Användarprofil Elina / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Elina

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Min mormor hälsar och säger förlåt

Efter att ha läst En man som heter Ove så trodde jag...

5 september 2013

Efter att ha läst En man som heter Ove så trodde jag aldrig att Backman skulle kunna överträffa sig själv. Det gjorde han, eller iallafall på samma nivå. Minst. Min mormor hälsar och säger förlåt är lika välskriven som Ove och är i samma stuk. Ibland gråter man men oftast så skrattar man. Backman tar upp de jobbiga ämnen i livet såsom döden och att förlora en vän. Han får det att verka så hanterbart, att när en så tragisk händelse sker så kan man ändå fortsätta att leva.
Om En man som heter Ove var förra årets bok så är det här årets. Jag kommer tvinga på alla jag känner att läsa den här!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Restips för utomjordingar : din guide till planeten ...

Redan på den första sidan börjar jag skratta högt,...

3 juni 2013

Redan på den första sidan börjar jag skratta högt, Maria 9 år förklarar nämligen vad som är en bra-att-ha-grej på jorden och hon svarar "Ett glas vatten är bra att ha om man har ätit starka chips." Jag håller helt klart med tjejen!
Jag och min pojkvän (som ALDRIG läser) turades om att ha högläsning för varandra. Vi skrattade var och varannan sida ända till vi kom till kapitlet Saker som jordbor blir ledsna av. Hela kapitlet är fullt av sorg men så kommer kommentaren som sticker ut och jag börjar nästan grina " När någons hemland blir förstört" av Natthaphong, 11 år.

Jag älskar såna här böcker, de är oftast fyllda med så härliga och roliga kommentarer. Barn har helt klart roligare saker att säga än vi vuxna. Om någon frågade mig vad som är bra-att-ha-grej på jorden så skulle jag säga något tråkigt som kläder, vatten och mat. Maria tyckte också att vatten var bra att ha, om man hade ätit starka chips. Så klockrent! Alltså boken är fylld med barnkommentarer som vuxna inte ens skulle tänka tanken på att säga.
Det som drar ner betyget är att jag anser att 14åringar inte har så mycket roligt att komma med. Barn från 12 år kommer oftast inte med så roliga kommentarer som barn i 8års ålder. Det är såklart min åsikt och det finns såklart undantag.
Boken skulle gärna fått ha ännu flera sidor med roligheter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Femtio nyanser av honom

Tre nyanser av Twilight

21 november 2012

Det sägs att författaren har fått inspiration från Twilight serien. Det märks till en viss del på sättet hon har valt att skildra karaktärerna. En klumpig vardaglig tjej (Ana Steel) som aldrig varit förälskad, men en dag träffar hon den mystiske Christian Grey. En man med stor förmögenhet och mycket mystik. Han vill ha henne, hon vill ha honom. Men deras kärlek är farlig för varandra. Men där tar likheterna mellan Twilight och Femtio nyanser av honom slut.
En otroligt spännande bok som får stå på hedersplatsen i bokhyllan. Men jag tror inte denna bok passar alla. Erotik, spänning och romantik är vad denna bok innehåller.
Kommer Mr Grey och Miss Steel att hålla? Jag vill läsa fortsättningen nu!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej