Användarprofil @bettan_bokprataren / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av @bettan_bokprataren (Örebro)

Antal betyg: 837
Antal recensioner: 837

Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett fris...

Super bra bok - hjälp till självhjälp

5 september 2019

Den här boken har jag sett fram emot att få läsa då både jag och min man lider av kroniska inflammationer

Och jag lovar dig att jag blev inte besviken, jag sträckläste den så fort den landat i min brevlåda. Jag har dragits med min fibromyalgi i över 20 år och jag önskar att jag fått den här boken då när läkarna sa åt mig att det är bara att gilla läget.

Det här är en bok, som på ett enkelt och lättförståeligt sätt beskriver problematiken med kroniska inflammationer men som även ger konkreta svar på mina funderingar.

Dessutom ges det mängder av goda råd, tips och recept som jag givetvis kommer att testa.

Jag uppmanar verkligen just dig att läsa boken, även om du inte känner att du kanske har en kronisk inflammation, så har du kanske någon gång i ditt liv känt dig uppblåst i magen eller funderat på varför du snorar mycket efter du ätit eller druckit något, men du kan inte riktigt sätta fingret på varför. vill du veta varför? Då är boken absolut för dig.
läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/09/dampa-inflammation-en-praktisk-guide.html

10 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Matrix

Mycket annorlunda med riktigt bra

29 oktober 2021

När jag läste lite i förväg om boken så fastnade jag för den här meningen
MATRIX är en svindlande språklig läsupplevelse som fångar medeltidens magiska miljö av överdåd och äckel med en inlevelse som kryper under huden.
Och precis så var min upplevelse av boken. Det här är en berättelse om passion, tro och en del våld.
Den handlar om viljestarka kvinnor som går sina egna vägar.

Ett fantastiskt språk som är målande och mystiskt vilket ger boken ett bra driv.
Matrix utspelar sig på ett nunnekloster där huvudpersonen döpts efter verklighetens Marie de France, som av många betraktas som en av medeltidens största poeter men vars liv är helt okänt. I Lauren Groffs tappning blir Marie de France en oemotståndlig amazonkvinna som med list och passion leder sina nunnor till ett liv i lust och överflöd undan illasinnade män och köttsliga frestelser. Det är en historieskrivning som är lika trovärdig som den är frestande och rolig. Bookmark Förlag
Rekommenderas varmt

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pestön

LÄS

15 juni 2021

Berättelsen är rätt mörk och ibland ganska makaber men trots det en berättelse som startar en del funderingar över hur det faktiskt var under den tiden i Sverige.
Jag gillade tempot i boken och att det är en berättelse som faktiskt skulle kunna ha varit verklig i Sveriges under den tidsepoken.

Jag var fast från första sidan där berättelsen tar sitt avstamp med att en annorlunda och underlig pojke tar med sig överkonstapel Gunnarsson i en roddbåt uppför Säveån till vrakarfolkets by.
I ett skjul ligger en död man med ovanliga skador. Spåren leder till den beryktade Pestön.

Jag har läst och lyssnat på den här romanen som jag även ser benämnas som historisk spänningsroman. Johan Gry som läser var en ny bekantskap för mig som, men som jag gillar hans röst och inlevelse. Lyssna gärna och tyck till!
Säger bara, kanske årets bästa! ?
I alla fall på min lista. Högsta betyg med plus flera +++++ bakom.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Windsorknuten

Mysig

8 november 2021

Det här är den första boken i en underbart finurlig deckarserie med Drottning Elizabeth II i huvudrollen som hemlig privatdetektiv.

Vilken mysig och härlig pusseldeckare som dessutom är berättad på det där lite långsamma och näst intill torra brittiska sättet. Men för den skull inte alls tråkig på något sätt.
Vilken häftig idé att låta drottning Elizabeth II agerar detektiv och lösa brott. Hon är vass i sina tankar, hon är skärpt och otroligt smart. En liten mystant som även tar oss med i det vardagliga livet.

En härlig bok för oss som gillar lite stillsamma pusseldeckare där det finns små rara brott som vi får ta del av och de små pusselbitarna som ska läggas till varandra är riktig bra planerade.

I den här berättelsen får vi många härliga miljöbeskrivningar och spännande karaktärer. Och allt är så typiskt brittiskt med allt det innebär. Me like!
Ser fram emot att läsa nästa del i serien.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jul i Fågelkärr

Årets julbok?

10 november 2021

Första julboken för mig den här säsongen och PANG! Jag tror jag har läst årets bästa julroman. Det blir tufft för de som står i hyllan och väntar att ta sig upp på den här nivån.

Jag fullkomligt tokälskar den. Den har allt som en riktigt bra feelgoodare ska ha. ALLT!intressanta karaktärer,
en historia som har ett innehåll
det ska finnas skratt
det får gärna finnas problem, men inte för mycket
inte för gullig men gärna lite lagom söt
den ska ge mig lugn och välbehag
Och är det sedan en julroman så måste det finnas julkänsla och det gör det.
LÄS OCH NJUT!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En evighet från dig

Som vanligt är Jenny ett säkert kort

15 juni 2021

Jenny Colgan en äkta och underbar feelgoodförfattare. Jennys härliga sätt att berätta och hennes miljöskildringar får mig att bara vilja vara med och hänga där på de ur mysiga miljöerna. Den här boken har dessutom en liten djupare ton som röd tråd vilket jag gillar väldigt mycket.
Först hade jag lite svårt att komma in handlingen men sedan...då var det full gas och jag fullkomligt älskade boken.

En lättsam bok som ger underhållning, kärlek och som gör mig glad när jag läser. Som vanligt landar Jenny humor med allvar, hon roar och oroar, ger oss förvecklingar som till slut landar där de ska. I ett lyckligt slut.
Varning för sträckläsning!
Läs gärna del 1 och del 2 först men de gå absolut att läsa var för sig.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Operation fosterland

Inte Annes bästa

9 augusti 2020

Anne Holt har tillhört min absoluta favorit författare ända sedan hennes böcker om kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen.
Tyvärr tycker jag inte att Anne kommer upp i den nivån som de böckerna höll. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag inte tycker om eller vad det är jag saknar i den nya serien om Selma Falck.
Visserligen är Anne Holt oerhört bra när det kommer till att väva ihop intriger vilket hon även lyckas riktigt bra med i den här boken. Dessutom gillar jag att hon oftast tar upp aktuella ämnen. Den här boken är inget undantag och hon blandar högerextremt hat som florerar på på sociala medier och på bloggar med mord och ett uselt förhållande med sina barn.

För mig blir den här boken lite väl rörigt, jag har svårt att hänga med i de olika parallellhandlingarna.
Boken blir inte till den bladvändare som jag hade önskat men trots det är den väl värd att läsa.

En välskriven deckare, eller rättare sagt thriller som innehåller mord, hämnd och mycket politiska intriger och spel i maktens korridorer.
Dock tycker jag inte att det här är någon av de bästa av Anne Holt.
Läs gärna del 1 först i den nya serien om Selma Falck EN GRAV FÖR TVÅ

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Love : en roman om Greta Garbo

Intressant läsning

13 maj 2020

Helt galet bra. Vilken otroligt fantastisk läsning.
Greta Garbo stiger i land i New York i första kapitlet och sedan får vi följa hennes väg. Allt från hennes relation med Stiller till hennes genombrott och hur filmhistoria skapas.
Jag får veta så mycket om denna tillbakadragna och skygga kvinna såväl privat som hennes skådespelarkarriär. Trots att Greta har en sådan ofantliga scenskräck så lyckas hon ändå få alla att falla pladask.
Hennes så stormiga kärleksaffären med John Gilbert är även en del vi får stifta närmare bekantskap med men även hur medias hysteriska besatthet av henne eskalerar.

Boken är skriven med mycket värme och kärlek, språket är målande och såväl person- som miljöbeskrivningarna är lysande. En bok som verkligen berör och upprör som skildrar en av de största filmstjärnorna under 1920- och 1930-talen.
Mycket läsvärd, rekommenderas varmt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kungliga parker : människor och berättelser

intressant och vacker bok

3 mars 2020

Jag fick en fråga från Inpress förlag om jag ville läsa och recenserar den här ljuvliga pärlan. Jag är mycket glad att jag fick chansen för det här är en bok som inte bara har vackra bilder utan som också ger mig massor av kunskap om härliga och intressanta kungliga parker i Sverige och deras fascinerande historia.
Det ger mig kunskap om varför parkerna ser ut som de gör och den ger mig också vetskap om vilka kungligheter som var med och skapade de olika parkerna. Boken berättar ett stycke svensk historia när det gäller trädgårdsdesign och man kan snappa upp ett och annat tips på hur man kan göra själv. Läs mycket mer om boken och se bilder på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/03/kungliga-parker-manniskor-och.html

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej