Användarprofil Anneli Maria / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anneli Maria

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Nog nu

Wislawa Szymborskas sista diktsamling är mitt första...

13 juli 2013

Wislawa Szymborskas sista diktsamling är mitt första möte med hennes poesi. Den gav mersmak! Jag läser mycket gärna fler av hennes dikter. De är lätta att ta till sig, fundera över, vandra i. Läsa igenom och läsa om, strosa runt i. Och det som ter sig enkelt till att börja med öppnar sig allteftersom i nya vinklar och möjligheter. Mycket läsvärd! Rekommenderas varmt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intimus

En fantastisk historia

12 juli 2010

En fantastisk roman! Snillrikt berättat, med flera parallella berättelser som efter hand på ett ständigt överraskande sätt flätas in i varandra, med händelser från olika tidsepoker och människor på olika platser i världen. Det här är en fantastisk historia och den är mycket skickligt berättad. Stimulerade läsning med en mystisk och fundersam eftersmak.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norrlands Akvavit

Sådär...

12 oktober 2007

Nja, lite för mycket norrländsk långsamhet för mig. Vissa partier skumläste jag. Visst blev det en del fniss, och visst finns det en del att fundera över, som t.ex. vad som är författarens egen tro och vad han vill ha sagt egentligen. Men det sammanlagda intrycket är ändå att historien är lite för tunn, tycker jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gunnar

Strålande!

11 oktober 2007

Jag tycker mycket om Bob Hanssons dikter, och blev inte besviken nu heller när han romandebuterar. Det här är en roman som ger mycket. Både allvar och humor, klurigt och lite otäckt emellanåt. Och härligt omisskännligt BobHansson-språk!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ur vulkanens mun

Tråkigt

12 juli 2010

En berättelse om en familj på charterresa och ett äktenskap i kris. Det är svårt att hålla intresset uppe när man läser denna. Det är beklämmande trist läsning. Språket känns förenklat och platt, som om den avsiktligt är skriven på "lätt svenska". Berättartekniken känns amatörmässig och historien saknar höjdpunkter. Inte ens slutet erbjuder någon överraskning.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej