Användarprofil Astrid Gunnil Sophia Ahlberg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Astrid Gunnil Sophia Ahlberg

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 4

Tårpilens år

En vacker och spännande fantasybok

6 februari 2017

Denna bok kan jag verkligen rekommendera. En fantasybok utan stora fältslag och invecklade släktfejder. Lagom stort persongalleri. Huvudkaraktärerna möter både motgångar och faror. Disa utvecklas allteftersom och kommer underfund med sig själv, sin bakgrund och sina krafter. På många sätt en rätt typisk fantasy, med kampen mellan det goda och det onda i centrum och mycket resande till fots och till häst i olika sorters natur. Samtidigt en alldeles egen stil.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Eternal Life Inc.

Spännande blandning av science fiction och fantasy

9 augusti 2016

Denna bok finns inte i översättning utan får läsas på originalspråket. Vilket inte är det lättaste eftersom den innehåller många tekniska och metafysiska termer. Ändå tyckte jag absolut den var värd att ta sig igenom. Mycket annorlunda och full av spännande och överraskande vändningar. Bara tanken att ett företag specialiserat sig på återuppståndelser! Huvudpersonen har skrivit på kontrakt att han ska dö gång på gång för att göra reklam för Eternal life inc. Som i många science fictionböcker dyker det upp aliens, men inte från yttre rymden utan på det själsliga planet - astralplanet. Även det ett genialt grepp!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hett blod, kalla nerver

Besviken

18 januari 2016

Tycker Paasilinnas tidiga böcker var så underfundigt mysigt roliga, men de har försämrats. Denna orkar jag inte läsa ut efter halva boken. Inte direkt dålig men inte rolig heller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tjurnatten

Fristående bok i serien om själarnas öden

30 april 2015

En härlig blandning av fantasy, romantik och spänning med ett överraskande och gripande slut. Läs även författarens tidigare böcker Ödesgudinnans val och Månfolkets land! Rekommenderas starkt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det krävs tusen vackra ord

(enbart betyg)

18 januari 2016