Användarprofil Emma Sundström / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Emma Sundström

Antal betyg: 21
Antal recensioner: 21

Carthago

(du vet vilket soundtrack som borde spelas)

26 december 2016

Av en händelse köpte jag en svensk serietidning och denna serie var en av de representerade. Jag blev stormförtjust i denna blandning av skräck, äventyr och science fiction. Det är jättehajar, ubåtar mystiska gamla män och en ung tjej med fantastiska krafter. Vackert tecknat och en intressant historia, går nu och håller tummarna för en fortsättning.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Die Volume 1: Fantasy Heartbreaker

Rollspelsdrömmar

15 juli 2019

Alla har vi väl drömt om att en gång kliva in i en annan värld? Sex ungdomar träffas för att spela ett rollspel, en helt vanlig kväll. Men vad som händer sen är inte det vanliga...

I och med att tärningen kastas hamnar de i en fantasy-värld, de förvandlas till sina spelkaraktärer och äventyret börjar. De var 6 stycken som klev in i världen, men bara 5 som kom ut - under de kommande trettio åren har de aldrig diskuterat vad som hände, förrän nu.

Det här är en helt vansinnigt bra historia som rullas upp för oss, Kieron Gillen - som bland annat gjort "The wicked + The Divine", ger oss ett äventyr som får mig att minnas mina tonår och vara väldigt glad att jag aldrig hamnade i en rollspelsvärld! Det är blod, våld, äventyr och ett väldigt vackert tecknat album.
Väntar nu med spänning på att nästa samlade album kommer ut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dealing with Dragons: Enchanted Forest Chronicles Bk 1

Äntligen!

3 september 2018

Älskade den här boken som barn, vet inte hur många gånger jag läste om den!

Den handlar om Cimorene, en prinsessa som inte är som andra prinsessor. Hon har, tvärtemot sin fars önskningar, lärt sig att fäktas, tala latin och en hel del andra saker som en prinsessa absolut inte behöver kunna! När hennes föräldrar ska gifta bort henne tar Cimorene saken i egna händer och rymmer för att ta jobb hos en drake!

En stark och smart tjej i huvudrollen, inte så vanligt, och en hel del drakar och magi - en klar vinnare! Det här är del 1 i en serie, har dock inte läst de andra delarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

World of Warcraft: Before the Storm

Bra, men många historier

3 september 2018

Jag tyckte att "Before the storm" var bra, Christie Golden ger oss en solid berättelse om World of Warcraft. Vi får följa, i huvudsak, Anduin och Sylvanas, ledarna av The Alliance och The Horde respektive. Vad som händer inför den kommande expansionen.
Lite negativt att det är så mycket som ska pressas in i boken - den hade gott och väl kunnat vara dubbelt så tjock! Men, som en försmak av vad som komma skall, helt ok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Star Wars: Darth Vader By Kieron Gillen &; Salvador ...

Ok, måste läsa mer Star Wars.

3 september 2018

Av en slump bestämde jag mig för att testa första numret av denna på Comixology. Blev fast direkt och hjärtans glad när den gick att köpa i bokhandeln.
En fantastisk berättelse om Darth Vader, visst har vi alla någon gång undrat vad som pågick bakom hjälmen? Kieron Gillen ger sin version av rymdens ståtligaste bad-guy. Intriger, slagsmål och the force i en härlig blandning. Mer, tack!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
The Drifter

Väldigt bra bok, del två köptes direkt

3 september 2018

Ja, så fort jag läste ut den här boken så beställde jag del 2. Det är en spännande bok, visst, men det är även en välskriven bild av det amerikanska samhället för många soldater som återvänt från krig.
Huvudpersonen, Peter Ash, återvänder från Irak och Afghanistan med något han kallar "White static". Han får panik inomhus, så svårt att han nu mera campar ute i vildmarken.
En vän till Peter har tagit livet av sig och Peter beger sig till vännens änka för att se om han kan göra något för henne, det är början på en intensiv och spännande berättelse.

Kanske inte en thriller i ordets rätta bemärkelse, men heller inte en deckare. Klart läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Wicked + The Divine Volume 6: Imperial Phase II

Äntligen!

14 februari 2018

Har du inte läst volym 1 av denna serie ber jag dig göra det först, annars missar du hela handlingen. Det här är en salig blandning med blod, våld, sex och musikens betydelse för oss alla. Vi får följa några unga gudar - de lever bara ett visst antal år innan de dör, och sedan reinkarneras igen - en briljant idé. Boken är full av intrigen och aha-upplevelser, läs gärna varje volym flera gånger för att inte missa något. Och bered dig på cliffhangers som kallas duga!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Wolf Wilder

Vilda vargar

14 februari 2018

Var nyfiken på den här boken länge innan jag köpte den - varför väntade jag så länge? Det här är en underbar historia med inslag av fantasy och den har en känsla av att utspelas förr i tiden.
Vi befinner oss i Ryssland där Feo och hennes mamma är varg-vildare. Människor med kunskapen att göra tama vargar - som farit illa hos människor, att bli vilda igen. En fantastisk idé och det är en spännande, engagerande berättelse om Feo och hennes kamp för att hitta sin mamma - som blir kidnappad för hennes förmåga. Passar för ungdomar och vuxna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Beneath the Sugar Sky

Helt underbar bok!

14 februari 2018

Det här är del 3 i en (löst) sammanhängande serie. De bör läsas i rätt ordning för att få ut det mesta. Det sagt, en härlig blandning av fantasy/urban fantasy med lite skräck inslag.
Huvudpersonerna har i sin barndom stigit igenom en dörr som tar dem till ett förtrollat land som passar dem exakt. En huvudperson kom till ett undervattensland och levde som sjöjungfru.
Som ungdom blir de tillbakaskickade till vår verklighet och lyckas de hitta sin dörr igen får de så stanna i det magiska landet.

En originell historia och en av mina stora favoriter just nu!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej