Användarprofil Jan Carlqvist / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Jan Carlqvist

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 6

De som dödar drömmar sover aldrig

Svår att lägga ifrån sig

18 september 2018

Vi som var med på 70-talet läser igenkännande och fängslade av de intressanta skildringarna av vänstergrupperna, Palestinakonflikten och IB-affären. Samtidigt som man påminns om tidens politiska diskussioner känns det som ett stort journalistiskt avslöjande kring vad som egentligen hände, i Sverige och Västtyskland.. Det är spännande, välskrivet och ofta väldigt roligt! Familjen Lauritzen fortsätta öden är en lyckad bakgrund för tidens händelser, där Guillou verkligen skildrar med egna erfarenheter. När jag läser tror jag vartenda ord är sant, och nan vill läsa mer. Rekommenderas starkt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handen : ett fall för Wallander

Wallanderhistorien är mycket bra, men omfattar bara...

27 augusti 2013

Wallanderhistorien är mycket bra, men omfattar bara halva boken ca 110 sidor. Resten är för kalenderbitare; ett kul uppslagsverk av alla personer och platser som förekommer i Wallanderböckerna, men knappast ett skönlitterärt verk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berätte...

Ruggigt bra!

27 augusti 2018

Jag upplever det här som en mycket ärlig bok, full av sanningar, erfarenhet och klokskap. Vi som har levt under samma tidsperiod som Leif fascineras ändå av hans sätt att sammanfatta vad som hänt på ett sätt som är imponerande. En bok fyĺld av humor, självrannsakan och självinsikt. Och så spännande - och upprörande - med alla rättsfallen! En yngre läsare har kanske inte samma referensramar, där blir allt historia, men det hela blir en fantastisk läsupplevelse. Rekommenderas varmt!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den stumma hertiginnan

Väldigt intressant blandning av historia och fikti

13 juli 2021

Det adliga livet på 1700-talets Sicilien beskrivs i historiska scener blandat med fiktion, där författarinnans egen historia vävs in, med dagens syn på aktuella problem med ojämlikhet. En annan roman, Bagheria, ger många nycklar till förståelsen. Den stumma hertiginnan är mycket skickligt översatt till svenska. Rekommenderas starkt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som inte dödar oss - Millennium 4

Spänningen fortsätter

9 september 2015

Alla njugga förhandskommentarer kommer på skam - David Lagercrantz har skrivit precis den fortsättning på Millennium-böckerna som vi väntat på i så många år. Suveränt spännande från första sidan. Borgar för många kommande läsupplevelser kring Lisbeth Salander. Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ekonomi är att välja : memoar

Utmärkt sammanfattning av svenska samhällsdebatten

7 augusti 2014

Både väldigt intressanta memoarer och fantastiska sammanfattningar av 50 års
samhällsfrågor, där man får en bra känsla för hur nationalekonomiska förslag kommit att hanteras i den politiska verkligheten. Och villen fin konstnär han är!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej