Användarprofil my.loved.books / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av my.loved.books

Antal betyg: 286
Antal recensioner: 282

Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst

En läsutmaning utan dess like!

6 september 2021

En läsutmaning utan dess like! Man kämpar och skrattar sig igenom bokens samtliga utmaningar och när man tror det är dags att avsluta boken för att man närmar sig slutet av den så har man helt fel¿

Ett litet tips innan vi pratar om boken ovan är om du inte läst den förra boken som David skrev; "Boken som inte ville bli läst"; så gör det och gör det OMGÅENDE! Den är OTROLIG!

Om den förra boken är något motsträvig och inte vill bli läst har den här boken än mer taggarna utåt och vill VERKLIGEN INTE BLI LÄST! Var nästan hes efter att behövt skrikviska mig igenom en del av boken samtidigt som jag skulle försöka ställa om min stackars hjärna då en bokstav blev till någon annan¿.

Men det var Så kul att få läsa denna Fantastiska bok! Så hur mycket den än protesterar tänker jag läsa den en gång till!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Barn som förändrat världen

Lärorik och spännande!

30 oktober 2020

Älskar upplägget; korta fakta om barn som förändrat världen. Så imponerad över Alla som är med i boken!

Har läst flera böcker som är uppbyggda som den här boken. En människas berättelse under ett kapitel av boken. Jag gillar det! Det gör att man får lära sig lite om flera människors historia/liv.

I den här boken får vi träffa unga människor som på ett eller annat sätt förändrat världen. Vissa av dem levde för länge sedan, andra lever idag men är lite äldre och vissa är unga och förändrar världen i detta nu...

Älskar bredden av det som de olika personerna i boken har förändrat världen på. Det här är en bok jag varmt kan Rekommendera! Måste också få hylla illustrationerna som förgyller läsupplevelsen ännu mer!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vingar av silver

Brutal, spännande och en bladvändare!

1 juni 2020

Andra boken om Faye och Vilken bok sedan! Vi får återigen träffa Faye, hennes dotter Julienne och mamma Ingrid i deras gemensamma hem i Italien. Där bor de efter att ha flytt ifrån allt som hänt runt Fayes exman Jack. Jack är dömd för mordet på deras gemensamma dotter. Faye kämpar dessutom med sitt företag Revenge; det har visat sig att någon genom att köpa aktier försöker ta över företaget; frågan är Varför och framför allt Vem?Samtidigt som många saker tynger Faye träffar hon David; mannen i sina drömmar. Hon Älskar honom och han Älskar henne precis för den hon är. Men är han inte lite för bra för att vara sann? Hon har trots allt sina erfarenheter med Jack och blev rejält bränd i det förhållandet. Vågar hon verkligen satsa igen? Vi får även följa med Faye tillbaka i tiden till hennes tonår när hon bor i Fjällbacka med sin familj (mamma, pappa och storebror). På något sätt får vi en förklaring till vem Faye är och varför hon kanske agerar och är som hon är. Här spelas en obehaglig historia upp och här krävs pauser emellanåt. En spännande bladvändare som bitvis ger kalla kårar och obehagskänslor deluxe! Längtar redan efter del tre!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trollet är inte hemma

Oj oj det här var en Riktigt Fin läsupplevelse!

2 juli 2020

En bok med Fantastiska illustrationer!

I boken får vi följa med Rafael och katterna Silling och Mimi och pappa Lars naturligtvis ut på äventyr. Vi får följa med när Rafael hälsar på trollet i den gamla jordkällaren och spöket i den gamla sjöboden. Men även unga äventyrare kan uppleva saker som gör att de längtar hem...

En mysig läsupplevelse som inger ett lugn medan en känsla av välmående stannar kvar efteråt.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Heartstopper Bok 1

Omöjlig att lägga ifrån sig!

30 juli 2022

Känslor? Ja vad ska man säga; det är långt ifrån enkelt och veta vad man känner eller för vem!? Här är en bok som slår huvudet på spiken på så många plan...

Hörde först talas om böckerna i samband med att den första säsongen av serien "Heartstopper" skulle släppas på Netflix. Men blev nyfiken och gillade att den var skriven/illustrerad som serie.

I boken får vi träffa Charlie och Nick; Charlie är ett år yngre, "öppet" gay och populär efter tidigare händelse som vi får veta lite mer om under bokens gång. Nick är ett år äldre, sportfåne som spelar rugby och är bland dem coola killarna.
Men efter att skolan ändrat system till hemklasser så hamnar killarna jämte varandra och börjar umgås. Inte bara i skolan utan även utanför. Men Nick vet inte vad han känner och Charlie vågar inte känna det han känner för tänk om han blir utnyttjad... Igen!

Vi får följa med hur killarna kommer allt närmre varandra men ibland är det inte alltid lätt att veta hur man ska bete sig trots att man vet hur man känner...

En bok med huvudkaraktärer som berör och engagerar mig som läsare; Rekommenderas!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs med oss. År 3, Nya pojken och tigern

Lärorik och spännande!

28 december 2021

En bok som jag läste när jag gick i tredje klass; för över 25 år sedan och trots det så ger den fortfarande samma värme och även lite spänning.

"Pojken och Tigern" är en av de läseböckerna som jag läste som liten i skolan som jag minns med glädje.

Den bjöd på spänning; varje vecka läste man ett nytt kapitel och fick komma lite närmare en lösning för Tigern och Pojken. Vi får samtidigt lära oss om våra landskap och saker som är viktiga platser i de specifika landskapen. Lärorik och små spännande på samma gång.

När man läser om böcker som betytt mycket för än när man var ung finns det alltid en risk att man blir besviken; men så är det inte detta fallet. Den är precis som jag minns den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Världens hemskaste sjukdomar

Intressant med obehaglig!

20 augusti 2021

Älskade TV-serien; Älskar boken! Lärorik, kul och man börjar förstå att det INTE Alltid var bättre förr...

Av en slump råkade jag få syn på en notis om att SVT skulle börja sända ett program som hette "Världens hemskaste sjukdomar"; blev direkt nyfiken då detta är en del av vår historia som alltid intresserat mig. Efter första avsnittet var jag Helt fast! En Fantastisk programserie (har sett båda säsongerna); och lyckan var Stor när jag upptäckte att det fanns även i bokform!

Vi får träffa syskonen Maxi och Lo som råkar stöta på häxan Kirke; Kirke tycker de två sjuka syskonen är lite gnälliga och tar dem med bakåt i tiden för att uppleva världens hemskaste sjukdomar som t.ex. pesten och dysenteri.

Genom boken får vi lära oss vilka symtom man får, vilka "botemedel" som finns, hur sjukvården fungerade samt om man överlever eller inte...

En kul, lärorik och spännande bokläsning som bjuder på intressant kunskap!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lilla syster Kanin och alla hennes vänner

En bok om olikheter och styrkor.

29 juli 2021

Att ha massor av vänner är härligt; men när ALLA är olika vad kan man då göra som ALLA tycker om? Den här boken lyfter det här med att ta hänsyn och se till varandras styrkor och svagheter. Fina illustrationer!

Lillasyster Kanin har massor av vänner; men dem är väldigt olika varandra och tycker om olika saker. Hur hittar man då vad som man har gemensamt? Jo man säger vad man gillar och så få alla säga vad man tycker. Men om Inget verkar falla dem alla i smaken vad gör man då? Jo man tar hjälp av Storebror kanin¿

En söt barnbok som ser till allas olikheter och styrkor.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sista brevet från din älskade

En helt Fantastisk läsupplevelse!

13 juni 2021

Spännande livsöden och karaktärer som berör; en bok jag varmt kan Rekommendera!

Jag har bara läst två stycken böcker av Jojo Moyes; "Sophies historia" och "Livet efter dig"; två böcker jag tyckt mycket om. Nu sällar sig även "Sista brevet från din älskade" i hyllningskören till denna Fantastiska författare!

I den här boken befinner vi oss i nutid och dåtid. I nutiden träffar vi journalisten Ellie som av en slump får ett brev till sig; ett kärleksbrev med dolda undertoner vilket gör Ellie nyfiken. Brevet är skrivet på 60-talet och inga namn nämns. Ellie kan inte släppa brevet och börjar undersöka vem/vilka som är avsändare och mottagare till brevet.

I dåtid får vi träffa Jennifer som har efter en olycka drabbats av minnesförlust och hon kommer inte ihåg mycket av sitt forna liv. Hon är gift men hon känner att något inte är som det ska. När fler och fler minnesbilder återkommer samt av slumpen ett upphittat brev som hon förstår är från hennes älskare (som hon inte kommer ihåg). Hon börjar nysta i sitt tidigare liv och hon förstå mer och mer vad som hände henne strax innan olyckan; frågan är vad är hennes älskare nu?

När trådarna alltmer fogas samman blir boken ännu mer spännande; var helt fast! Det är karaktärer som berör och som engagerar en. En bok jag varmt kan rekommendera!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej