Användarprofil Nickedockan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Nickedockan

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Hey Princess

Mats Jonssons genombrottsroman är en skildring av...

12 maj 2013

Mats Jonssons genombrottsroman är en skildring av adolescensen som en del av det s.k. indiepopuniversum som delas med läsarna av tidningen Pop på 1990-talet. Det är en utvecklingsroman som går från barndom till vuxenliv och en etablerad familj. Den är ett preludium till den (i mitt tycke bättre) följande romanen "Mats kamp".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smålands mörker

Detta är utan tvivel 2012 års viktigaste och bästa...

12 maj 2013

Detta är utan tvivel 2012 års viktigaste och bästa serieroman på svenska språket. Bromander bryter hårt med den svenska självbiografiska serietraditionen men använder dess formspråk - hans berättelser är uppdiktade och han försöker föreställa sig hur det är att vara någon annan, och för detta äventyr söker han sig längre och längre bort från sig själv. Romanen liksom flera av Bromanders kortare serieberättelser bär på ett stort mörker som till sin art påminner mycket om författaren Peter Pohls böcker, t.ex. "Vi kallar honom Anna". I "Smålands mörker" söker han svaret på frågan hur en person kan fångas in av en fascistisk idévärld och hur denna personlighet formas, hur den lever och tänker, älskar och genomgår livskriser. Han kryper under skinnet på den vardagsfascism som dessväre breder ut sig här i landet, och skriver därför en mycket viktig bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Banglatown

Bra debut av Wilks som liksom liknande svenska...

12 maj 2013

Bra debut av Wilks som liksom liknande svenska grafiska romaner berör den s.k adolescensen, gränslandet mellan barndom och vuxenliv. Går i samma samtida självbiografiska anda som t.ex. "Hey Pricess" (Mats Jonsson), "Simons 120 dagar" (Simon Gärdenfors) eller "Fri Kärlek" (Julia Thorell).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej