Användarprofil Lars Forslin / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lars Forslin

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Learning to Listen

Skriver lika bra som han spelar

26 april 2018

Vibrafonens mästare Gary Burton, har haft en livslång karriär inom musik och en ledande roll imom jazzen sedan 20-årsåldern. Här berättar han skickligt och levande om sin osannolika karriär: en vit grabb från en landsortshåla i Mellanvästern som via den ena tillfälligheten efter den andra börjar spela vibrafon och visar sig vara närmast ett underbarn och gigar fast från 8 års ålder och fick skivkontrakt vid 17 med ett ledande bolag.
Förutom att Gary ledigt och välformulerat beskriver sin karriär så porträtterar han flera av sina medmusiker mer utförligt och naturligtvis blir det en hel del dråpliga episoder från den långa karriären som vi får bevittna.
För den som följt Gary genom åren är det speciellt intressant när ham beskriver grupperna och dynamiken i dem. Det jag inte visste innan boken var att Gary kom ut ut garderoben rätt sent i livet men att det blev väl mottaget i musikkretsar.
Boken rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begynnelse

Intressant men mindre spännande

18 april 2018

Dan Brown fortsätter i Begynnelse med sin sedvanliga motivkrets som framförallt rör gränslandet mellan religion och vetenskap. Oftare här än tidigare känns formatet spänningsroman en aning påklistrat - mer som en förevändning att få diskutera de stora livsfrågorna och människans framtida destination. Den riktiga nerven saknas alltså men det uppvägs till stor del av det intressanta ämnesvalet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej