Användarprofil Brijdeep Kaur / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Brijdeep Kaur

Antal betyg: 40
Antal recensioner: 40

Det som ingen ser

Verklighetsbaserad skräck

15 maj 2020

Jag vet verkligen inte vad jag ska säga efter jag läst boken. Herregud vilken lögnare, manipulerade man Patrik är! Jag blir så arg 😡😡
Jag har läst mycket om män som är manipulerade och som beter sig väldigt annorlunda hemma men Patrik i boken är så skrämmande, så hotfull, även mot sina egna barn att han är ingenting likt jag har läst förut! Och så stackars, stackars barn!!! Jag är barnpedagog och jobbar på förskola och jag grät och mitt hjärta gick sönder 💔💔när jag läste om hur illa barnen mådde pga en manipulerade och kontrollerade far. Undrar även varför ingen pedagoger på förskolan/skolan reagerade på att barnen inte mår som de ska när inte själv Anne vågade och skämdes.
.

Usch vilken hemsk historia att läsa! Och att Anne själv aldrig får lugn och ro även efter skilsmässa pga Patriks sjuka tillvaron och hon får kämpa med allt sin makt och lite till för att det ska bli bra för barnen. Jag är imponerad på hur mycket Anne orkar och går igenom och lyckades hålla sig själva även fast hon gick sönder inombords varje dag. Jag fattar inte heller hur har vår samhället så många luckor där inte barnen känslor tas på allvar utan de delas som ett "chokladbit" mellan både föräldrarna oavsett att barnen är rädd för ena förälder som är våldsamt och känslokall.
.

En oerhört viktigt sann historia som alla bor läsa. En bladvändare, verklighetsbaserad skräck som visar hur mycket som döljer bakom stängda dörrar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tistelhonung

Fint, charmig och välskriven varmt berättelse

15 maj 2020

Romanen utspelar sig i gammaldags pensionat i Båstad (1955) varvat med nutid (2019). I berättelse får vi följa två kvinnor: nutids Ebba, en relationsexpert som själv befinner sig i en livskris efter två misslyckade förhållanden som klamrar fast vid ett sista uppdraget från jobbet som livboj, vilket är en intervju med en äldre dam; och Veronika som vill hellre berätta om sin ungdomskärlek istället för ett förhållande på 60 år med sin avlidne mannen.--

Sara Paborn är ett ny bekantskap för mig och enligt mig har boken en skönhet i språket som bär fram innehållet, kärnfulla meningen med tjusiga miljöbeskrivningar. Boken är nominerad till @aretsbok och enligt mig kan detta bli vald till årets bok.---
En väldigt fint, charmig och välskriven varmt berättelse som visar att en smula kärlek kan räcka ett helt liv! Jag rekommenderar varmt denna bok! .

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hur mår fröken Furukura?

Lättläst feelgood om att följa sin hjärta

15 maj 2020

Hur mår fröken Furukura? är lika mycket en varm och rolig kärleksförklaring till en udda figur som en allvarlig fundering över vad det innebär att leva ett "normalt" liv.
.
En lättläst feelgood med både humör och allvar, en viktigt bok som tar upp hur fungerar normer i samhället. Som 36 åring singel kvinna utan ett fast jobb är livet svårt för henne. Nej, hon trivs ju perfekt i detta liv men förväntas något helt annat från omgivning och samhället. När en man flyttar tillfälligt in hos henne börjar alla gratulera henne och önska att de går vidare och gifter sig och skaffa barn. Det spelade inte längre någon roll om Furukura vill förklara att mannen är hemlös och bor hos henne bara tillfälligt. Inte ens hon får talutrymme vad hon vill utan bli tillsagd vad hon bor göra nu när hon hittat en man! .
Jag tyckte väldigt mycket om boken och Furukura och att hon följer sin hjärta och struntar i alla andra. Jag önskar att jag kan vara lite mer som Furukura utan att ständigt försöka att "passa in".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

VÄRKET

Lättläst, härlig och mysig

15 maj 2020

En välskriven bok där vi får följa olika människor av blandat åldrar vid olika tankar och behov. Jag tyckte verkligen om alla karaktärer vars arbetsliv och privatliv är gestaltat på ett fint sätt. Boken väcker många tankar och känslor och igenkänningsfaktor för många som har ett kontorsjobb.
.
.
Vi får följa Bosse som känner sig ensam, Laila som känner sig trampad på av alla, Pia som hittar en kompis i hunden Morran, och så Månstråle Johansson! Inte mindre Sebbe, Anders, Gertrud och Bill och Bull. Alla har ett bagage med sig och även om det är inte lätt att tycka om vissa i början blir man förvånad när man lär känna dem.
.
En lättläst, härlig och mysig debutroman!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Drottning Kristina : ett liv

Lättläst historiskt faktabok

15 maj 2020

Drottning Kristina- ett liv är en lättläst historiskt faktabok. Jag är inte jätte intresserad i att läsa faktaböcker men jag tyckte om boken. Det är mycket jag inte inte visste om drottning Kristina som att hon lämnade Sverige och makt och flyttade och konverterade till katolicism. Hon är inte heller begravd i Sverige. .
--
Jag tycker boken passar unga läsare samt vuxna som mig som är uppvuxen i ett annan land än Sverige och vill veta mer om drottning Kristina och hennes liv. Rekommenderar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klara livet

Fint och starkt kärleksberättelse

15 maj 2020

Klara Livet är en fint och stark berättelse som kan ha en igenkänningsfaktor för många ungdomar som går på gymnasiet eller har minnen från sina år i gymnasiet. Att älska någon så mycket att den person blir ens hela livet, att det finns bara ett namn som minns och inget annat spelar roll har vi flesta varit med. Även att förlora denna äkta kärlek har vi många varit med; jag också. .
--
Detta känsla, att bli kär i någon på ett så starkt sätt, att förlora detta kärlek och att se detta person gå vidare när man själv kämpar att gå vidare men det går bara inte. Allt det, detta är beskriven på en väldigt fint och naturligt sätt.
Ett litet minus är att det kändes som att flera gånger i boken slutas ett kapitel abrupt och nästa börjar med något helt annat vilket störde mig lite men det hindrade mig inte från läsa boken vidare. .
---
Boken har korta kapitel och är lättläst som gör att boken går att sträckläsa. Rekommenderar varmt till alla som vill bli transporterat till sin gymnasiet-åren, till sin hopplöst kärlek som gjorde till att hjärtat slog lite snabbare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Infinity (Pocket Money Puffin)

Lovely short story

15 maj 2020

A lovely short story about learning to accept that it's okay to make your own choices. A good, well written story and an enjoyable read.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den kalla staden

Lättläst men tyvärr ofattbar

15 maj 2020

Efter jag hade läst boken fattade jag att detta är egentligen andra delen i en triologi om serien Labyrinten. Jag har inte läst del 1 och böckerna verkar vara byggda på varandra. .
Boken känns som att den börjar väldigt otydlig med två personer (ett par) som helt plötsligt har lämnat labyrinten (?) och befinner sig i den kalla staden (?). Fattade senare att detta är en fortsättning på föregående bok och det är därför jag hänger inte med. Men ändå känns lite korttråkigt historia med paret på kalla staden som hamnar i ett gäng ungdomar som stjäl, dricker, använder droger och dödar två ungdomar i sin gäng. Sedan lämnar paret kalla staden och åker in i labyrinten igen där Gydja hjälper de att hitta vattnet (?) och nu är de glada (??)
---
Boken är väldigt lättläst, precis som andra böcker från Nypon förlag och passar säkert unga läsare utmärkt men fantasin fall tyvärr inte alls i min smak.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hidden Bodies

Exciting, creepy and a good suspense thriller

15 maj 2020

I had previously loved the first season of You Netflix series and when I watched the second season of You and loved it, I came to know that even that is based on the second book: Hidden bodies.
The key word here is "based". Because the stories are entirely different in the book and in the Netflix series. Just the basic characters are the same: Joe, Delilah, Love and Forty. Rest is it a totally new and different story. .
--
When I first started reading the book, I thought I could predict what happens but no. So after a while I stopped predicting and enjoyed it as a new story. It was a nice read: exciting, creepy and a good suspense thriller. But I think the @younetflix series was better than the book.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej