Användarprofil LillaMy / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av LillaMy

Antal betyg: 17
Antal recensioner: 10

Stalker

OTROLIGT SPÄNNING

8 januari 2015

En riktig rysarbok från Kepler. Så otroligt fängslande att man inte kan sluta lyssna (cd-bok). Inte förutsägbar som många deckare ibland kan bli med samma huvudpersoner gång på gång. Här händer oväntade vändningar även för de personer som medverkat i tidigare böcker.
Kan man få en fortsättning hur det går för Jona Linna i framtiden? Hoppas nu på fler böcker. Nyfikenheten väcks hela tiden på nytt ju mer man läser/lyssnar.
Gillar spänning och här får i alla fall jag mitt lystmäte! Våldet som ibland nämns som negativt i omdömen om boken ser jag som en naturlig del och beskrivning av handlingen och händelseutvecklingen. Även i verkligheten händer fruktansvärda saker, det får man inte glömma bort!
Sist, en fantastisk uppläsning av Jonas Malmsjö. Hoppas han finns med även i framtiden om det kommer mer av detta.
LillaMy

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pixi adventskalender - Alexander Jansson

TOPPENBRA

5 januari 2015

Väldigt rolig och bra idé. Barnen väntar spänt på nästa dag för att få en ny liten pixibok. Betydligt bättre än godiskalender och mer intressant än en bild per dag. Dessutom var den fin att se på där den hängde under december.
LillaMy

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tango för vilsna själar

UNDERBAR LÄSNING

5 januari 2015

Tango är ännu en bok av författaren som får mycket högt betyg av mig. Lyssnar eller läser ofta spänning och deckare men varvar bl a med Lucy Dillon och t ex svenska Viveca Lärn.
Dillon får mig att må bra, berättelsen blir aldrig tråkig och är inte rörig eller svår att ta till sig. Det finns humor, lite "lagom" spänning och i handlingen återberättas om människor som kunde vara "vem som helst" och som väcker sympatier. Mycket värme även i denna bok som har dans som huvudtema. Lite förvecklingar och relationer skrivet på ett sätt som hela tiden håller nyfikenheten och intresset vid liv. Efter denna bok kände jag mig nöjd och tillfreds. hoppas på fler feelgoodböcker av Lucy Dillon.
Vill man ha avkoppling och en positiv känsla är detta rätt bok!
LillaMy

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lotus blues

TOPPENBRA OCH SPÄNNANDE

3 januari 2015

tycker om alla författarens böcker men denna är något utöver de andra. Handlingen rullar på i oförtruten takt och språket är tätt utan onödiga utvikningar. Lyssnade på boken som talbok och var vaken nästan en hel natt för att jag inte kunde sluta höra hur händelserna bara stegrades. Full fart från början till slut.
Som spänning klart fem i betyg från mig. Väntar nu på fortsättningen. Uppläsaren var jag först lite frågande till men efter en stund insåg jag hur perfekt han matchade bokens innehåll och hjälpte till att hålla spänningen uppe. Hoppas det blir samma i nästa bok!
Kan bara rekommendera!
LillaMy

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att inte vilja se

EN MYCKET INTRESSANT OCH SPÄNNANDE BOKSERIE.

9 december 2014

Har tidigare inte läst så väldigt mycket av Guillou men några böcker har lockat mig och då enbart gett mig positiva reaktioner. Nu ville jag börja med denna historiska bokserie och har efter varje läst bok med spänning väntat på nästa. Varje bok har varit bra på sitt sätt, enligt min bedömning. Han fokuserade även på varje huvudperson i de olika böckerna men sammanhållet handlar det om samma brödrafamilj och senare deras livskamrater och barn.
I denna senaste blir det mer sammhållet om familjerna även om äldste brodern är mest i fokus och vad som händer runt honom.
Jag lyssnar som talbok så någon bladvändare kan jag inte kalla det men motsvarande blir väl cd-vändare. Kan inte sluta eftersom berättelsen löper på utan några "tråkiga" avsnitt och man vill hela tiden veta mer.
Även spännande att följa det historiska skeendet under hela den tid som serien övergripit, och planeras fortsätta med. Man får vara med om hur en familj drabbas på olika sätt och ställs mot varandra.
När kommer nästa...??
LillaMy

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skymningslandet

BOKEN ÄR BRA, ENLIGT MIG

11 november 2014

fanns 3+ skulle jag sätta det. Håller spänningen uppe och man vill veta vad som händer med huvudpersonerna. Lite skymningsland över handlingen men absolut inte tråkig. Uppläsaren passade, enligt mig, till bokens innehåll, handling och upplägg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sommarhuset

Tyckte mycket om boken

28 september 2014

Jag läser mycket deckare men vill ibland läsa/lyssna på något annat. Denna boken tilltalade mig, höll både intresset och nyfiken uppe samt byggde på realistiska personbeskrivningar både med gott och ont. Handlingen är sådan som säkert är ganska vanligt förekommande i "levande livet".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Styckerskan från Lilla Burma

Enligt min mening

9 september 2014

ligger boken nära betyg fem. Verkligen att rekommendera! Lyssnade oavbrutet så snart tillfällle gavs ända till slutet. Handlingen och spänningen byggs hela tiden upp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Porto Francos väktare

Bra bok

9 september 2014

Har läst flera böcker tidigare av författaren och alltid varit nöjd. Så även med denna bok men jag bedömer ändå att det inte är bland hennes bästa. Dock klart läsvärd, intressant och spännande på många sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej