Användarprofil Anders Nordin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anders Nordin

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön

Oerhört viktig kunsakpskälla

10 januari 2017

Innehållet är en egentligen en ideologisk och politisk grundbult i varför världen ser ut som den gör. Innehållet av fakta är överväldigande och mängden information enorm.

Betraktar man dagens svenska politiska situation eller den politiska situation i hela världen överhuvud taget med Trump, Brexit, Syrien, extremistiska partier/organisation åt alla håll inklusive religiösa sådana så begriper man betydligare lättare dessa rörelsers existens och agendor.

Återkopplat direkt till Sverige så angriper såväl de rödgröna som borgare som sd som pp och fi symptomen. Alla dessa poltiska partier har ingen seriös grund att stå på. De angriper syptomen istället. Att angripa symptom är ingen verkningsfull metod.

Att handla lokalt, närodlat och ekologiskt är naturligtvis bra men det är ingen lösning på de probelm vi står inför. Hur mycket är lokalt egentligen? Varifrån kommer utsädet, materialet, verktygen, bränslet til maskiner osv? Vi lever i en global värld och vi måste använda denna form för positiva syften och inte som nu industriellt-ekonomiskt. Världen är också mycket mer komplicerad och all mat som produceras är i sin form mycket mer komplex än vad som kan tyckas framgå från alla enkla lösningar typ övergång till vegetarisk föda.

Jag har bara två fel i denna fantastiska faktasamling av viktig information. I Norrbotten har man inte odlat vete utan korn. Och då blir Rundgrens beskrivning helt korrekt. Rundgren menar också att famtida biodiesel/bränsle antagligen kommer från raps. Det är helt fel. 2% av Sveriges diesel kommer från en restprodukt - svartlut-tallolja - från massaproduktionen i Sunpines fabrik i Piteå. Om Sverige använder sig av massafabrikerna fn odugliga svartlut så är vi självförsörjande på biodiesel/diesel.

Hur som helst är det här en bok som hör hemma överallt. Själv har köp 11 exemplar som jag gett till vänner jag tror kommer ha nytta av den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lilla boken om ånglok

Kul bok för kortare info om ånglok

10 januari 2017

Kul bok för kortare info om ånglok. Roligt för de som är intresserade av ånglok eller för barn från 6 år som är intresserade av ånglok och kan läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Islamiska Staten

Lättläst bok som ger en bra början till förståelse

4 december 2015

Väl värd att läsa som första bok. Magnus Norells böcker om samma ämne är betydligt mer faktaspäckade och analytiska. Hade inte hans böcker funnit så hade det blivit en femma för denna bok. Men som en början är det en bok väl värd att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej