Användarprofil Pirre / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Pirre

Antal betyg: 9
Antal recensioner: 9

Slutet ??

3 oktober 2014

Follett har verkligen koll på historien ! Lagt in sina familjer i händelsernas centrum . Personligen tycker jag att han kunde haft mer om familjerna under själva kriget nu hoppar vi fram i tiden och personer som man "fäst sig vid" i förra boken och vill veta mer om har fått en obetydlig roll eller nämns bara i förbigående som avlidna osv.
Min personliga önskan vore att Follett skrev 4 böcker med" tätare tidsskildringar". Konceptet är dock suveränt och jag sträckläste boken "fast man vet om de stora händelserna". Rekommenderas för alla som gillar historia och starka personligheter !

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Korrekturläsning borde gjorts

1 januari 2017

Storyn är väl ok men dialogen och själva språket är väldigt dåligt. Författaren skriver som han kanske pratar? Det är felstavat och det är väldigt knepigt svenska. Så många felaktiga ändelser och konsiga ordsammansättningar.
Jag retade mig hela boken på detta och önskar att någon som författaren tackade på slutet hade korrekturläst innan den släpptes ut.
Då hade boken fått 3 plus . Storyn som sagt ok .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oväntat!

28 juni 2015

Har läst allt av nämnde författare. Hade stora förväntningar trots den "tunna" boken. Blev besviken av handlingen. Storyn kändes tunn och i mitt fall svår att "få flyt i".
Jag formen den skrivs i och själva handlingen med yrkesmördarens beslut och gärningar han utför känns så "knepigt"mot allt annat denne utmärkte författare skrivit!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snyft = Sista boken ???

3 oktober 2014

SUVERÄN BOK . Vill läsa mer om denna "grupp" Snälla Arne Dahl skriv mer .

Tät action . bra intrig, bra personer, = Arne Dahl

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ovanligt av Cornwell

3 oktober 2014

Har läst mycket av nämnde författare och denna boken är den enda som jag haft mycket svårt med ! Otroligt mycket fakta samt i mitt tycke rörig handling. han hoppar mellan de olika fraktionerna och lägger in historiska brev från tidsepoken. jag hade svårt med denna bok och tycker också att slutet på boken blev ett stort ?

Läs hellre hans böcker om 800 talets England som är mycket bra !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite besviken

3 oktober 2014

Sett fram emot fortsättningen och blev lite besviken. Guillou kan sin historia och det märks. Jag förväntat mig att läsa om alla bröder med familjer samt mer" om kriget" Dock roligt att läsa om Ådalen o Kramfors ! Hade som sagt förväntat mig mer om övriga bröder nu är det full fokus på Lorenz ! Men Guillou kan skriva och ser ändå fram emot nästa del som jag antar handlar om näste broder osv ...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Övertygar tyvärr inte

11 oktober 2012

Om man ser till första boken i serien - Brobyggarna. Där författaren lyckades fånga mig från första sidan till bokens slut måste jag tyvärr erkänna att Dandy inte håller samma klass. Storyn i Dandy känns lite ologisk dvs att Sverre "är med på allt det nya i seklets början " .

Sen håller jag med tidigare resecent i att det var mycket "badande i badkar" mellan Sverre och hans partner.

Storyn i sig är tunn så till vida att det Sverre upplever i mina ögon känns segt och lite overkligt. Tycker också att handlingen och slutet var enkelt. Slutet var i mitt tycke förutsägbart...

Författaren är i mitt tycke suverän, Läst allt han skrivit och ser verkligen fram mot del 3 i serien.( Han kan inte va på topp jämt ! ? )

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fartfylld

15 april 2012

Så äntligen kom 4 boken i serien. Mycket bra inledning som gör att man fastnar direkt i intrigen. Tempot stegras i jakten mot tiden. Mycket intressant att se hur huvudpersonerna kompletterar varandra i sina respektive arbeten, Oerhört färgstark person i Eden Lundell. Aktuellt ämne! Kan inträffa ?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Håller stilen

1 juli 2008

Jo Nesbo berättar fartfyllt och intressant dock tycker jag att man fick på känn rätt så tidigt hur det hela skulle sluta, Men jag måste säga att Harry Hole, vilken polis, jag gillar den mannen,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej