Användarprofil Nadine / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Nadine (Göteborg)

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 4

Den underjordiska järnvägen

Fantastisk bok, ett läs-måste!

22 juli 2017

Cora växer upp som tredje generationens slav i den amerikanska södern på 1800-talet. Trots de faror som finns med att fly så bestämmer hon sig, efter övertalning från sin vän Caesar, för att lämna plantagen, sina vänner och sin våldsamma ägare.

"Den underjordiska järnvägen" var i verkligheten det nätverk som hjälpte förrymda slavar att fly till norra USA och Kanada. I boken beskrivs den som en faktisk underjordisk järnväg som tar Cora genom landet, jagad av en hänsynslös slavjägare som ser jakten på Cora som extra viktig då Cora's mamma flydde och lyckades undkomma just denne flera år tidigare.

Jag älskade den. Och avskydde den. Det är ett storslaget spännande äventyr samtidigt som det är en brutal beskrivning av det vidriga slaveriet. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig men ibland fick jag dock ta en paus för att ta in vad jag faktiskt läst.

Bokens kapitel varierar mellan att berätta om Cora's flykt och med historier från andra karaktärer som kommer i hennes väg och ger på så sätt läsaren och djupare förståelse för händelserna.

Läs den!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för superhjältar 1 - Handboken

Äntligen, bok om tjej med superkrafter!

25 juli 2017

En bok om en tjej med superkrafter är såklart väldigt välkommet. Boken är spännande och perfekt som bokpratsbok i t.ex. klassrummet då man vill prata om mobbing. Illustrationerna är fantastiska och jag tror att serieboksupplägget passar många yngre. När sista sidan dessutom ägnas åt att uppmärksamma BRIS och deras verksamhet blir jag som engagerad BRIS-volontär löjligt glad!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tio svenskar måste dö

Ny favorit i thrillergenren!

12 september 2017

Jag har hittat en ny favoritförfattare i thrillergenren, Martin Österdahl. Tio svenskar måste dö är den andra boken om Rysslandsexperten Max Anger och den är i min mening en riktig fullträff. Det är en stark spänningsroman som kretsar kring händelserna runt baltutlämningen efter andra världskriget, vilket inte helt oväntat tilltalar den här historienörden, mycket!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Se upp med vad du önskar

Mysig och klart läsvärd!

15 juni 2017

Precis som den första boken om De fyras gäng så är det en rakt igenom rolig och hjärtlig bok. Tempot är dock inte riktigt lika rasande högt som i den första men det behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt. Klart läsvärd och mysig bok! Och jag önskar definitivt att livet är lika händelserikt för en själv när man blir 60+!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Anteckningsbok Gocken Jobs Ros och lilja

(enbart betyg)

28 mars 2017