Användarprofil Lilla O / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lilla O

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Emmy Moréns dubbla liv

Bra mailroman

26 februari 2011

Den här boken handlar om Emmy och Emmy som brevväxlar. I breven får vi veta väldigt mycket om båda personerna. Vi får höra om Emmy den yngres sökande efter kärleken och hennes sorg över att mamman inte längre bor med familjen i Stockholm, utan har flyttat till Göteborg. Vi får också ta del i hennes jakt på vänner och gemenskap.

Emmy den äldre är gift med Måns och har en son. Hon arbetar som skådespelare och befinner dig i en prekär situation då hon ska spela mot en av sina gamla pojkvänner och dessutom kyssa honom på scen. Detta utlöser en identitetskris som förvärras då hennes minnen från barndomen och tonårstiden som är borta efter en bilolycka verkar komma tillbaka.

Jag tror att både tonåringar och vuxna läsare kan fastna för boken. Det är intressant att fundera över sitt liv, hur det blev och hur det var, eller hur det är och hur det ska bli. Boken har funnits i mina tankar sedan jag läste den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den utstötte

Sorglig och gripande

26 februari 2011

När vi möter Lewis första gången är han på väg hem efter att ha avtjänat ett fängelsestraff. Han är 19 år, men definitivt inget barn. Vi måste vänta innan vi för veta vad han gjort. Istället tas vi tillbaka till Lewis barndom och får möta den nioårige pojken som lever med sin mamma som han älskar över allt annat.

När pappa Gilbert 1945 kommer tillbaka från kriget förändras emellertid allt. Den stele mannen vet inte alls hur han ska behandla sin son och skulle helst leva ensam med sin fru.

Lewis och hans mamma har en mycket speciell relation, men under en av deras utflykter händer en fruktansvärd olycka. Elizabeth dyker ner i vattnet, men kommer aldrig upp. Lewis försöker rädda henne, men misslyckas.

Gilbert träffar snart en ny, ung fru som gör sitt bästa och vill verkligen att Lewis ska älska henne. Hon försöker så mycket att det gör ont att bara läsa om det. Ont gör det också att hon inte lyckas.

Den utstötte är hemsk, men mycket, mycket bra. Läs den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vem blöder?

Fantastiskt om stora känslor!

14 augusti 2008

Min pojke på 21 månader älskar alla Wirséns böcker, men det här är den absoluta favoriten! Han lever sig verkligen in i allt som händer och kan nästan boken utantill. Bilderna är jättebra och det är kul att djuren återkommer i flera böcker. Jag har läst den för honom minst hundra gånger och inte heller jag har tröttnat. Jag kan varmt rekommendera den. Storebror som är 3 är gärna med och läser även om den kanske är lite barnslig för honom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sjöjungfrun

Bättre!

30 juni 2008

Måste säga att jag blev positivt överraskad! Tycker de två senaste av Läckberg har varit både sega och tråkiga, men den här gillade jag skarpt! Sträckläste den till halv två i natt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mig äger ingen

Osentimentalt!

16 juni 2008

Jag tycker att barndomsskildringar brukar ha en tendens att bli sliskiga och sentimentala, men den här är fantastisk! Åsa och hennes pappa stannar kvar i minnet länge. Mycket bra bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej