Användarprofil Gösta Vinberg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gösta Vinberg

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 6

Dina händer var fulla av liv

Mänsklighetens tillkortakommande

12 november 2020

Som alltid när jag läser om människors utsatthet blir jag beklämd över hur vi behandlar varandra. Boken be-handlar just detta, att vi inte kan lära av historien som är full av krig med allt vad det för med sig. Är vi mer solidariska med varandra om några hundratusen år, jag är tveksam. Vi är alltför egoistiska och giriga, men läs och bedöm själva.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äkta hela vägen - BOK SIGNERAD AV ERIK NIVA OCH MART...

Martin Mutumba

15 oktober 2020

För mej var boken fängsland läsning, kunde inte släppa den, ville tillbaka vad jag än höll på med. Ett livsöde som är mycket mer än bara fotboll. Läs den är mitt råd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I fel sällskap

Våldsamma män.

19 juni 2018

Viveca Sten har i denna bok fallit i en grop av våld mot kvinnor, det blev "för mycket". Tycker man om att läsa om sönderslagna och bortskjutna ansikten, ja då är boken läsvärd. Relationerna mellan alla sorters människor kan hon beskriva bra och igenkännande den delen tycker jag om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindel...

Sluta aldrig att gå.

22 november 2017

Detta är en fantastik bok alla borde läsa den. Tyvärr är det sant allt otäkt som händer utsatta barn i hela världen. För huvudpersonen i denna berättelse blev dock livet betydligt bättre, även om det blev en känslomässigt svår tid i början av flytten till Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Koka björn

Koka Björn

22 november 2017

Mikael Niemi har skrivit en deckare, där Levi Lestadius fått agera dektektiv, vilket jag inte tror att han gjorde i verkliga livet. Författare har väl rätten att tumma på sanningen och använda sin fantasi för att skapa en roman, som i det här fallet blev i mitt tycke spännande. Jag gillar berättelser som är trovärdiga, den här är på gränsen och i vissa fall inte. Kanske det är så att boken blir ointressant om händelserna inte skruvas till.
Mikael Niemi är en fantastikt bra berättare, boken är värd att läsas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Vart är vi på väg

17 januari 2018

Boken är så otäck att läsa så känsliga personer bör undvika den, annars kan de få svårt att sova om nätterna. Berättelsen handlar inte om framtiden för tyvärr förekommer allt som händer i denna bok på många ställen i vår värld dagligen. Man måste fråga sej vart är mänskligheten på väg. Jag som naivt trodde att vi lär av våra misstag, men så är det inte. Hemskheterna som vi utsätter varandra för utvecklas i takt med hur våra forskare förstår hur bl.a.hjärnan styr vårt beteende. Du som har ett starkt psyke läs gärna boken för att öka din förståelse om hur dom som gått vilse i denna världen kan bli "heliga krigare".

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej