Användarprofil Brijdeep Kaur / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Brijdeep Kaur

Antal betyg: 40
Antal recensioner: 40

Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig

Underbar bok som alla bör läsa, helst flera gånger

15 maj 2020

Happy fat är en underbar bok där författaren Sofie pratar om hur det är att växa upp som ett tjock barn, hur det är att vara en tjock tonåring och bli en tjock vuxen. Hon pratar om att banta, och att misslyckas med att banta. Hon pratar om att fettet är acceptabelt om det sitter på rätt ställe och om det inte finns för mycket av det; och hur du som tjock person måste skämmas för att du tar plats i samhället som vill mer än gärna ändra på hur du ser ut, att du inte duger precis som du är. .
-
Boken har olika kapitel som handlar tex om "offentliga toaletter och andra ställen där tjocka personer kan fastna" "kärlek, vänskap och knulla som tjock" och så vikigaste "konsten att vara en bra vän till tjocka personer" och "konsten att älska din kropp". Jag tycker att alla borde läsa den här boken, oavsett du är tjock eller inte.
Rekommenderar varmt för flergångs läsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lost for Words

Easy read with a deep story

15 maj 2020

This is a sad but interesting story about a young girl trying to move on in life after her sister is killed in a terrorist attack in a train. She is grieving and couldn't find what to say to her therapist. .
----
An easy read with a deep story about dealing with loss of a loved one and how it's important to talk about it and how it doesn't help by hiding the hurt. .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lika i döden

Lättläst bok som bjuder på sträckläsning

15 maj 2020

Lika i döden är den första delen i serien Morden vid världens ände och det är första boken jag har läst av författaren och är väldigt glad att hitta en ny underbar författare!
Boken börjar med att en man hittades död, mitt på torget, naken och helt nerfryst i den bistra kylan, tidigt på nyårsdagen. Jag tyckte att det var uppfriskande att läsa om huvudpersonen Vera som är verkan polis eller detektiv, utan hon är revisor. .
--
Boken är lättläst och även fast detta är en deckare fastnade jag även med Veras delvis roliga tankar. Tex "Hela min kropp är osymmetriskt: armarna för långa, benen för korta, fötterna för stora och fingrarna för stubbiga. Ibland tänker jag att jag är en hopplock av flera bebisar, att jag till en början var en lemlös, kladdigt klump som överlevde genom att stjäla delar från döda foster runtomkring." 😂😂😂
--
Boken bjuder till sträckläsning med språket som flyter på och boken blir svårare att lägga ifrån sig vid varje sida. Dock lämnades många trådar i luften som skapar spänning inför nästa delen En Evig Sömn som släpps i månaden. Jag ser fram emot att läsa andra och tredje delen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En katts resedagbok

Gripande bok som berör på djupet

15 maj 2020

.
En väldigt fint berättelse om kärlek och vänskap mellan katten och husse. Jag blev intresserad av att läsa boken när boken blev nominerad till årets bok förra året och tyckte att det var bitvis tungt med många japanska namn som gjorde berättelsen lite svårt att hänga med i början. --
Enligt titeln hade jag förväntat mig en bok utifrån en katts perspektiv, och det är den; men bara delvis, och då blir det lite otydligt: vilken del är det är det som katten berättar? Vem berättar denna delen nu? Men efter ett tag förstår man upplägget.
Boken är översatt från japanska och det kan vara så att vissa delar förlorar meningen när dem översätts till en annan språk och kan känna lite rörigt. .
--
En bok som är gripande och även sorgligt mot slutet. Den berör på djupet och det är inte konstigt att som djurälskare fäller man lite tårar vid sista sidorna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Låt spelet börja

Lättläst bladvändare med romantiska inslag

15 maj 2020

Låt spelet börja är en verkligen underhållande och trevlig bok där heta känslor står på spel mot en affärsförhållande. En annorlunda story som är byggd kring datorspelsvärlden med romantiska inslag och jag har med säkerhet inte läst en sådant superbra kärleksroman. .
--
En lättläst bladvändare som inte är bara feelgood romans utan börjar även bli spännande lagom efter man har kommit halvvägs in i boken; man vill veta vem är personen som ligger bakom allt hot och kryptiska meddelanden och då kan man verkligen inte slita sig ifrån boken utan måste läsa klart boken långt efter läggdags. Rekommenderar varmt. - Obs: Varning för sträckläsning! .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De kallade mig MAD

Underhållande feelgood från hästens perspektiv

15 maj 2020

En annorlunda men väldigt fint berättelse som är byggd runt en häst Madonna Bay och andra hästar och människor runtomkring henne. I varandra kapital får vi följa berättelse från Madonnas perspektiv som är lite annorlunda och parallellt för vi följa hästtjejen Magdalena (som är också lite annorlunda). Jag kunde ju ingenting om hästar och har aldrig tidigare läst (eller hört talas om) en bok från hästens perspektiv så det var väldigt nytt och fascinerande.
-
Jag blev dock väldigt ledsen att läsa om hur stallets ägaren misskötte hästar och brydde sig inte så mycket om hästar som är också levande varslar. Så underbar att äntligen finner Madonna och Magdalena varandra. .
--
En underhållande feelgood från hästens perspektiv. Rekommenderar varmt för alla oavsett om du är en hästperson eller ej.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fasaden som rämnade

Pulshöjande med dramatiska händelser

15 maj 2020

Fasaden som rämnade: En familj samlas för att fira midsommar tillsammans och då sker ett mord på midsommarafton. Alla är i chocktillstånd när det sker ett mord till! Saker och ting utvecklar rask och allting spårar ur snabbare än någon har ansett. Det visar sig att många i familjen sitter på hemligheter, håller en trevlig fasad med otäckheter bakom. Ska dessa fasader rämna? .
------
Detta är en riktig bra debutbok som är lättast och bjuder på spänning även fast gärningsmannen avslöjas väldigt tidigt i boken. En pulshöjande bok med många dramatiskt händelser som gör att man kan inte sluta läsa. Jag har i stort sätt sträckläst boken och rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Queenie

Underhållande och uppfriskande debut

3 maj 2020

Herregud vilken debutbok!!! Queenie är en otroligt bra bok som beskriver Queenies liv som en svart kvinna och att läsa om hur samhället ser på henne pga hennes hudfärg är sorgligt och overkligt och idag kan man (icke-svart) inte ens ana att folk blir fortfarande diskriminerad pga att de är svart!! Jag led även med Queenie som själv tror att hon är inte värd en bra och respektfullt förhållande och jag ville gå in i boken och krama henne och säga att allt kommer att ordna sig. .
Gillade verkligen (nästan) alla karaktärer i boken: Queenie, hennes kompisar Kyazike och Darcy, hennes starka morföräldrar som stod vid hennes sida när hon behövde det mesta. .
-----
Queenie är en perfekt underhållande, rolig och uppfriskande debut som jag rekommenderar varmt. Möjligtvis blir detta en av de bästa böcker jag läst i år.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förbjuden kärlek

Lättläst bok med meningen

3 maj 2020

En väldigt bra, lättläst bok som tar upp viktiga ämne som hedersmord. Vi må tro att vi lever i en jämställd Sverige och eftersträvar likhet men när man läser att människor blir offer för hedersmord än idag känns det inte att jämställdhet finns i hela landet.
En väldigt viktig budskap förs fram på ca 100 sidor som alla bor ta del av.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej