Användarprofil Aina Eriksson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Aina Eriksson

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Adjö, herr Muffin

Mycket bra beskrivning av sorglig händelse

1 januari 2021

Har använt den här boken under många år i mitt yrke, som sjuksköterska inom avancerad palliativ hemsjukvård, då det funnits barn bland de närstående och den har mottagits väl av familjerna, som fått låna böcker av oss.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt liv som scengångare

Årets nykomling!

1 januari 2021

Jag gillar verkligen boken.
Björns sätt att uttrycka sej och beskriva situationer är fenomenala, det är som att höra honom berätta live, så som bara han kan.
Fortsätt gärna på den här banan också!
Känner igen mej i många beskrivningar om hur det var då vi fyrtiotalister växte upp.
Hade förmånen att ofta träffa hans pappa Anders under min uppväxt, då han, som Björn beskriver i boken, sov över i överliggningen i Särna, där järnvägen tog slut.
Vi bodde mitt emot och han tittade ofta in hemma hos oss och i pappas snickarbod, där det förstås också fanns en svarv, som min pappa ofta använde.
Anders Skifs skrev även manus till nyårsrevyerna, som framfördes i ordenshuset i Särna, och på premiärerna var han, hustrun Britta och någon gång även Björn närvarande. Björn framförde vid ett tillfälle, på en premiär, nått stycke på trumpet, vill minnas att det var Gotländsk sommarnatt och redan där började min beundran av denne fantastiska person
Hade även Slamcreepers som orkester på en ungdomsdans i ordenshuset, då de var tämligen nystartade och innan de stora framgångarna satte fart och då ingen av bandmedlemmarna ännu hade körkort, utan en av papporna körde dem med bil och släpvagn.
En av killarna hade huvudvärk och behövde en värktablett och de enda jag hade var utskrivna för min mensvärk, men han fick en sån. Fick sen frågan om vad det var för fenomenal värktablett jag hade gett honom. Gissa om det garvades, när jag berättade vad de egentligen var avsedda till.
Lyckades ordna detta arrangemang genom min bekantskap med pappa Anders, som bokade in gänget.
Den tillställningen blev tyvärr ingen succé, utan jag fick lov att pruta på gaget.
Rekommenderar verkligen den här boken, som dessutom har en fin design!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej