Användarprofil E. Berglöf / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av E. Berglöf

Antal betyg: 48
Antal recensioner: 48

Kodnamn Alice

Fantastisk och bara så bra

15 april 2019

Kodnamn Alice hamnar i min kategori absoluta favoriter. En berättelse om kvinnliga spioner 1915 i Frankrike. Det är en lättläst och spännande bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En garanterad bladvändare som väver ihop två olika årtionden i Eves liv, och det görs på ett så otroligt bra sätt.
Historien berättas med både inlevelse och med humor, där finns massor av vänskap och givetvis kryddas det upp med kärlek. Min sammanfattning blir en fantastisk bladvändare som innehåller en härlig mix av spänning, hemskheter, kärlek och glädje, allt på en å samma gång. Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/04/kodnamn-alice-kate-quinn.html

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

TigerLily : tidig vårblomning

Skön annorlunda medvetandegörande

13 juli 2019

TigerLily -tidig vårblomning är en berättelse som författaren själv placerar i spirituell skönlitteratur facket. Jag håller fullständigt med om det och jag gillar verkligen hennes språk och intressanta reflektioner som finns i berättelsen. Person- och miljöbeskrivningarna är lysande och ger berättelsen ytterligare en dimension.

Andemeningen enligt mig med berättelsen är vikten av att lära känna sig själv, att våga känna inåt och lyssna på " Vem är jag?"

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sjöbodsblues

härlig feelgoodare

2 juli 2019

En utmärkt lättläst och charmig bok att ta med sig till stranden under lata semesterdagar och helt klart läsvärd. Ett extra plus är trots allt det helt oväntade slutet och den helt underbar 85 - åriga Signe och hennes katt.
Jag hoppas att fortsättning följer och då gärna med det eminenta gänget bestående av de fyra damerna.

Sammanfattningsvis: En charmig upplevelse med en gnutta humor, lite intriger och en och annan twist. Där har du Sjöbodsblues i ett nötskal.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tigeröga

krypande psykologisk historia

1 juli 2019

Det är en psykologisk berättelse som får mig att känna visst obehag ibland och det är absolut inte självklart hur det ska sluta förrns precis i slutet. Alltså exakt som en bra story ska vara.
Dock hade jag svårt att komma in i historien och det tog ett tag innan den grep tag om mig, men när den väl gjorde det så sträcklästa jag. Kapitlen är korta och rappa, och språket är målande och inspirerande och har det där som gör att den kryper in under skinnet på mig. Lysande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörkermännen

lite seg i starten

30 juni 2019

Det är en spännande och bitvis ganska otäck bok med hög spänning och med många oväntade twister.
Jensen skriver med intressanta person- som miljöbeskrivningar och har en mängd olika karaktärerna som är intressanta och brutala.

läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/oxen-morkermannen-jens-henrik-jensen.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det stora dejtingäventyret

Underbar och charmig

27 juni 2019

Feelgoodare när den är som bäst, humoristisk, charmig och lättläst . Perfekt att läsa under sommarens varmaste dagar. Helt underbar. Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/det-stora-dejtingaventyret-max.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skendöda

Riktigt spännande thriller

26 juni 2019

Ruskigt bra thriller som håller högt tempo med lite oväntade twister. Mycket bättre än första delen. Bladvändare. Läs mer på min blogg
https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/skendoda-louise-boije-af-gennas.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mannen i rutig skjorta

underhållande och feelgood

26 juni 2019

En härligt underhållande bok som ger mig många skratt då missförstånden är många och förvecklingarna avlöser varandra. Det är fullt ös från första till sista sidan.
Den är välskriven, rolig och charmig, dessutom är det en väldigt lättläst bladvändare som passar utmärkt i solstolen.
Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/mannen-i-rutig-skjorta-magnus-danielsson.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brevvännerna

Feelgoodbok när den är som bäst

25 juni 2019

Jamen, här har vi en feelgoodbok när den är som bäst! Jag kunde inte släppa den utan har sträckläst den. Ja, eller rättare sagt läst och lyssnat om vartannat. En perfekt bok att klippa buskar, gräs och plantera till men även i vilstolen som fysisk bok. Inläsare är Gunilla Leining som tillhör en av mina absoluta favoriter och inte gjorde hon mig besviken den här gången heller.

Det är en charmig, mysig och gripande feelgoodbok, den innehåller ALLT, hjärta, smärta och lite intriger. Eli beskriver och berättar om livet på landsbygden på ett underbart sätt och tonen i boken är precis som den ska vara i en feelgood bok.
Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/brevvannerna-eli-ahman-owetz.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej