Användarprofil @bettan_bokprataren / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av @bettan_bokprataren (Örebro)

Antal betyg: 588
Antal recensioner: 588

Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett fris...

Super bra bok - hjälp till självhjälp

5 september 2019

Den här boken har jag sett fram emot att få läsa då både jag och min man lider av kroniska inflammationer

Och jag lovar dig att jag blev inte besviken, jag sträckläste den så fort den landat i min brevlåda. Jag har dragits med min fibromyalgi i över 20 år och jag önskar att jag fått den här boken då när läkarna sa åt mig att det är bara att gilla läget.

Det här är en bok, som på ett enkelt och lättförståeligt sätt beskriver problematiken med kroniska inflammationer men som även ger konkreta svar på mina funderingar.

Dessutom ges det mängder av goda råd, tips och recept som jag givetvis kommer att testa.

Jag uppmanar verkligen just dig att läsa boken, även om du inte känner att du kanske har en kronisk inflammation, så har du kanske någon gång i ditt liv känt dig uppblåst i magen eller funderat på varför du snorar mycket efter du ätit eller druckit något, men du kan inte riktigt sätta fingret på varför. vill du veta varför? Då är boken absolut för dig.
läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/09/dampa-inflammation-en-praktisk-guide.html

8 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Operation fosterland

Inte Annes bästa

9 augusti 2020

Anne Holt har tillhört min absoluta favorit författare ända sedan hennes böcker om kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen.
Tyvärr tycker jag inte att Anne kommer upp i den nivån som de böckerna höll. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag inte tycker om eller vad det är jag saknar i den nya serien om Selma Falck.
Visserligen är Anne Holt oerhört bra när det kommer till att väva ihop intriger vilket hon även lyckas riktigt bra med i den här boken. Dessutom gillar jag att hon oftast tar upp aktuella ämnen. Den här boken är inget undantag och hon blandar högerextremt hat som florerar på på sociala medier och på bloggar med mord och ett uselt förhållande med sina barn.

För mig blir den här boken lite väl rörigt, jag har svårt att hänga med i de olika parallellhandlingarna.
Boken blir inte till den bladvändare som jag hade önskat men trots det är den väl värd att läsa.

En välskriven deckare, eller rättare sagt thriller som innehåller mord, hämnd och mycket politiska intriger och spel i maktens korridorer.
Dock tycker jag inte att det här är någon av de bästa av Anne Holt.
Läs gärna del 1 först i den nya serien om Selma Falck EN GRAV FÖR TVÅ

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Love : en roman om Greta Garbo

Intressant läsning

13 maj 2020

Helt galet bra. Vilken otroligt fantastisk läsning.
Greta Garbo stiger i land i New York i första kapitlet och sedan får vi följa hennes väg. Allt från hennes relation med Stiller till hennes genombrott och hur filmhistoria skapas.
Jag får veta så mycket om denna tillbakadragna och skygga kvinna såväl privat som hennes skådespelarkarriär. Trots att Greta har en sådan ofantliga scenskräck så lyckas hon ändå få alla att falla pladask.
Hennes så stormiga kärleksaffären med John Gilbert är även en del vi får stifta närmare bekantskap med men även hur medias hysteriska besatthet av henne eskalerar.

Boken är skriven med mycket värme och kärlek, språket är målande och såväl person- som miljöbeskrivningarna är lysande. En bok som verkligen berör och upprör som skildrar en av de största filmstjärnorna under 1920- och 1930-talen.
Mycket läsvärd, rekommenderas varmt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kungliga parker : människor och berättelser

intressant och vacker bok

3 mars 2020

Jag fick en fråga från Inpress förlag om jag ville läsa och recenserar den här ljuvliga pärlan. Jag är mycket glad att jag fick chansen för det här är en bok som inte bara har vackra bilder utan som också ger mig massor av kunskap om härliga och intressanta kungliga parker i Sverige och deras fascinerande historia.
Det ger mig kunskap om varför parkerna ser ut som de gör och den ger mig också vetskap om vilka kungligheter som var med och skapade de olika parkerna. Boken berättar ett stycke svensk historia när det gäller trädgårdsdesign och man kan snappa upp ett och annat tips på hur man kan göra själv. Läs mycket mer om boken och se bilder på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/03/kungliga-parker-manniskor-och.html

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kodnamn Alice

Fantastisk och bara så bra

15 april 2019

Kodnamn Alice hamnar i min kategori absoluta favoriter. En berättelse om kvinnliga spioner 1915 i Frankrike. Det är en lättläst och spännande bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En garanterad bladvändare som väver ihop två olika årtionden i Eves liv, och det görs på ett så otroligt bra sätt.
Historien berättas med både inlevelse och med humor, där finns massor av vänskap och givetvis kryddas det upp med kärlek. Min sammanfattning blir en fantastisk bladvändare som innehåller en härlig mix av spänning, hemskheter, kärlek och glädje, allt på en å samma gång. Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/04/kodnamn-alice-kate-quinn.html

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pestön

LÄS

15 juni 2021

Berättelsen är rätt mörk och ibland ganska makaber men trots det en berättelse som startar en del funderingar över hur det faktiskt var under den tiden i Sverige.
Jag gillade tempot i boken och att det är en berättelse som faktiskt skulle kunna ha varit verklig i Sveriges under den tidsepoken.

Jag var fast från första sidan där berättelsen tar sitt avstamp med att en annorlunda och underlig pojke tar med sig överkonstapel Gunnarsson i en roddbåt uppför Säveån till vrakarfolkets by.
I ett skjul ligger en död man med ovanliga skador. Spåren leder till den beryktade Pestön.

Jag har läst och lyssnat på den här romanen som jag även ser benämnas som historisk spänningsroman. Johan Gry som läser var en ny bekantskap för mig som, men som jag gillar hans röst och inlevelse. Lyssna gärna och tyck till!
Säger bara, kanske årets bästa! ?
I alla fall på min lista. Högsta betyg med plus flera +++++ bakom.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den konserverade änkan

FAntastisk

25 december 2020

Vilken romandebut hon gör Hélène Gullberg. Missa inte den här pärla om du som jag älskar historiska romaner. Hela boken andas 1700 tal och man märker snabbt att Hélène är kunnig i området hon valt att skriva om.

Miljöer, kläder och personporträtten är fantastiska precis som berättelsen om Sara som vägra följa de vanliga konventionerna för kvinnor under 1700 talet. I bland känner jag mig som om jag befinner mig i ett historiskt Stockholm, Hélène beskriver sina miljöer så tydligt att jag till och med kan känna dofterna som sprids för vinden.

En fantastisk historisk roman som har allt som ska finnas och med ett språk som flyter och en intrig som gör att man bara vill läsa lite till.
VARNING för sträckläsning.
När kommer nästa? Väntar otåligt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magiska sagor

Mysiga, spännande sagor men inte från tre år

18 december 2020

En mysig bok med 10 magiska sagor som handlar om allt från drakar, sjöodjur till ett magiskt provrum.
Jag gillar verkligen de här sagorna, språket och känslan i berättelserna känns toppen.

Dock hade jag önskat mig fler bilder när man har den som högläsningsbok då det står att den vänder sig till 3 - 6 år. Mitt treåriga barnbarn har inte tålamod att lyssna så länge utan bilder.
Illustrationerna är verkligen toppenfina och jag kommer testa boken på mitt barnbarn som är 6 år så får vi se om det fungerar bättre.
Men om åldern hade satts annorlunda så hade jag givit boken full pott men nu hämnar jag på snäppet under. Det beror på att om jag som förälder eller mormor köpt boken till min treåring utan att ha kunnat bläddra iden så hade jag blivit besviken.
Men till 6 åringar och en bit upp tror jag den kommer bli utmärkt bra!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Yinyoga : vila, reflektion och återhämtning

En av de bästa yoga böcker jag läst

17 november 2020

Den är tydlig, den ger mig olika varianter på varje övning. Den ger mig ett stort utbud på olika klasser (15 stycken) så jag kan välja efter humör och mående. Dessutom kan jag själv välja om jag vill yoga 90, 60, 45 eller 30 minuter.

Jag har hunnit få två favorit klasser, dels klassen Stillhet som är perfekt att göra innan sänggående för en skön vila.

Men även klassen Självförtroende som boostar självförtroendet sitter ju aldrig fel.

Det som skiljer sig från andra böcker jag läst om Yin Yoga är att den har ett syfte och den röda tråden genomsyrar varje klass. Alla klasser startar med några minuters meditation så både kropp och själ får landa och att få ner andetaget i magen allt för ett lugnt andetag.
Sedan ställer jag mig själv frågan "Hur mår jag idag och hur har jag det med mitt liv just nu?"
Efter denna korta meditaionsövning är jag sedan redo för min klass jag valt.

Till varje yoga klass finns dessutom 12 stycken frågor att ställa till sig själv, tex i klassen stillhet finns frågor som,
" Hur ofta är du i total stillhet varje dag - det vill säga utan någon sorts stimulans eller brus?"

Hela boken genomsyras av Åsas professionella kunnande för Yin Yoga och det märks så tydligt att hon verkligen brinner för det hon gör.
Jag blir så inspirerad av den här boken och har gjort flera pass.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej