Användarprofil Mr Rabell / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mr Rabell

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Den svavelgula himlen

Rekommenderas

26 augusti 2018

Boken har ett vardagligt och läsvänligt tilltal men ändå ett smått poetiskt språk. Bitvis vemodigt beskrivet hur vi förändras med tiden på vägen fram genom livet.
Intressanta personbeskrivning. En bok som inte går att lägga ifrån sig!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kom tillbaka : vägar ut ur mörker, kriser och depres...

Lättläst och tänkvärt

8 januari 2016

Jag har jobbat som gymnasiekurator i över tio år och haft många tillfällen då jag mött ungdomar som befunnit sig i svåra vägskäl i livet, eller genomgått kriser. Ett problem för många, inte minst unga, är att det kan vara svårt att finna lättlästa böcker som behandlar livets svåra sidor - och dess lösningar - som inte har den "hurtiga" attityden som utgår t ex från självhjälpslitteratur.

Kom tillbaka är uppdelad i många lättlästa avsnitt som belyser olika strategier hur man kan förhålla sig för att finna ny energi, eller att "komma tillbaka". Boken är varken teoretiserande eller förmanande, utan ger många olika tankeställare hur den egna vägen kan stakas ut. Just lättillgängligheten i upplägget och språket är fördelen, för är man riktigt nere är det svårt att finna orken för att läsa långa kapitel.

Jag rekommenderar boken för dig som både vill lära dig mer om livskunskap, eller som känner att du skulle vilja få en bra introduktion till större förståelse kring hur dina handlingar och tankar påverkar dina känslor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Synden

Plågsamt

26 augusti 2018

Läste boken eftersom jag var nyfiken på Ranelid och tycker han verkar sympatisk.
Tyvärr blev läsningen en uppvisning i långsökta och svårtolkade aforismer skrivet i ett storvulet språk. Tempot i boken är mycket långsamt, uttråkade.
Det här är en bok som ger huvudvärk. En bok man minns.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej