Användarprofil Hanneles bokparadis / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Hanneles bokparadis

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Varför vara lycklig när du kan vara normal?

På något sätt försonas Jeanette med sin galna mor, som...

21 juni 2013

På något sätt försonas Jeanette med sin galna mor, som slängt ut henne från hemmet. En tuff uppväxt utan nyckel, bli utelåst eller instängd i kolkällare. Ingen ömhet eller bekräftelse, ingen egen plats, inget privat, inga böcker. Den religiösa modern bränner upp alla Jeanettes böcker, som är så viktiga för henne. Hon tillbringar mycket tid på biblioteket, läser engelska författare från A-Z och hon delar med sig av sin läsning. Blandat med den vuxna Jeanettes kunskap och kommentarer efter studier i Oxford, när hon nu vet ännu mera om litteraturen. En bok är en dörr, chanser, skriver Winterson.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Food In England

Food in England av Dorothy Hartley var väl att ta i;...

7 maj 2013

Food in England av Dorothy Hartley var väl att ta i; 677 sidor om allt som har med engelsk mat att göra, börjar med jordbruk, maskiner, styckning, allt. Även tips om ätbara örter och tips hur man kan hålla tekannan varm ute på arbete. Härliga gamla svartvita teckningar. Blir man osäker på vad som står på menyn, kan man hitta det mesta i flersidigt sakregister. Jamie Oliver har nog tagit en del av kunskaperna, men blandar på sitt hälsosamma sätt. Inte en färgbild så långt ögat når, men en del mat-citat av olika författare. En riktig bibel för oss angofiler som även älskar engelsk mat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Walking Jane Austen's London

Res och dröm i läsfåtöljen

5 mars 2014

Walking Jane Austen's London av Louise Allen är en bok som är trevligt att bläddra i inför en resa eller bara för en resa i läsfåtöljen, när man längtar till London. Fina illustrationer, kartor, foton, intressanta tips. En nödvändig bok för en anglofil.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Joyce of Cooking

Food and Drink from James Joyce's Dublin innehåller...

4 juli 2013

Food and Drink from James Joyce's Dublin innehåller massa användbara recept för oss som gillar irländsk mat: Bloom's Breakfast, Murhy's Puffs, Molly's Potato Cakes, Mrs Hooligan's Chrismas Cake, Jenny Lind Soup, Protestant Soup och mycket annat. Boken är full av citat ur Ulysses och sidohänvisningar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bockarna Bruse på badhuset

Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn Rørvik är en...

7 maj 2013

Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn Rørvik är en riktigt charmig bok med härliga bilder och uppskattas nog mest om man har läst originalet och har besökt ett badhus. Det läskiga trollet och kaninen som lånade ut baddräkter till bockarna var fina, tyckte både 2 och 4-åringen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej