Användarprofil Ulla / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ulla

Antal betyg: 21
Antal recensioner: 21

The Design of Everyday Things

Bra bok om design

7 februari 2014

Boken är lättläst och lätt att ta till sig. Den öppnar ögonen för att även reagera på design. Till exempel att man tar på sig skulden om man gör fel. Kallar sig själv klumpig eller dum när det egentligen är dålig design som inte hjälper brukaren att förstå och göra rätt.
Den har tyvärr inte lika många illustrationer som en del av hans andra böcker men är väl värd att läsa. Den är intressant även om man inte håller på med design.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödens labyrint

Riktigt bra medeltids "deckare". Klarar av att ge ett...

7 oktober 2013

Riktigt bra medeltids "deckare". Klarar av att ge ett trovärdigt intryck av hur det skulle kunna varit på den "gamla goda tiden". Detta är del två av fyra (?). Hoppas att de andra delarna kommer på svenska snart. Ger mest om man läst del ett först men kan nog ge en hygglig läsupplevelse ändå.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Never let me go

Märklig och ovanlig.

15 maj 2019

Skall man läsa en Nobelpristagare så varför inte den här? Man skall i alla fall inte se filmen. Den blir fullkomligt obegriplig. Boken snirklar omkring i en obestämd tid och en obestämd känsla av fantasy eller ej följer mig längt in i boken. I och med att man för följa huvudpersonens tankar så förstår man handlingen (och det är det som helt går förlorat i filmen) Den är bitvis väldigt vacker, bitvis vardaglig och fastän den hoppar fram och åter så hänger den ändå ihop. Det är inte en bok man kommer att sakna om man inte läser den men det är en bok som ger något som mina vanliga böcker inte ger och jag är glad att jag läste den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörkermännen

Oxen del 2 - Riktigt bra spänning

15 maj 2019

Fortsättningen på Oxens samröre med osynliga krafter i den danska staten håller även den hög klass. Det är varken en deckare eller traditionell action och ändå lite av vart.
Den är lättläst, drar läsaren vidare och man (jag) kan inte räkna ut hur det skall gå. Eller kanske rättare man kan inte räkna ut vägen dit. Inte tar det heller riktigt slut. Det finns en massa våld, psykiska problem och "trust issues" men som läsare känner jag inte att det är överdrivet eller utfyllnad. Inte heller omotiverat. Visst är det vapen och mord men det känns mer som ett nödvändigt ont och inte som filmscener. Den här serien verkar vara en av få som jag verkligen uppskattar. Personerna är trovärdiga och inte så stiliserade som de ofta är i liknande böcker. Utan lite mer mänskliga. de gör fel och det går inte riktigt som det skall hela tiden. Historien är också trovärdig. Otäckt trovärdig. Den kanske är sann? Konspirationsteoretiker kan nog få en känsla av "vad var det jag sa?" Men det är nervkittlande och svårt att lägga ifrån sig boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förföljaren

Riktigt bra och otäck Roberts roman

8 februari 2017

Redan ämnet för boken är speciellt. Det händer ju då och då i hennes romaner att historien kommer ikapp och folk börjar dö i närområdet. Detta är ändå en spännande berättelse. Man vet ju att allt kommer att ordna sig till slut men jag hade svårt att lägga den åt sidan för att sova. Bara en sida till. Bara kapitlet ut. Bara till nästa stycke. Och så vidare.
Så vill man ha en sängfösarbok kan jag inte rekommendera den. Vill man ha en spännande berättelse, köp och läs.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödlig besatthet

Klassisk NR roman

8 februari 2017

NR skriver som vanligt bra när hon satsar på en "riktig" roman. Det finns en historia som bär. Även om man ganska snabbt kan räkna ut vad som skall hända så är den ändå en bra berättelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Effective UI: Building Great User Experience-Driven ...

Amerikanskt försäljarsnack

17 december 2015

Det är synd att boken är så amerikansk. Ämnet är intressant och väldigt lärorikt men jag störs hela tiden av den hurtiga, amerikanska bilförsäljartonen. Klarar man av att se bortom den så finns det russin att plocka.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hångla mer : en bok om att ge sig hän

Lättläst men inte lättviktigt!

17 december 2015

Klas håller en superb balans mellan att vara rolig och leverera insikter. Lättläst men inte lättviktigt! Har man hört honom tala så hör man även värmländskan genom sidorna. Han har också förmågan att skriva så att man läser hans betoningar. Det går inte att sträckläsa i den mening att det blir en platt text. Men den är njutbar att läsa. Inte minst för oss som tänkt i samma eller liknande banor. Läs! Tänk! Njut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den stumma flickan

Sebastian jobbar sig in i måste-läsa-kategorin

17 december 2015

Detta författarpar har snabbt bokat en fast plats i mitt bokhjärta. Denna gång skruvas arbetsgruppens relationer till ytterligare. Samtidigt pågår en mördarjakt. Vem hinner först? Räddaren Sebastian eller mördaren. fast man tror att man vet hur det skall sluta känner man sig aldrig riktigt säker. Det har ju hänt oväntade saker förr.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej