Användarprofil Susanne Hydén / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Susanne Hydén

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Allt som var mitt : historien som inte får berättas

En bok för yttrandefriheten

12 september 2020

Med spänning trycker jag på play. Hur låter Cissi Wallin egentligen? Är hon häxa eller ängel? Sanningssägare eller tossig?
Det tar inte lång tid innan hennes röst blir som den som hade kunnat vara en (yngre) väninnas, vid ett samtal över en kanna te. Hon berättar lätt, ledigt och målande. Och jag tror på henne. Inte för att jag varit med i samma sammanhang. Inte för att jag levt det liv hon levt. Inte för att vi ens hör till samma åldersgrupp eller bor på samma sida av landet.
Men hon tar mig tillbaka till alla samtalen som kom till ytan hösten 2017 under #Metoo. Så jag minns så mycket och så många händelser. Idag vet jag också ett och annat om hur rättsystemet fungerar. Eller inte fungerar. Det vet vi allesammans förresten. Att det finns vissa sorters brott där rättsystemet totalt havererat. Går förövarens ärenden och tystar offren.
Därför är Cissi Wallins bok en viktig tidsmarkör. Den är ett stridsrop för vår grundlagsskyddade rätt att yttra oss i en tid då vi säger att vi är upplysta, jämlika och rättvisa, men där alltför stort juridiskt och kompisskapsbaserat mörker ännu råder.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sluta chefa börja leda : hur laget blir större än ja...

Ledarskapsträning med rätt fokus

6 september 2017

Som alltid skriver Kenth på ett sätt som är lätt att ta till sig, förstå och applicera i verkligheten. Fokus på att som ledare växa i det personliga utan att göra det på bekostnad av andra utan genom att utveckla dem är en bra bild av det moderna ledarskapet och medledarskapet.
Anders Parsmo's bilder är en blinkning till att ledarskap inte måste vara tråkigt. Viktigt inlägg!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det enda du behöver

Berättelsen om Mia får en värdig final

19 november 2019

Förskolläraren Mia fortsätter i den tredje boken att brottas med livets måsten, men nu ur en lite förändrad position. Efter att i de tidigare böckerna rasat samman av livets måsten och därefter börjat bygga en ny plattform både i sitt arbetsliv och privatliv så behöver Mia se långt bakåt för att våga ta stegen framåt.

Med ett vardagsvackert språk skapar författaren en miljö som det är lätt att dras in i och känna igen för den som står lite mitt i livet. Hur ska jag våga möta mina invanda rädslor? Kan jag försonas? Vågar jag lita på kärleken? Duger jag som förälder? Hur ska jag ta mig an oväntande förändringar?
Man känner och frustreras av Mia's resa, men slår till slut igen boken med ett leende efter att hon insett vad hon bäst behöver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Allt det du måste

Belyser det man tror att man måste...

6 september 2017

En bok som träffar den ambitiösa mamman, hustrun och kollegan mitt i veka livet. Mia är så lätt att känna igen. Fylld av sina inre och yttre upplevda krav som alldeles håller på att kväva det som är den inre Mia. Får henne att tappa riktiningen.
Utan krusiduller eller försköningar, men med omsorg, får vi följa Mias våndor på vägen mot en ny kravbild. Det är lätt att längta efter nästa bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej