Användarprofil Helena / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Helena

Antal betyg: 15
Antal recensioner: 15

Och cancern bara försvann : en självupplevd historia

En bok alla borde läsa

26 juli 2019

Välskriven bok med balanserad faktabeskrivning av det som hände. Ingen läkare eller institution namnges eller anklagas men författaren förundrar sig över att sjukvårdspersonal idag inte är mer intresserade att höra när patienter visar upp positiva resultat genom att genom ändrad kost stötta kroppens egna immunförsvar och reparationsmekanismer. Han beskriver vilka åtgärder han själv använde sig av för att göra detta men är noga med att påpeka att han i sin egenskap av lekman inte kan komma med rekommendationer om vad andra bör göra. Det står dock helt klart att, i likhet med att det är viktigt som vad man tankar sin bil med, så är det lika logiskt lika viktigt att förstå att kroppens funktioner fungerar bäst genom att den tillförs rätt rätt bränsle - dvs rätt näring.

14 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det händer när du vilar

En bok om vikten av vila

29 juni 2017

När man läst denna bok skulle man önska att den gamla traditionen att man skulle vila en dag i veckan fanns kvar som ett självklart inslag i samhället idag. När jag var liten hängde mamma inte tvätt på söndagar, pappa klippte inte gräset och man fick inte heller gå bort och leka med kompisar på söndagar. På söndagarna klädde vi oss lite finare och gick på söndagspromenad hela familjen. Ibland gick vi i kyrkan - inte alltid. Men jag kan se i backspegeln att just de dagarna som man inte fick göra det vanliga så började min kreativitet spira - jag satt i mitt rum och började rita och skapa eller skriva dagbok över mina funderingar på det som hänt under veckan. ... Fick kontakt med mig själv och min själ. En lugn och trygg plats att hämta kraft i som jag också nu inser blev ett skydd mot hårda ord eller mobbingtendenser... jag visste vem jag var och var trygg i mig - andra fick tycka vad de ville det bekom mig inte särskilt. Återinför sabbaten - vilodagen - och helga den genom att bryta helt med din vardag och ta kontakt med dig själv och dina innersta tankar och din kreativitet .... - det är vad jag tänker när jag läser Tomas Sjödins bok.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Introvert : den tysta revolutionen

Äntligen förstår jag

13 juni 2021

Denna bok ger mig större förståelse varför jag på studentfesterna alltid hamnade i köket och diskade tillsammans med de äldre kvinnorna i hushållet. Hahaha! Jag kände mig verkligen inte mobbad av mina klasskamrater - men det var ändå som att "det blev för mycket" när jag träffade så många samtidigt. Känner mig inte osocial eller asocial - men föredrar att träffa människor en och en och har stort behov av egen tid. Många gånger har jag grälat på mig själv och sagt åt mig att skärpa mig när det gäller att umgås i större grupper - så det känns bra med en bok som förklarar den här personligheten. Nu kan jag bättre stå för den jag är och förklara för andra om det behövs.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

E i kvadrat : nio kvantexperiment som visar att dina...

Kvantfysik i praktiken

24 april 2019

Kvantfysik är inte helt lätt att förstå - men det gör en ödmjuk att försöka. En härligt skriven bok med många roliga utmanande experiment att pröva.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spår från andra sidan : en berättelse om livet efter...

Människan förstår inte allt

29 juni 2017

De upplevelser beskrivna i den här boken visar på att människan på jorden inte förstår allt och kan inte påverka allt. Det ger en ödmjukhet för att livet är så mycket mer än det vi ser - att våra själar är det viktiga - att det är själen som blir kvar när vi lämnar denna jorden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Djävulsnyckeln

Intressant fråga

7 juni 2021

En av de svåraste frågorna i livet måste vara hur man kan leva i en kärleksrelation till en annan människa utan att göra avkall på sig själv. Värst blir det när nyfikenheten på varandras liv och tankar försvinner och man börjar göra saker för att man tror att den andra ska bli glad. Och känner sig sviken om personen inte blir glad och ger sen upp försöken. Att anklaga och försöka få den andra att ändra sig är dömt att misslyckas. Boken är en spännande skildring av hur två personer passionerad av varandra och sakta, sakta glider isär - men ger tyvärr inget annat svar på hur man vänder på det hela än att ge den andra skulden och sedan bryta upp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hathor

Spännande insikter

24 april 2019

Spännande insikter i en annan värld. Kanske en verklighet men i utkanten av gemene mans uppfattningsförmåga. Men väl läsvärd - vi begränsar ju ofta vår perception till det vi redan kan något om. Den här boken vidgar vyerna och kanske även perceptionsförmågan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den Enda

En underbar bekrivning av ett själsmöte

5 oktober 2017

Den Enda beskriver det där obeskrivliga som sker när ett själsmöte uppstår. Ein blick eller en röst som gör att man känner sig dragen till en person utan rimlig anledning. Man slår bort det, betecknar det som vansinnigt och inbillning - men känslan dröjer sig kvar och tar över ens liv. Man vill inte vara någon stalker - så man håller sig undan, kämpar emot, försöker leva som vanligt. Men allt man gör inbäddas i vetskapen om den andras existens. Människor omkring märker det fastän man försöker "leva som vanligt".
Jag tror aldrig jag har läst en bättre skildring av ett själsmöte. Och otroligt nog skrivet av en man. (ooops nu får jag förstås alla feminister på mig - men det är i min värld oftare kvinnor som brukar beskriva magin i ett själsmöte.) Tack Daniel Mendoza för denna bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Soul Agreements

Allting är som det ska vara

29 juni 2017

Dick Sutphen skriver på ett mycket intressant och målande sätt om de erfarenheter han haft genom sitt yrke som genom hypnos fått människor i kontakt med den karma-bundna orsaken till det de upplever i sina liv på jorden idag. Ytterligare förstärkt av hans fru Taras talang att tyda de astrologiska tecknen för dessa människors tid på jorden denna gång. Det ger en otrolig tröst att förstå att allt är som det ska vara när man möter och kanske även till slut lyckas övervinna motstånd som har en bakgrund i händelser man gått igenom i tidigare liv. Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej