Användarprofil Brijdeep Kaur / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Brijdeep Kaur

Antal betyg: 43
Antal recensioner: 43

Obscuritas

Spännande läsning med lugn tempot

2 november 2021

Obscuritas- en spännande berättelse, en läsning som fångar läsarens intresse redan från början. Tempot är inte högt men det blir inte tråkigt heller; tvärtom är det händelserik och spänningsfylld med inga ointressanta stunder.
Men emellan blir tempot väldigt lågt och det känns långdragen på vissa ställen, det känns som att man bläddrar igenom sidorna men det händer inte så mycket.

Med en del latinska inslag har boken en speciell berättarstil där läsaren flyttas ständigt fram och tillbaka i Afghanistan/ Pakistan samt dagens Sverige och på slutet knyts historien samman samt vi får inledning på ett nytt fall som Rekke och Vargas blir intresserad av. Det betyder att inom kort får vi läsa mer om paret men ett nytt spännande utmaning!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som ingen ser

Verklighetsbaserad skräck

15 maj 2020

Jag vet verkligen inte vad jag ska säga efter jag läst boken. Herregud vilken lögnare, manipulerade man Patrik är! Jag blir så arg 😡😡
Jag har läst mycket om män som är manipulerade och som beter sig väldigt annorlunda hemma men Patrik i boken är så skrämmande, så hotfull, även mot sina egna barn att han är ingenting likt jag har läst förut! Och så stackars, stackars barn!!! Jag är barnpedagog och jobbar på förskola och jag grät och mitt hjärta gick sönder 💔💔när jag läste om hur illa barnen mådde pga en manipulerade och kontrollerade far. Undrar även varför ingen pedagoger på förskolan/skolan reagerade på att barnen inte mår som de ska när inte själv Anne vågade och skämdes.
.

Usch vilken hemsk historia att läsa! Och att Anne själv aldrig får lugn och ro även efter skilsmässa pga Patriks sjuka tillvaron och hon får kämpa med allt sin makt och lite till för att det ska bli bra för barnen. Jag är imponerad på hur mycket Anne orkar och går igenom och lyckades hålla sig själva även fast hon gick sönder inombords varje dag. Jag fattar inte heller hur har vår samhället så många luckor där inte barnen känslor tas på allvar utan de delas som ett "chokladbit" mellan både föräldrarna oavsett att barnen är rädd för ena förälder som är våldsamt och känslokall.
.

En oerhört viktigt sann historia som alla bor läsa. En bladvändare, verklighetsbaserad skräck som visar hur mycket som döljer bakom stängda dörrar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tistelhonung

Fint, charmig och välskriven varmt berättelse

15 maj 2020

Romanen utspelar sig i gammaldags pensionat i Båstad (1955) varvat med nutid (2019). I berättelse får vi följa två kvinnor: nutids Ebba, en relationsexpert som själv befinner sig i en livskris efter två misslyckade förhållanden som klamrar fast vid ett sista uppdraget från jobbet som livboj, vilket är en intervju med en äldre dam; och Veronika som vill hellre berätta om sin ungdomskärlek istället för ett förhållande på 60 år med sin avlidne mannen.--

Sara Paborn är ett ny bekantskap för mig och enligt mig har boken en skönhet i språket som bär fram innehållet, kärnfulla meningen med tjusiga miljöbeskrivningar. Boken är nominerad till @aretsbok och enligt mig kan detta bli vald till årets bok.---
En väldigt fint, charmig och välskriven varmt berättelse som visar att en smula kärlek kan räcka ett helt liv! Jag rekommenderar varmt denna bok! .

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förbjuden kärlek

Lättläst bok med meningen

3 maj 2020

En väldigt bra, lättläst bok som tar upp viktiga ämne som hedersmord. Vi må tro att vi lever i en jämställd Sverige och eftersträvar likhet men när man läser att människor blir offer för hedersmord än idag känns det inte att jämställdhet finns i hela landet.
En väldigt viktig budskap förs fram på ca 100 sidor som alla bor ta del av.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varför är mamman arg?

Underbar för läsning med barnen

14 mars 2020

Jag jobbar på förskolan och vi har börjat synliggöra barnkonventionen i vår arbete då har barnkonvention blivit lag. I lässtunden har vi tillsammans funderat över olika känslor. Vi diskuterade tex om man kan vara arg och ledsen samtidigt, eller får man skrika när man blir rädd? Och att ingen får slåss, inte heller vuxna. .
Enligt mig är boken en väldigt bra underlag för att jobba med känslor och barnens rättigheter. Rekommenderar varmt även för föräldrar med små barn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En våldsam natur

En riktigt bladvändare med hög tempo!! Läs!!

26 september 2021

Åh vilken spänningsfylld och nervkittlande thriller!! Boken börjar med att 20- åring Matt Pine möts av förödande nyheter- att hela hans familj hittades död på semester pga gasläcka. Men någonting tyder på ett brott. Går det att bevisa brottet utan bevis? Finns några vittnen eller konkreta bevis eller allt är kanske undanröjt?

Jag blev fast redan från början och ville bara veta hur det gick. Läsaren får följa historien ur många olika perspektiv- detektiv Keller samt hela familjen Pine: Matt, Olivia, Evan och Maggie. Det blir alltid tråkigt eller rörigt med att läsa så många olika vinklar och om oändlig mängd karaktärer; tvärtom skapar detta ett djupt i berättelsen och fångar läsaren i sina dramatiska sväng.

En riktig bladvändare med hög tempo!!
Vill du läsa en riktig thriller som får dig att rysa av spänning från början till slut? Läs En våldsam natur!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Återträffen

Pulshöjande, spännande och händelserik!

1 juli 2021

En till mästerverk av Guillaume Musso! En spännande och dramatisk läsning där läsaren får läsa berättelse ut författaren Thomas perspektiv som har återvänt till skolan när det anordnas en återträff. Thomas och hans kompisar är egentligen inte där för att delta i återträffen- de är tillbaka för att en dramatisk händelse för 25 år sedan håller på att hota deras nuvarande tillvaron!!

Det tog mig lite längre tid att komma in i handlingen pga utförliga beskrivningar av miljöer och personer utan att det händer mycket. Men efter ett tag blev det spännande och jag kunde inte släppa boken. Dramatiken ökar hela tiden med oväntade vändningar och när man tänker att nu är alla pusselbitar på plats får man ett nytt!

Precis som i hans förra böckerna har Musso skapat levande gestaltar och jag som läsaren vill spendera mer tid med dem för att kunna lära känna dem. Med detaljerad miljöbeskrivningar samt en pulshöjande och händelserik handling blir detta en perfekt spänningsroman till alla som älskar genre. Rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hur mår fröken Furukura?

Lättläst feelgood om att följa sin hjärta

15 maj 2020

Hur mår fröken Furukura? är lika mycket en varm och rolig kärleksförklaring till en udda figur som en allvarlig fundering över vad det innebär att leva ett "normalt" liv.
.
En lättläst feelgood med både humör och allvar, en viktigt bok som tar upp hur fungerar normer i samhället. Som 36 åring singel kvinna utan ett fast jobb är livet svårt för henne. Nej, hon trivs ju perfekt i detta liv men förväntas något helt annat från omgivning och samhället. När en man flyttar tillfälligt in hos henne börjar alla gratulera henne och önska att de går vidare och gifter sig och skaffa barn. Det spelade inte längre någon roll om Furukura vill förklara att mannen är hemlös och bor hos henne bara tillfälligt. Inte ens hon får talutrymme vad hon vill utan bli tillsagd vad hon bor göra nu när hon hittat en man! .
Jag tyckte väldigt mycket om boken och Furukura och att hon följer sin hjärta och struntar i alla andra. Jag önskar att jag kan vara lite mer som Furukura utan att ständigt försöka att "passa in".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Värket

Lättläst, härlig och mysig

15 maj 2020

En välskriven bok där vi får följa olika människor av blandat åldrar vid olika tankar och behov. Jag tyckte verkligen om alla karaktärer vars arbetsliv och privatliv är gestaltat på ett fint sätt. Boken väcker många tankar och känslor och igenkänningsfaktor för många som har ett kontorsjobb.
.
.
Vi får följa Bosse som känner sig ensam, Laila som känner sig trampad på av alla, Pia som hittar en kompis i hunden Morran, och så Månstråle Johansson! Inte mindre Sebbe, Anders, Gertrud och Bill och Bull. Alla har ett bagage med sig och även om det är inte lätt att tycka om vissa i början blir man förvånad när man lär känna dem.
.
En lättläst, härlig och mysig debutroman!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej