Användarprofil Mattias Åkerberg / Please copy me / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mattias Åkerberg / Please copy me

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 3

Online only : allt du behöver veta för att bli morgo...

Bästa handboken för digitala journalister!

11 oktober 2017

Online Only är en handbok i digital nyhetsjournalistik. Den förklarar nutida journalistiken som en process snarare än som en produkt; "online är storyn aldrig färdig eller perfekt" utan bygger på samarbete och transparens. Schori öppnar boken med att ge en mycket hoppfull bild av den digitala journalistiken: klick-rate är inte allt och läsarna ÄR engagerade - också i viktiga frågor. Sedan följer avsnitt om nyhetsvärdering, vinkling, produktionen och hur du når ut med din nyhet på Twitter, Instagram, Instagram och Snapchat. Boken avslutas med att ta upp källkritik och press-etik och hur journalister bör hantera näthat. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Don't Make Me Think, Revisited: A Common Sense Appro...

Rolig och superintressant lärobok

11 oktober 2017

Don't make me think (titeln - så bra!) handlar om usability - alltså om användarbarhet: hur enkelt eller svårt det är att förstå sig på och använda ett visst användargränssnitt för en app eller webbplats. Låter det trist? Steve Krug lyckas göra det roligt och superintressant. Steve Krug verkar ha en stor klick humor; det märks i mycket han gör och skriver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kunden har alltid fel! : och andra sanningar som boo...

Klok, konkret och föredömligt koncis

11 oktober 2017

Kunden har alltid fel är en föredömligt koncis och välskriven bok om att tänka nytt i sin roll som säljare (och på ett eller annat sätt är vi ju alla säljare). I boken ifrågasätter Hasse Olsson varför många fortsätter att jobba supertraditionellt, och ineffektivt, med sin försäljning också i en tid då kunden är mer illojal och påläst än någonsin. Boken visar kort sagt nya vägar att gå och nya sätt att tänka. Och den är konkret och proppad av kloka tankar. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett hum om vin (del 1)

(enbart betyg)

9 april 2015