Användarprofil Margaretha / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Margaretha

Antal betyg: 38
Antal recensioner: 5

Utan ånger : Gustaf Ekström - SS-veteranen som grun...

Viktig läsning

2 juli 2017

Boken om Gustaf Ekström som inte känner någon ånger - frivillig i Waffen-SS under kriget, ansvarig för spridande av nazistisk propaganda, medgrundare av SD - är en av de viktigare svenska böckerna i år. Den är resultatet av gediget grävarbete av författarna och kan starkt rekommenderas till den som tvivlar på var SD har sina rötter. Gustaf Ekström visste vad nazismen gjorde, vad hans handlingar hade för effekt, och han övergav aldrig sin ideologi, fast han försökt dölja sina förehavanden under och efter kriget.
Att bidra till bildandet av Sverigedemokraterna var sannolikt ett sätt för honom att föra denna ideologi vidare, i enlighet med sina ideal.
Boken berättar också vad som hände med merparten av de judiska boende på det äldreboende som nazisterna beslagtog - där Gustaf Ekström arbetade under kriget.

8 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sticka : egna modeller och fler detaljer

Tips från en erfaren stickerska

31 januari 2017

Ulla Engquists förra bok "Sticka : detaljer som gör skillnad" var snäppet bättre, men även denna bok är en guldgruva för den som älskar att sticka men uppskattar tips och tydliga beskrivningar från en erfaren stickerska.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varmt och stickat : vantar, mössor, sockor, sjalar, ...

Fina klassiska modeller

17 juli 2014

Jag lånade först boken på biblioteket, stickade babykofta och -mössa och insåg att detta är en av få stickböcker som jag kommer att ha användning av under många år och alltså vill köpa. De flesta andra stickböcker jag lånat blir för mig bara inspirationskällor - eller kanske visar en viss teknik som jag inte kunde och gärna lär mig.
Jag har inte tid att sticka så mycket som jag skulle önska, och jag är heller inte så snabb eller duktig att jag börjar på stora komplicerade stickprojekt, men här finns många fina beskrivningar på enkla tidlösa modeller som jag kommer att vilja och kunna sticka.
Den enda nackdelen jag ser är att det bara är ullgarn som används. Visserligen är det mitt eget favoritmaterial, men andra jag stickar till är känsliga för ullfett eller stickighet så det vore fint med alternativa garn eftersom det inte alltid fungerar så bra att byta till t ex bomullsgarn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varat och varan : prostitution, surrogatmödraskap oc...

Lysande!

6 augusti 2019

När lobbykampanjerna för normalisering av såväl surrogatmödraskap som prostitution drivs hårt är denna bok helt nödvändig. Den utgör en källa till kunskap om hur det verkligen ser ut i dessa branscher.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bockarna Bruse på badhuset

Originalet är bättre

6 juni 2019

Själv tyckte jag att originalet, en vanlig bok, är bättre, men jag tror att min sonson (5) uppskattar denna lika mycket, men på ett annat sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När vi var samer

(enbart betyg)

20 oktober 2021