Användarprofil Bokmalen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokmalen

Antal betyg: 49
Antal recensioner: 8

De oroliga

Kan varmt rekommenderas

22 december 2016

Mycket fin skildring av en barndom och uppväxt med två berömda föräldrar, Ingemar Bergman och Liv Ullman. De är föräldrar som inte kan eller vet hur man tar hand om ett barn. Trots detta lägger författaren aldrig någon skuld på någon av föräldrarna. Hon hittar alltid en förklaring till varför de gör som de gör. Hon skriver med ömhet om dem trots att de är två egocentrerade, stora barn själva. Boken har ett fint språk, varvat med utdrag från bandinspelningar som gjordes med fadern sent i livet. Mycket läsvärd bok. En bland de bättre jag läst under året.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bonniers stora adventskalender

Det är samma innehåll i årets adventskalender som...

19 november 2020

Det är samma innehåll i årets adventskalender som förra året. Alltså samma små böcker. Så köp den inte om du köpte den förra året, då blir du besviken!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår

Neapelkvartetten del 2

3 oktober 2016

Lika bra som första delen, om inte bättre. Man sträckläser och förfäras över främst Lilas öde. Hon som blir kvar i Neapel men nu som ung och nygift. Gifte sig främst för att ta ett kliv ur fattigdom och trångboddhet. Men äktenskapet blir inte som hon tänkt sig.
Men även Elenas kamp för att ta sig ur fattigdomen, smutsen och inskränktheten i Neapel. Hon läser vidare och flyttar till Pisa ,men känner sig inte hemma i den akademiska världen. Hon känner skuld för att inte Lila kom med.
Bra beskrivningar av väninnornas tankar och känslor för varandra och personerna runt dem. Mycket dialoger vilket gör den lättläst.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den gröna vägen

Rörig bok

3 oktober 2016

Läste den i min bokcirkel. Fick ej högt betyg av någon. Svår att hänga med i då man inte blir insatt i familjemedlemmarna/huvudpersonerna förrän halva boken är läst. Personerna presenteras i varsitt kapitel men vid olika årtal. Stora hopp mellan åren. Pladdrig och rörig bok. Blir något lite bättre på slutet. Vi förstod inte de goda recensionerna.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Där vägarna möts

Gripande om 3 generationer kvinnor

3 oktober 2016

Mycket läsvärd! Här får man lära känna tre starka finska kvinnor från tidigt 1900 tal fram till idag. Det börjar med den unga Maria som nyutexaminerad barnmorska flyttar till fattiga trakter i nordöstra Finland. Hon är ensam med en liten dotter. Hon får det inte lätt och är själv inte lätt att tas med. Men hon bygger i etapper ensam upp ett stort hus där även hennes dotter med familj kommer att bo.
Men mest gripande är porträttet av en olycklig äkta man.
Finns en fortsättning på boken som ännu inte är översatt till svenska. Hoppas den kommer snart,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nortons filosofiska memoarer

Mer än halva boken är tidigare publicerad

19 september 2016

Tyvärr, redan 2010 publicerades en stor del av texten i en antologi som hette "Tio hundar och en katt" Så jag blev mycket besviken över att upptäcka att jag redan läst halva boken. Blev dyr bok då det endast var 43 sidor nyskriven text .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Olive Kitteridge

Sträckläsning

4 november 2015

Mycket bra bok som man inte vill ska ta slut. Består av 13 noveller som är flätar i varandra då de handlar om olika invånare i den sömniga småstaden Crosby i Maine. Huvudpersonen Olive Kitteridge finns med i alla kapitlen. Endera i centrum eller i periferin. Bra bok både innehållsmässigt och litterärt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De gömda rummen

Hur kunde den få 4 stjärnor?

4 november 2015

Segt och rörig. Händer inget. Ingen bok man längtar till att gå sätta sig med. Orkar inte läsa färdigt den. Slår igen den efter halva boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Simma med de drunknade

(enbart betyg)

22 december 2016