Användarprofil my.loved.books / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av my.loved.books

Antal betyg: 187
Antal recensioner: 186

Barn som förändrat världen

Lärorik och spännande!

30 oktober 2020

Älskar upplägget; korta fakta om barn som förändrat världen. Så imponerad över Alla som är med i boken!

Har läst flera böcker som är uppbyggda som den här boken. En människas berättelse under ett kapitel av boken. Jag gillar det! Det gör att man får lära sig lite om flera människors historia/liv.

I den här boken får vi träffa unga människor som på ett eller annat sätt förändrat världen. Vissa av dem levde för länge sedan, andra lever idag men är lite äldre och vissa är unga och förändrar världen i detta nu...

Älskar bredden av det som de olika personerna i boken har förändrat världen på. Det här är en bok jag varmt kan Rekommendera! Måste också få hylla illustrationerna som förgyller läsupplevelsen ännu mer!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vingar av silver

Brutal, spännande och en bladvändare!

1 juni 2020

Andra boken om Faye och Vilken bok sedan! Vi får återigen träffa Faye, hennes dotter Julienne och mamma Ingrid i deras gemensamma hem i Italien. Där bor de efter att ha flytt ifrån allt som hänt runt Fayes exman Jack. Jack är dömd för mordet på deras gemensamma dotter. Faye kämpar dessutom med sitt företag Revenge; det har visat sig att någon genom att köpa aktier försöker ta över företaget; frågan är Varför och framför allt Vem?Samtidigt som många saker tynger Faye träffar hon David; mannen i sina drömmar. Hon Älskar honom och han Älskar henne precis för den hon är. Men är han inte lite för bra för att vara sann? Hon har trots allt sina erfarenheter med Jack och blev rejält bränd i det förhållandet. Vågar hon verkligen satsa igen? Vi får även följa med Faye tillbaka i tiden till hennes tonår när hon bor i Fjällbacka med sin familj (mamma, pappa och storebror). På något sätt får vi en förklaring till vem Faye är och varför hon kanske agerar och är som hon är. Här spelas en obehaglig historia upp och här krävs pauser emellanåt. En spännande bladvändare som bitvis ger kalla kårar och obehagskänslor deluxe! Längtar redan efter del tre!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trollet är inte hemma

Oj oj det här var en Riktigt Fin läsupplevelse!

2 juli 2020

En bok med Fantastiska illustrationer!

I boken får vi följa med Rafael och katterna Silling och Mimi och pappa Lars naturligtvis ut på äventyr. Vi får följa med när Rafael hälsar på trollet i den gamla jordkällaren och spöket i den gamla sjöboden. Men även unga äventyrare kan uppleva saker som gör att de längtar hem...

En mysig läsupplevelse som inger ett lugn medan en känsla av välmående stannar kvar efteråt.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst

En läsutmaning utan dess like!

6 september 2021

En läsutmaning utan dess like! Man kämpar och skrattar sig igenom bokens samtliga utmaningar och när man tror det är dags att avsluta boken för att man närmar sig slutet av den så har man helt fel¿

Ett litet tips innan vi pratar om boken ovan är om du inte läst den förra boken som David skrev; "Boken som inte ville bli läst"; så gör det och gör det OMGÅENDE! Den är OTROLIG!

Om den förra boken är något motsträvig och inte vill bli läst har den här boken än mer taggarna utåt och vill VERKLIGEN INTE BLI LÄST! Var nästan hes efter att behövt skrikviska mig igenom en del av boken samtidigt som jag skulle försöka ställa om min stackars hjärna då en bokstav blev till någon annan¿.

Men det var Så kul att få läsa denna Fantastiska bok! Så hur mycket den än protesterar tänker jag läsa den en gång till!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sista brevet från din älskade

En helt Fantastisk läsupplevelse!

13 juni 2021

Spännande livsöden och karaktärer som berör; en bok jag varmt kan Rekommendera!

Jag har bara läst två stycken böcker av Jojo Moyes; "Sophies historia" och "Livet efter dig"; två böcker jag tyckt mycket om. Nu sällar sig även "Sista brevet från din älskade" i hyllningskören till denna Fantastiska författare!

I den här boken befinner vi oss i nutid och dåtid. I nutiden träffar vi journalisten Ellie som av en slump får ett brev till sig; ett kärleksbrev med dolda undertoner vilket gör Ellie nyfiken. Brevet är skrivet på 60-talet och inga namn nämns. Ellie kan inte släppa brevet och börjar undersöka vem/vilka som är avsändare och mottagare till brevet.

I dåtid får vi träffa Jennifer som har efter en olycka drabbats av minnesförlust och hon kommer inte ihåg mycket av sitt forna liv. Hon är gift men hon känner att något inte är som det ska. När fler och fler minnesbilder återkommer samt av slumpen ett upphittat brev som hon förstår är från hennes älskare (som hon inte kommer ihåg). Hon börjar nysta i sitt tidigare liv och hon förstå mer och mer vad som hände henne strax innan olyckan; frågan är vad är hennes älskare nu?

När trådarna alltmer fogas samman blir boken ännu mer spännande; var helt fast! Det är karaktärer som berör och som engagerar en. En bok jag varmt kan rekommendera!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stad av aska

Spännande och 110 procent beroendeframkallande!

9 mars 2021

Det här är andra boken av sex; resterande delar är:
(3) "Stad av glas"
(4) "Fallna änglars stad"
(5) "Förlorade själars stad"
(6) "Himmelska eldens stad"

Det är inte enkelt att vara Clary eller Jace eller någon av det övriga gänget av skuggjägare eller deras närmaste som vi möter längst med böckernas gång. Oönskat syskonskap, föräldrar vars närvaro hade önskats vara lite mer åt andra hållet; kärlek som inte får synas men finns där än då trots förnekelse¿ Vänskap som från utsidan är densamma; men som är väldigt långt ifrån den ursprungliga vänskapen i alla fall om man frågan den ena parten¿

Lättbegripligt? Nä trodde väl inte det heller; men det här är en bok som innehåller 493 sidor; men läsningen går i ett rasande tempo för att den är så spännande; samtidigt som man måste pausa med insikten om att: "Läste jag precis det där"? eller "Vad var det som hände?". I ärlighetens så får man oftast fler frågor än svar¿ Men det gör Absolut ingenting!

Det finns karaktärer som berör och som retar gallfeber på mig som läsare; de finns dem som gör mig heligt förbannad och det finns dem som man endast känner sympatier och bryr sig om.

Tror inte jag känt så här för någon annan serie; möjligtvis för Harry Potter.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ocke, Nutta och Pillerill

En söt bok med Underbara illustrationer!

26 november 2020

En vacker Elsa Beskow saga; skriven på rim och med vackra illustrationer!

Vi får träffa tre små ekollonbarn Ocke, Nutta och Pillerill. Ocke och Pillerill är två styclen busiga pojkar ned Nutta är en försynt tjej men med huvudet på skaft till skillnad från sina kompisar.

Både Ocke och Pillerill beger sig ifrån hemmet olovandes vilket leder till en orolig mamma och vilsna barn. Men som tur är finns Nutta!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanske den här gången

Feelgood i hög hastighet!

18 oktober 2020

En bok innehållande karaktärer att tycka om och Jättefina miljöskildringar! Rekommenderas varmt!

Min första bok av författaren men definitivt inte min sista!
Vi får träffa Mimi och följa med henne till sin pappa och dennes pojkvän som bor i den lilla byn Goosebrook. Men hon kommer inte ens in i byn innan hon gör intryck på dess invånare; vissa bra andra nja kanske inte lika bra¿

Vi får också träffa Cal som är den andra huvudpersonen i den här boken; han är gift och har en dotter. Men det finns något som drar Mimi och Cal till varandra; men ingen av dem verkar riktigt veta vad; men sen händer det där som inte får hända¿
En sak som jag verkligen gillar är att den här boken går i ett rasande tempo. Vilket innebär att man får följa ned karaktärerna under en lång tid.

Det här är en bok jag verkligen gillade och måste erkänna att miljöskildringarna ger boken en extra dimension.

Rekommenderas varmt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nasse hittar en stol

Älskade Nasse!

4 augusti 2020

En Fin favorit som försöker lista hur man använder en stol... Söt och med Roliga illustrationer!

Vi får träffa Nasse som råkar hitta något på vägen. Han får veta att den är en stol; men vad är det och vad används den till? Att Sitta på? blir svaret. Men hur då är frågan? Det är inte alltid enkelt att veta vad allting är för något.

Älskar verkligen Sven Nordqvist mysiga illustrationer; Så många fina barndomsminnens förknippade med dem.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej