Användarprofil Richard / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Richard

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 3

Hjälp ditt barn med matte genom hela grundskolan och...

Tänk om den här boken hade funnits när jag var liten....

23 december 2013

Tänk om den här boken hade funnits när jag var liten. Jag har alltid haft svårt att "fatta matte" men genom denna boks fantastiskt pedagogiska illustrationer både förstår jag som att jag vill fortsätta att läsa den själv fast jag lyckades hjälpa mitt barn med sin läxa och alltså borde ställa tillbaka den här boken i bokhyllan. Om du också hatade matematik i skolan så kommer du att älska den här boken.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Metodpraktikan : Konsten att studera samhälle, indiv...

Praktisk handbok

2 mars 2015

Detta är en heltäckande praktisk handbok hur undersökningar ska konstrueras för att de ska bli vetenskapligt giltiga. Boken är uppdelad i tre kapitel: hur du planerar, genomför och slutligen analyserar en undersökning. Låt dig inte luras av att boken är inriktad mot samhällsvetenskaplig forskning - innehållet ger dig verktyg som du kan använda i all forskning.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Film Scripts Two

En besvikelse

13 januari 2015

Det finns flera anledningar att denna bok var en besvikelse

Texten är stor och skriven med äldre typsnitt. Anledningen? Det är en kopia av originalmanus från filmen. Jag antar att man ska kunna stå och repetera och kunna snegla på manuset på golvet. För oss andra som sitter och läser är textstorleken besvärande.

Det händer att enstaka manuspapper försvinner från en inspelning. Detta har skett även här där en sida saknas. Trots detta skrivs inte de försvunna dialogerna ut. Däremot tar man sig tid att informera läsaren att en sida saknas.

Skådespelarna säger inte exakt som det står i manus, de byter ut ett ord, glömmer ett annat eller lägger till. Ibland är det en annan karaktär som har övertagit en replik. Flera sidor av dialoger är inte med och ibland är det en annan ordning i filmen.

Mycket intressant kanske för en filmvetare. För oss andra stör detta. Jag skrev en uppsats om denna film och ville kunna sidhänvisa en del dialoger i mina fotnoter. Nu gick inte detta, därav det låga betyget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När hundarna kommer

(enbart betyg)

31 mars 2018