Användarprofil Vespamannen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Vespamannen

Antal betyg: 15
Antal recensioner: 6

Lazarus

Keppler, vad har hänt?

29 december 2018

Kommer ni ihåg de första Kepplerböckerna? Det var spännande, gåtfullt och karaktärer som var intressanta.

De senaste böckerna, och Lazarus i synnerhet har tappat all trovärdighet, det går som på automatläge, författarna verkar ha tröttnat. Det finns inget gåtfullt i denna bok, och allt handlar om våld och handling helt utan logik, som bara känns larvig hur skulle det kunna vara möjligt att den onde i denna bok lyckas med allt hen lyckas med? Man kan lika gärna väva in utomjordingar i denna historia, det är ungefär lika trovärdigt.
De som inte blir mördade eller tar livet av sig i denna bok, önskar man nästan att dom gjorde det. För nu finns det ju en möjlighet till att det blir ytterligare böcker i serien.
Allt jag kan säga är, Inte för mig i alla fall.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hemlig plats

Bra som vanligt

28 februari 2017

Jag läste iofs den på engelska, eftersom jag är osäker på hur slang och skämt "hänger med" till ett annat språk (gör det det?). Har läst alla böcker av Tana French, och gillar hennes stil, även om de första böckerna kanske var lite fräschare (och svårare att hänga med i språkmässigt pga slang och talspråk - hoppas att kommande böcker åter får en att behöva anstränga sig). Är som någon annan skrev, inte heller så förtjust i mystiken som finns i några av T.F. böcker (tänker på In The Woods f.f.a.).
I A Secret Place så är vi åter i skolmiljö, varför boken påminner lite granna om The Likeness, som utspelade sig bland en grupp universitetsstudenter. Kanske var den lite bättre, men med samma briljanta dialog. Gillar att T.F. inte fastnar i en karaktär, utan att vinklar och "jaget" hela tiden byts mellan de olika böckerna.
Läser garanterat nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnan på tåget

Ovanlig och intressant

26 juli 2016

Med tvekan valde jag att ta upp denna bok, eftersom resumén verkade lite väl deprimerande. Men det var lätt att komma in i handlingen, och även om det inte var jättesvårt att gissa mördaren, så bjöd upplägget hela tiden på trovärdiga och intressanta sidospår som för mig var lika intressanta som huvudspåret.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Leona. Tärningen är kastad

Jag kämpade mig igenom.

26 juli 2016

Detta var inte min bag. Behållningen är att Rogneby skriver mycket bra, tyvärr är historien som sådan dels inte speciellt trolig, men framför allt är boken uppbyggd på en huvudperson är helt skrupellös, och som gör den ena vidriga handlingen efter den andra. Efter ett tag tappar man lusten att följa historien. Trots detta kämpade jag mig igenom boken. Möjligen blir den bättre som film, då det kan klippas och tempot blir lite högre.
Att läsa uppföljaren kommer inte på fråga. Däremot kan jag tänka mig att läsa Rogneby igen, men inte i samma serie.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vassa föremål

Förutsägbart

20 maj 2016

Har aldrig läst Flynn tidigare, och det blir nog inte fler gånger.
Vassa föremål är en mörk historia som utspelar sig i ett litet samhälle i amerikanska mellanvästern, med nästan bara eländiga själar. Det blir aldrig speciellt spännande då man ganska snart förstår orsaker och samband, dessutom är även språket är lite trist tycker jag. Eftersom de eländiga karaktärerna inte utvecklas seciellt mycket, så tappar man tillråga intresset för dem. Trots det flyter det på hyggligt och man vänder blad genom boken rätt fort, vilket ger den andra stjärnan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sandmannen

Inte riktigt lika bra som föregångarna

6 april 2014

Godkänt men inte mer!
Läsvärd, kanske speciellt om man läst dom tidigare böckerna. Men, tempot är lite för högt, påminner lite granna om ungdomsböcker, och det blir inte särskillt trovärdigt. Luckorna är dessutom många om man tänker efter.
Hoppas nästa bok åter kommer upp till toppnotering!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Transcription

(enbart betyg)

16 februari 2020

Dodgers

(enbart betyg)

10 maj 2019

Vita spår

(enbart betyg)

23 juli 2018