förstås.

Betyget når inte riktigt upp till fem hos mig, av anledningen att den tappade spänning emellanåt. Kanske för att man redan kände till vissa delar eller för att det helt enkelt blev lite långdraget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Baristas : första boken

Underhållande om ungdomlig vardag

6 mars 2016

Jag gillar Denise Rudbergs sätt att skriva, kanske bidrar det till att jag gillar denna bok som egentligen inte innehåller några större äventyr men ändå är underhållande med sin skildring av unga människors liv och vardag.

Boken kretsar kring tre unga grabbar som påbörjat gymnasiestudier men också sökt extrajobb vilket blir det som för dem samman. Deras vardag med stora och små händelser kring skola, jobb och umgänge är bokens innehåll.

Det här är nog främst läsning för ungdomar men jag tycker den passar oavsett ålder, beroende på vad man vill ha ut av en bok. För den som föredrar djupare innehåll rekommenderar jag den inte, men är man sugen på lättsam och ungdomlig läsning tycker jag att den levererar.
Det här är också perfekt läsning på stranden eller resan då boken är ganska tunn, mera som en novell.

Baristas: första boken är precis som den antyder den första delen i en serie om tre och jag ska definitivt fortsätta läsa därför att denna berättelse gav mig en så skön känsla och stämning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tuesdays With Morrie

Lättläst engelska som skapar eftertanke

26 augusti 2015

En obligatorisk novell i min engelskakurs. Boken var så bra att jag lätt kunde läst den på eget initiativ - och varmt rekommenderar den till alla som vill läsa en lättare bok på engelska.

Baserad på verkliga personer och händelser får vi följa en ALS-sjuk lärare och en av hans elever på en sista "lektion" i livet. En lektion som ger eleven men också läsaren både underhållning, glädje, sorg och framförallt eftertanke i alla livets frågor.

En gripande och samtidigt fantastisk fin berättelse om människor emellan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte riktigt enligt plan

Perfekt semesterpocket

14 juni 2015

Efter upptäckten av Marianne Jidoff-böckerna blev jag nyfiken på att läsa något mer av denna författare och valde då "Inte riktigt enligt plan". Den håller inte samma kvalité som Jidoff-serien men är ändå läsvärd och underhållande på sitt sätt.

"Inte riktigt entligt plan" handlar om relationer, känslor och förvecklingar. En enkel och lättsam bok som fångar mitt intresse med sin blandning av glädje och vemod, troligtvis för att jag många gånger kunde relatera till min egen verklighet och vardag där allting inte alltid går spikrakt framåt.

Den här boken är inget nobel-material men den känns väldigt varm och roande för stunden. Skulle rekommendera den om man vill läsa något lättsamt och vardagsnära och eftersom den är ganska tunn passar perfekt för några dagar på landet, under tågresan eller på stranden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mellan fyra ögon

Lättläst och spännande kriminalroman

8 mars 2015

Det här var en väldigt efterlängtad uppföljare för mig som älskade de tre första böckerna!

"Mellan fyra ögon" gjorde mig inte besviken, levde upp till förväntningarna och mer därtill med samma spänning som föregångarna.

Boken fångade mig direkt då den genast kastar in läsaren i en spännande handling. Med sitt lättlästa språk och målande beskrivningar av både miljöer och personer är det lätt att gilla denna bok.
Jag hade svårt att lägga den ifrån mig då spänningen hela tiden byggs upp på flera plan samtidigt, sida efter sida, precis som i de tidigare böckerna.

Rekommenderar varmt denna bok för den som gillar kriminalromaner, helst efter att ha läst de tre första men den kan säkerligen läsas fristående också!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej