Användarprofil Brijdeep Kaur / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Brijdeep Kaur

Antal betyg: 40
Antal recensioner: 40

Kvarnpojken

Lättläst, lagom spännande

3 maj 2020

En lättläst bok vars första halva delen utspelar sig i mitten av 1900- talet där vi får följa pojken Eero. Han och hans mor blir dagligen misshandlad av styvfar Pär. .
Nutid: Adrian har det tufft i skolan och familjen flyttar till Adrians döda morföräldrars hus på landet. Men saker och ting är inte som det ska och han har det tufft i skolan där med. .
------
En lättläst och trevlig bok där dåtid och nutid vävs samman på slutet och det övernaturliga inslag som gör boken lagom spännande men inte för otäck. .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kattstryparen : rum 419

Välskriven, grovt och brutalt

3 maj 2020

Jag fick äran att läsa boken Kattstryparen Rum 419 och fick hem en signerad exempel. Boken är väldigt välskriven där vi får följa huvudperson Helen som redan som tolvåring saknar totalt empati och moral och begär brott som grova bedrägerier, hot, våld och mord som vuxen. Jag blev så chockad över hennes beteende och hur hon manipulerar även sina egna barn. .
----
När jag började läsa ville jag inte sluta läsa för att jag vill veta vad som hände Helen. En bild på henne som växer sig vara mer skrämmande vid varje sida och man dras in djupare och djupare in i historian. .
-----
Boken är extra spännande att läsa då är historia baserad på verkligheten. Det märks tydligt att Stefan (författaren) har lagt mycket tid på research inför skrivandet. Boken håller högt tempo hela vägen med beskrivning av huvudkaraktär och alla runtomkring henne som råkar ut för hennes ondska och brutaliteten. .
-----
Gripande, rå och brutalt med grova detaljer som gör boken till en bladvändare. .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Grand man : a Scandinavian thriller

Fast paced thriller

13 april 2020

The Grand Man is an extraordinary Scandinavian thriller which I really loved! I live in Stockholm myself and loved the detailed guided tour explanation of the Stockholm old town gamla stan which is one of my favorite places to take long strolls even during the winter months. I even loved to read the viewpoint of Sweden from the eyes of a foreigner, even though I myself was a foreigner once who call Stockholm my home today. .
------
I must say that there is nothing in the book I didn't like. The description of the cold and dark Swedish winter, the cobblestone streets of gamla stan, the fika, prinsesstårta, tunnelbana, the thrill of following the murder mystery of Henrik Nordqvist; while the assassination of president Olof Palme and Steig Larssons fourth book get tangled along and suddenly you are not sure what is fact and what is fiction!! I loved that feeling!! And I loved that it was a very quick read in spite of its 400+ pages (I have almost read it in a stretch). A must read for everyone has moved to Sweden and love a nice thriller in English language. .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kallare än is

Välskriven spänningsroman

14 mars 2020

Kallare än is är tredje fristående spänningsroman om Anna Varga och det första jag läser av författaren. Boken har ett snabb tempo med spänning som byggs redan från första sida och det går inte lägga ifrån boken när man börjar läsa. Boken utspelar sig på vintern med underbara och levande miljöbeskrivningar av en riktigt kallt Dalarna och Säter. .
En riktigt spännande bladvändare, lättläst och välskriven vid korta kapitel vilket gör boken svår att släppa och man vill läsa bara "en kapitel till". Gillar du spänning så rekommenderar jag varmt boken. .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mannen som hyrde en familj

Tänkvärd, feelgood

14 mars 2020

Mannen som hyrde en familj är Susanne Brijkers debutroman; en tragikomisk feelgood-roman med karaktärer som griper tag och väcker känslor.
.
En riktigt fin berättelse som bjuder på det mesta: härliga skrattstunder, humör, kärlek och värme men även sorg och tårar. Jag blev intresserad av att läsa boken först när jag såg detta intressanta titel och jag har inte blivit besviken.
Jag blev väldigt imponerande på att hur smart Gustav egentligen är och att hans hjärna funkar fortfarande perfekt efter stroken.
En lättläst bladvändare, tänkvärd och feelgood som värmer gott på slutet där allt vävs samman på ett fint sätt. Riktigt bra bok som talar tydligt om vikten att ha en familj och odla relationer med nära och kära genom livet. Skulle vilja se boken som en film! Har du inte läst boken än så gör det nu!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skräckstorm

Lättläst, lagom läskigt

14 mars 2020

En välskriven, spännande och lagom läskig bok som är framförallt riktat till ungdomar men även jag som vuxen tyckte väldigt mycket om boken.
Jag tycker väldigt mycket om Bastian och även hans modiga nya kompis Lykke. Tankarna flyger tillbaka till min egen tonårsåldern när jag läser om ungdomarna som tar sig ut på ett otäck äventyr utan att berätta för sina föräldrar. 😯😯
.
En lättläst bladvändare på lagom längd av 190 sidor och lite större typsnitt som gör det mycket snabbare och lättare att läsa. Boken innehåller inte bara skräck utan tar upp viktiga ämnen som mobbning, vänskap och mod att våga stå upp för det rätta. Rekommenderar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varför är mamman arg?

Underbar för läsning med barnen

14 mars 2020

Jag jobbar på förskolan och vi har börjat synliggöra barnkonventionen i vår arbete då har barnkonvention blivit lag. I lässtunden har vi tillsammans funderat över olika känslor. Vi diskuterade tex om man kan vara arg och ledsen samtidigt, eller får man skrika när man blir rädd? Och att ingen får slåss, inte heller vuxna. .
Enligt mig är boken en väldigt bra underlag för att jobba med känslor och barnens rättigheter. Rekommenderar varmt även för föräldrar med små barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En avlägsen kust

En mysig och lättläst roman

14 mars 2020

En kortroman med Saif och Lorna som huvudkaraktärerna, mysig och charmig historia med ett tillbakablick på hur Saif och Lorna möttes. Det kändes dock lite konstigt att läsa efter jag har läst Julafton på det lila ön i havet som kom ut förra året. .
En trevlig och lättläst bok som jag rekommenderar om man vill läsa en liten feelgood utan att ha någon förkunskaper i Jenny Colgan böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Life on the Refrigerator Door

Powerful and deeply touching

14 mars 2020

A short and powerful book about making time for those you love, when time is running out. This book is a glimpse into the lives of mothers and daughters everywhere. Deeply touching book with a reminder to slow down and make time for the people you love, no matter how busy life gets. Recommended.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej