Användarprofil Anneli Carlsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anneli Carlsson

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 4

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

Galghumor med gud

20 augusti 2016

Ja du Jonasson, du kan då trassla till det och få med de mest kufiska gestalter, helt aningslöst och helt oberoende om varandras existens, på en resa som tar tar andan ur både gudfruktiga och hänsynslösa mördare. Du lyckas framkalla anden i den mest förtappade av alla själar tack vare en präst och en receptionist. Bra gjort

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vårjakt i Rosengädda

Känslomässig storm

20 augusti 2016

Hamberg gör mig ambivalent då jag kastas fram och tillbaka mellan skratt och gråt i denna underbara och känslomässigt tår framkallande roman där svart möter vitt och där ingenting är konstigt så länge man älskar att bo ihop med en get. Hamberg är oslagbar i sin porträttering av människor av det lite udda slaget. Läs och njut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Midnattssol

Bladvändare

20 augusti 2016

Otroligt bra. Nesbö har åter egen bevisat att han är en av de bästa kriminal författarna . Han är otrolig på att få läsaren att känna sig som en del av handlingen. Jag riktigt smyger mig successivt in i handlingen och blir ett med huvudpersonen. Nesbö har dessutom en fallenhet att inte bli långdragen i sin beskrivning av detalger utan kort och konsist beskriver han enkelt men detalgerat så att de flesta förstår, även det som är obegripligt blir förtårbart. När det kommer till det känslosamma, att beskriva abstrtrakta känslor, slår Nesbö huvudet på spiken. Att beskriva förälske utan att det blir tramsigt klarar han suveränt. Jag ser fram emot nästa bok med barnslig förtjusning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bombmakaren och hans kvinna

Ointresant

20 augusti 2016

Boken var otroligt seg och långdragen. Det hände egentligen ingenting de första 200 sidorna. Bättre kan du Leif GW Perssson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnan på tåget

(enbart betyg)

26 april 2016