Användarprofil Simon / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Simon (Linköping)

Antal betyg: 17
Antal recensioner: 16

Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan

Riktigt bra bok

9 december 2015

Jag har inte läst andra varianter men den är den mest kompletta Eddan jag hittat, språkbruket är bra och förklaringarna är najs (visste ni att Snorre Sturlasson trodde att asarna kom från Asien och att Valhall låg vid Troja?). Har man ett intresse för den nordiska mytologin och så kan jag rekommendera den här boken.

Riktigt bra köp!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Konsten att få mentala superkrafter : Bli smartare, ...

Jag är något av ett Henrik Fexeus fan så min röst är...

1 juli 2013

Jag är något av ett Henrik Fexeus fan så min röst är lite färgad, men jag tycker detta är en underbar bok. Jag gillar Fexeus humor och hans insikter. Vissa budskap kan anses vara vanligt folkvett eller oskrivna regler, men det är ändå intressant att läsa.

Jag rekommenderar boken till alla med ett intresse av att förbättra sig själva eller om man, som jag, är ett Fexeus fan.

Inga speciella förkunskaper krävs för att läsa boken, men man bör gilla beteendevetenskap och psykologi samt ha ett öppet sinne för att bli tillsagd hur saker och ting ligger till i ditt eget huvud.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Öka din sociala kompetens : På en timme

En bra bok som gör just det den säger att den ska...

1 juli 2013

En bra bok som gör just det den säger att den ska göra. Dock ska man förstå att det här inte är en bok som magiskt gör den bättre, utan en bok som ger dig verktygen för att göra dig själv bättre. Social kompetens är något man jobbar hårt på under en längre tid, inget man föds med eller blir bättre på av att bara läsa om det. Det bästa sättet för att öka din sociala kompetens kommer alltid vara att våga sig ut och prata med folk, men den här boken ger dig bra tips och tricks hur du ska göra det rätt.

Jag är ett Fexeus fan så min röst är lite färgad, men tycker personligen att det här är en mycket användbar bok med mer information än man kunde hoppas på.

Boken är nästan en kort sammanfattning eller lathund för Fexeus tidigare verk inom området. Om du vill veta om du gillar Fexeus andra böcker är detta en bra bok att börja med så du får veta ungefär vad Fexeus skriver om.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Complete Swahili with Two Audio CDs: A Teach Yoursel...

Riktigt bra!

4 mars 2016

Jag satt på en strand i Tanzania i 2 månader och hade den här boken att lära mig swahili med. Efter 2 månader med folk där så kunde jag ta mig igenom flera olika sammanhang helt okej!

Lär dig detta ord: sawa. Uttalas sa (som en finne: va SAtan sa han?), wa (WhAt did he say?). Det betyder okej och är det jag sade mer än något annat under min resa!

Ska du till Tanzania? Ett tips på marknaden; gå till alla stånd innan du köper något. Jag skulle köpa ett schack till min bror och de första 3 stånden sålde schack för ca 45 000 shilling (10 000 = 40 kr). Det är inte mycket men efter 2 månader hade jag inte så mycket kvar, så 45 000 var för mycket, kunde köpa för mycket annat för de pengarna. Jag gick runt lite och hittade lite längre bort en mamma som behövde pengar till mat, så hon var villig att sälja samma schack för 15 000 istället. Jag gav henne 25 000 för det, hon var den enda som inte gav mig "viting" priset, och hon behövde pengarna. Underskatta heller inte hela grejen med att vara vit i Tanzania, folk kommer vilja sälja knark till dig, vilja ta dina saker och ger dig högre priser. Jag var dock aldrig rädd i Tanzania, jag bodde som sagt på en strand i en hydda med folk som går runt där hur som helst. I min väska i sanden hade jag flera årslöner med pengar. Inte en enda sak blev stulen från min hydda. Sen träffar man folk som tycker att 7 spänn är okej kostnad för ett berg med ris och fisk på restaurang, men de tog inte en enda sak från mig trots att de hade så lite själva. Häpnadsväckande folk!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

1,411 QI Facts To Knock You Sideways

Intressanta fakta!

4 mars 2016

Svårt att komma på något att prata om? Slå upp valfri sida och diskutera ett fakta. Ska du på dejt? Kolla upp ett par fakta innan du går ut, det är bra för att döda tystnaden som kan uppstå och du verkar smart!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Artificial Intelligence

Bra bok!

4 mars 2016

Dock går det inte att läsa den utan en indiers röst i huvudet! x)

Men annars är det en riktigt bra bok och jag är glad att jag köpte den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken till...

Bra, men...

4 mars 2016

+3 stjärnor för att den har bra information. De knepen som används för att t.ex. räkna bråk snabbare är något jag aldrig fick lära mig i skolan, den här boken borde alla behöva läsa någon gång.

-1 stjärna för att språket mixar engelska och svenska. Den försöker få läsaren att ryckas med som om vi är polare eller nåt, men jag är här för information och ska snart ha prov på svenska kunskaper, det hjälper om boken håller sig till ett språk. Ordlistan har heller inga förklaringar för vad orden betyder, det är bara en lång lista med ord, vilket i sig är bättre än inget men det leder till att jag måste gå till andra ställen för att leta reda på orden, fann heller inga speciella knep för att komma ihåg ord och deras innebörd. För det kan jag rekommendera att läsa Henrik Fexeus istället valfri bok, så knep finns men de tas inte upp i boken.

-1 stjärna på grund av att det fanns för få bilder. Nej, det behöver inte vara en bilderbok, men när man förklarar hur man läser av ett diagram bör det finnas en bild till det. Oftast skrivs bara vilken fråga i tidigare prov som boken tar upp och så antas man kolla upp frågan för att få en tabell eller ett diagram. Informationen är väl skriven nog för att följa med iallafall, men där det är lämpligt med bilder han boken istället bara en referens till ett tidigare prov. Riktigt dåligt om du frågar mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så här kan alla svenskar bli miljonärer : Reviderad ...

Tekniskt sett korrekt men något vilseledande

9 december 2015

Tro inte att du kan läsa boken och bli miljonär på ett par år. Boken handlar mer om att det rent tekniskt sett är möjligt att bli miljonär, om du knappt äter något och sparar varenda mynt du kan och lägger allt på banken och gör smarta investeringar på rätt ställen. Rent tekniskt sett så ljuger inte boken, alla svenskar kan bli miljonärer, men bara om man lever ett drägligt liv tills man är 75, då kan du som pensionär sitta där och säga "kul att man är miljonär, tråkigt bara att jag aldrig köpte en enda flaska vodka och levde livet när jag var ung och kunde".

Det stämmer att alla svenskar kan bli miljonärer, men jag kan inte rekommendera tipsen boken ger för att bli miljonär. Vem vill leva ett drägligt liv bara för att bli miljonär när man är 75 när man ändå inte orkar leva loppan med pengarna?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Complete Outdoors Encyclopedia

Informativ och heltäckande

9 december 2015

Någonsin undrat hur vapen fungerar eller hur man slaktar en ren? Första hjälpen? Hur man paddlar? Boken täcker fan i mig allt. Den som lär sig allt som finns i den här boken kan tävla med Bear Grylls i överlevnad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej