Användarprofil Homer / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Homer

Antal betyg: 44
Antal recensioner: 27

Låt bönor förändra ditt liv

Nya rön?

24 maj 2017

Vi har en diabetiker typ 1 i familjen (son) samt två diabetiker typ 2 (bror och svärfar), och för oss är det här med blodsockrets betydelse redan känt. Och att kost & motion inverkar vet vi också. Bra dock med påminnelse om läkemedelsindustrins intressen, som inte precis går i riktningen bönor, styrketräning osv.
Så vad gäller detta finns här mycket att lära för den som är 'nybörjare', i rikszonen för typ 2 osv, osv.
Skulle tveklöst rekommendera boken som ingångsläsning på området.

Vad vi saknade var lite fler och utförligare resonemang kring bönorna, duger det med konserverade? Är färska att föredra? Är det bättre med torkade som man själv blöter upp, osv, osv.
Och hur kommer det sig att bönorna har positiv effekt direkt när de intas med måltid, när deras huvudsakliga nytta görs i grovtarmen dit de når först efter ca 12 timmar?
Även om man inte har svar i dagsläget, är det bra att belysa frågetecknen.

Slutligen - texterna hade behövt en redaktör med språkkänsla och rödpenna. Bitvis alldeles för pratigt och omoget språk.

8 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rockefeller : en klimatsmart historia

Vad säger man?

18 oktober 2019

Här behöver man inte övertygas om några konspirationsteorier i det fördolda, allt har skett med öppen agenda. Målet med en världsregering utan överdriven demokratisk legitimitet, befolkningsbegränsning och annat dylikt tveksamt, ska uppnås genom att folk skräms från vett och sans av mer eller mindre påhittade skräckscenarier om en klimatkatastrof.
Boken är författad av en (f d?) miljöpartist, vilket inledningsvis gjorde mig tveksam - vart vill han komma? Men ingen kan läsa den här boken utan att förstå Nordangårds i mitt tycke ärliga och sympatiska anslag.
Jag saknade ett personregister, det hade varit användbart, och möjligen även ett mer lätthanterligt sätt att hantera noter, förslagsvis i sidfoten.
Men på det hela en fascinerande bok vars blottläggande av otäckheter gör att man ser världen annorlunda efter läsning.

6 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänka, snabbt och långsamt

Läsvärd, men...

25 mars 2014

Författaren är påtagligt självbelåten, stundtals skrytsam. Inte så roligt. Men kommer man förbi det finns mycket av intresse. Dock 200 sidor för mycket.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Noble House

Ett tidsdokument, bland annat.

18 oktober 2019

Bokens handling utspelas i huvudsak i Hong Kong året 1963. Clavell skrev boken under slutet av 1970-talet och i början av 1980-talet. Och nog åldras den med större värdighet än teveserien Rederiet från mitten av 1990-talet, om jämförelsen tillåts. Men Noble House, och den typ av litteratur den representerar, håller ändå på att åldras. Många, många ord och sidor och en långsamt utvecklande handling som är ganska snårig. Gissningsvis har dagens (fr f allt yngre) bokläsare önskemål om mer action.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skin in the game :Vikten av delad risk

Retar säkert många

18 oktober 2019

Kanske mer än någonsin (vilket inte betyder alldeles lite) sticker Taleb ut hakan. Eller snarare, delar ut rallarsvingar. Han tål inte bullshit, särskilt inte akademiskt struntprat, eller politikers floskler. Bokens själva tema handlar om den enorma betydelsen av att verkligen riskera någon i det man säger eller gör, en omständighet som i högsta grad borde observeras.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras?

Läs denna bok!

12 september 2019

I dagens morgontidning (SvD) räknar jag till minst 4 - 5 anspelningar eller regelrätta texter på och om det som anses självklart - en antropogen pågående klimatförändring. Ingen avvikande uppfattning förekomer. Inte idag, minns inte när eller ens om det gjort det. Märkligt och oroande. Det finns många 'där ute' som undrar varför vi 2019 inte står till fotknölarna i vatten trots att det förutspåtts redan till år 2000, eller 2005, eller 2010. Prognoser som inte bekräftas av verkligheten borde leda till att teorigrunden granskas. Kritiskt. Så är det tydligen inte inom MSM. En skrämmande brist. Läs därför Widdings bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Winners Take All

Alla borde läsa den

1 februari 2019

En av få röster som påpekar att kejsar är en smula lättklädd. Man ska inte tro annat än att eliten vill skydda sina privilegier, livsstil, privatjets, yachter osv osv.
Allt tal om att 'vi' måste vara rädda för klimatkris, nationalism och annat, klingar ganska falskt när miljardärerna själva inte lever som dom lär?
Googla på Al Gores mansion, Bonos yacht, Clintons mansions osv - så förstår ni vad jag (och den här boken) menar.

Okej, nu har den här boken väldigt amerikanska utgångspunkter. I USA finns många fler multimiljardärer med välgörenhetspatos, där finns också en utbredd misstro mot staten, statens makt och förmåga att åstadkomma sociala förändringar, dvs förbättringar. Här i Sverige och i Europa är vi dock på väg att röra oss i en riktning där staten och det offentliga förlorar både kraft och legitimitet - det sista en följd av det första när resurserna används på ett alltmer ineffektivt sätt. Byråkratierna sväller, om inte annat.

Om liberaler i USA vill höja skatter och öka statens makt och inflytande, har vi i Europa nästan/kanske kommit till den vägens ände.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Past Tense

Hur gör han?

14 januari 2019

Fenomenet Lee Child... jo jag är så nöjd med att ha börjar läsa hans böcker för några år sedan. En riktig författare, spännande inte sällan obehagligt och lämnar en hel del utrymme för eftertankar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Clash Of Civilizations

Hade rätt ändå...

14 januari 2019

Jag läste om den här boken och teorierna bakom, för runt 15 - 20 år sedan. Blev inte av förrän nu att köpa o läsa. Det som slog mig då var den ilska boken väckte, inte så mycket för att Huntington hade fel (jo det förekom också) utan mest för att han sa obehagliga saker som inte borde sägas. Fick han rätt? Jadå i stora delar, och än är inte historien slut...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej