Användarprofil Homer / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Homer

Antal betyg: 48
Antal recensioner: 32

Låt bönor förändra ditt liv

Nya rön?

24 maj 2017

Vi har en diabetiker typ 1 i familjen (son) samt två diabetiker typ 2 (bror och svärfar), och för oss är det här med blodsockrets betydelse redan känt. Och att kost & motion inverkar vet vi också. Bra dock med påminnelse om läkemedelsindustrins intressen, som inte precis går i riktningen bönor, styrketräning osv.
Så vad gäller detta finns här mycket att lära för den som är 'nybörjare', i rikszonen för typ 2 osv, osv.
Skulle tveklöst rekommendera boken som ingångsläsning på området.

Vad vi saknade var lite fler och utförligare resonemang kring bönorna, duger det med konserverade? Är färska att föredra? Är det bättre med torkade som man själv blöter upp, osv, osv.
Och hur kommer det sig att bönorna har positiv effekt direkt när de intas med måltid, när deras huvudsakliga nytta görs i grovtarmen dit de når först efter ca 12 timmar?
Även om man inte har svar i dagsläget, är det bra att belysa frågetecknen.

Slutligen - texterna hade behövt en redaktör med språkkänsla och rödpenna. Bitvis alldeles för pratigt och omoget språk.

8 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rockefeller : en klimatsmart historia

Vad säger man?

18 oktober 2019

Här behöver man inte övertygas om några konspirationsteorier i det fördolda, allt har skett med öppen agenda. Målet med en världsregering utan överdriven demokratisk legitimitet, befolkningsbegränsning och annat dylikt tveksamt, ska uppnås genom att folk skräms från vett och sans av mer eller mindre påhittade skräckscenarier om en klimatkatastrof.
Boken är författad av en (f d?) miljöpartist, vilket inledningsvis gjorde mig tveksam - vart vill han komma? Men ingen kan läsa den här boken utan att förstå Nordangårds i mitt tycke ärliga och sympatiska anslag.
Jag saknade ett personregister, det hade varit användbart, och möjligen även ett mer lätthanterligt sätt att hantera noter, förslagsvis i sidfoten.
Men på det hela en fascinerande bok vars blottläggande av otäckheter gör att man ser världen annorlunda efter läsning.

6 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänka, snabbt och långsamt

Läsvärd, men...

25 mars 2014

Författaren är påtagligt självbelåten, stundtals skrytsam. Inte så roligt. Men kommer man förbi det finns mycket av intresse. Dock 200 sidor för mycket.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

12 Rules For Life

Intressant

27 december 2018

Många pratar om Peterson och den här boken, men inte alla tycks ha läst den. Skulle tro att de som är mest upprörda och anti-Peterson återfinns bland de som inte läst boken. Allt i den är inte superintressant (gäspar mig igenom en hel del av bibelreflektionerna) och den skulle ha behövt bantas ca 20%. Men den bjuder ständigt på guldkorn av iakttagelser och erfarenheter. På det hela en viktig bok.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skin in the game : vikten av delad risk

Retar säkert många

18 oktober 2019

Kanske mer än någonsin (vilket inte betyder alldeles lite) sticker Taleb ut hakan. Eller snarare, delar ut rallarsvingar. Han tål inte bullshit, särskilt inte akademiskt struntprat, eller politikers floskler. Bokens själva tema handlar om den enorma betydelsen av att verkligen riskera någon i det man säger eller gör, en omständighet som i högsta grad borde observeras.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ödesmark

Mycket bra

2 oktober 2020

Ingen mysig pusseldeckare i skärgårdsmiljö, haha. Norrland noir. Välskrivet, spännande, mestadels dystert. Oki, Jackson är tveklöst en riktig författare att räkna med.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den rätta tiden för en kula i hjärtat

Högt betyg!

2 oktober 2020

En svindlande läsupplevelse. Kim bjuder in till en värld han skapat, stundtals komisk alltid amoralisk. Bitvis är berättelsen så elak mot oss läsare att det gör ont, på ett bra sätt typ.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vernon Subutex 1

Svindlande

9 september 2020

Fantastiskt språk (fin översättning) och ett driv i berättandet som man sällan ser. Som samtida parisskildring är den urstark. Galen men inte osannolik burlesk och komisk/tragisk historia. Känns bitvis väldigt fransk. Uppfriskande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Fourth Industrial Revolution

Häpnadsväckande

12 februari 2020

Uppfluffade managementfloskler och liknande som ofta känns 20 år försenade, vem minns t ex det här med Megatrends. Ett begrepp från 1990-talet som då fanns i typ varannan boktitel. Som samhällsanalys är boken bitvis skrämmande eftersom Schwab (och hans skrivande team i WEF) leker med tanken på elektronisk övervakning av samtliga medborgare, klimatdiktatur osv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej