Användarprofil Solrosen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Solrosen

Antal betyg: 18
Antal recensioner: 18

De utvalda : hemligheternas rike

Helt underbar

21 december 2016

Hemligheternas rike är den tredje och sista boken i De utvalde trilogin.
Denna boken var helt klart min favorit av de tidigare böckerna. Jag älskar det faktum att vi få reda på mer om Bitterblue och hur det går för henne som drottning. Boken utspelar sig även åtta år efter Tankeläsaren som är första boken i trilogin. Det bästa är att man inte behöver läsa de andra böckerna i serien för att läsa Hemligheternas rike.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Röd drottning

OKEJ

20 december 2016

När jag läser handlingen tyckte jag att boken lätt helt fantastisk. Jag hade stora förväntningar, men tyvärr blev Röd drottning en besvikelse för mig. Självaste iden med röttblod och silvrigtblod är intressant, men hur författaren valde att skriva och bygga upp historian håller inte måttet. Jag tyckte inte om huvudkaraktären Mare Barrow. Mare är självisk och dumdristig. Början är bra men boken blev bara sämre. Det bästa med boken var epilogen. Inte för att boken tag slut utan för att det var den mest spännande delen i hela boken.
Andra boken heter: Glas Svärdet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar...

Inget för mig

28 november 2016

Jag gillade inte det faktum att hela boken bara bestod av små berättelse. Jag tyckte att boken var väldigt flummig och det blev inte någon mening med självaste kärleksberättelsen. Många andra gillar denna boken men det var inget för mig. Det är en väldig snabb och enkel läsning om första riktiga kärleken.
Man kan läsa mer om huvudkaraktären Morris i Bara kärlek kan krossa ditt hjärta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Carrie Diaries

Något oväntat

28 november 2016

The Carrie Diaries är den typen av böcker som jag i vanligare fall inte plockar upp och läser i första taget. Men jag måste säga att denna boken är något ut över det vanligare. Min kompis tvingade mig att läsa den och jag är glad att hon gjorde det.
Boken handlar om Carrie tonårstid innan Sex and the City. Boken väcker många frågor om hur det är att vara tonåring. Vilken identitet man har, hur man ska bete sig, vad som gömmer sig under ytan. Hur vet man vem som är ens riktiga kompisar och när är man egentligen kär. Men också vad är riktig kärlek och vänskap.Om att ha drömmar och tro på sig själv.
Det jag älskade med boken var att ibland trodde man att man visste vad som skulle häda men så visade det sig att något kommer i mellan. Vissa delar i boken kan man förespå. Men det är det jag gillar men boken att man ibland vet vad som ska hända och ibland inte. Som tonåring kan man relatera till många utav sakerna som händer och tas upp i boken.
Sommar i New York är fortsättningen på Carries tonårstid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ceremonin

Älskar denna boken

28 november 2016

Ceremonin är en helt fantastisk bok. America är den tjejen som inte önskar sig något ståtligt lyx liv. Utan nöjer sig med det lilla i livet. Hon kan inte föreställa sig ett liv badande i lyx. Men så kommer brevet om möjlighet att vara med i urvalet och att tävla om prins Maxons hjärta.
Jag tycker att boken är en fantastisk snabb läsning. Det är inte svårt att komma vidare i handlingen eller att förstå händelseförloppet. Huvudkaraktären Armerica är en helt fullträff. Hon är inte den perfekta personen som finns, utan även hon har sina dåliga sidor.
Jag tycker verkligen att det är en bok som är värd att ge en chans.
Om när man har läst Ceremonin så finns andra boken i serien: Eliten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Revolt

Helt OK

28 september 2016

En bra bok. Kan bli lite förvirrande och seg ibland. Tyckte att den var helt ok men gillade inte slutet många obesvarade frågor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Four : en Divergent-samling

Tveksam

28 september 2016

Inte min favorit av Veronica Roths böcker. Men värd att läsa om du vill läsa mer om Fours liv innan han blev Four och hur han blev den han är i Divergent böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Himlen börjar här

Underbar kärleks berättelse

28 september 2016

En underbar kärleks berättelse. Gripande, oväntad, rörande och känslomässig. Minnesvärd. När man väl har börjat läsa är man fast. Författaren har lyckas fånga ett brustet hjärta och hur svårt det kan vara att gå vidare efter en tragisk bortgång, att blanda sorgen med lycka.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej