Användarprofil From / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av From

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Bestiarium : en medeltida djurbok

Stilig bok

9 april 2015

Trevlig bindning, fina bilder men jag förstår inte riktigt målpubliken. Jag ångrar inte mitt köp, men jag upplever att de som egentligen har någon användning för den är författare som vill införliva medeltida syn på djur i handlingen på något sätt.

Jag hade hellre sett ungefär samma innehåll, men skrivet på ett sätt som kunde varit skrivet på medeltiden - av någon som talade modern svenska. ;)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tillväxt till döds

Bra genomgång av tillväxt för lekmän

9 april 2015

Stellans matematiska bakgrund låter honom se begränsningarna för och problematiken kring kontinuerlig tillväxt. Hur trots detta kontinuerlig tillväxt ses som något naturligt och eftersträvansvärt i geopolitiska samband har gjort honom orolig för sin och sina barns framtid - och som ingenjör står han inte handfallen, utan försöker hitta en lösning på problemet. Den här boken är hans försök att lösa det, genom att på ett lättillgängligt sätt förklara problemen med kontinuerlig tillväxt för allmänheten.

Utöver att förklara problemen så diskuterar han även alternativ, huruvida tillväxt i sig är något eftersträvansvärt eller om kanske vi har mer att vinna på att bättre använda de resurser vi redan har. Stellan är en optimist och tror på en ljus framtid, men han vet att det är något vi alla måste arbeta för.

Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej