Användarprofil veronicas_bok_bak_liv / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av veronicas_bok_bak_liv

Antal betyg: 234
Antal recensioner: 225

Mytomanen

En fullpoängare

8 november 2020

Denna bok är del 8 i serien om kriminalinspektören Emma Sköld. I korta drag handlar boken om att pojke hittas död i skogen, rejält tilltygad - detta är dagen efter skolans orienteringsdag. Man börjar misstänka att det är ett ungdomsgäng från Bromma som knivrånat pojken. Emma och hennes team börjar nysta i fallet och det visar sig vara mer komplicerat och invecklat än man trodde från början.

En så efterlängtad bok från min sida och WOW Sofie levererar ytterligare en fullträff. Boken är välskriven och lättläst med ett enkelt språk med ett bra driv framåt och det gör så att sidorna bara flyger fram. Det är en spännande och otäck berättelse. Boken känns väldigt aktuell med det våld och de ungdomsgäng som utspelar sig i dagens samhälle och det är det som gör boken så otäck - den känns väldigt realistisk - tyvärr, för det är inte det man vill se i verkligheten. Jag gillar verkligen Sofies sätt att skriva, att läsa blandningen av Emmas privatliv uppblandat med arbetslivet och allt vad det innebär, det är intressant, spännande och det bygger upp historien på ett bra sätt. En riktigt bra bok och jag kan inte tänka mig att detta är det sista jag får läsa om Emma Sköld, väntar tålmodigt på en fortsättning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Love : en roman om Greta Garbo

En bok om Greta Garbo

7 november 2020

Det här en bok om Greta Garbo. Man får läsa om hennes liv de första åren i Hollywood - från hennes båtresa när hon kommer till fram till USA och hennes första år i karriären som filmstjärna. Boken bygger på verkliga händelser från olika intervjuer, hennes kärleksbrev och en samling anekdoter.

Jag såg fram emot att läsa denna bok, allt som jag under min uppväxt har jag läst och hört om den mytomspunna, hemliga och otroligt vackra skådespelare. Att läsa om Gretas resa var ibland väldigt intressant, att läsa om hur allt startade, hennes kärleksliv, privatliv, den blyga Greta och om hennes scenskräck. Boken är välskriven med målande texter och bokomslaget är otroligt vackert, men för mig blev boken lite för seg stundtals och jag tappar ibland intresset. Jag är dock glad att jag läste denna bok om den för mig hemlighetsfulla Greta för och jag tror att är man intresserad av film och Greta Garbo så är denna bok klockren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig är framtiden

Charmig och mysig

6 november 2020

Det här är den sjätte och avslutande boken om begravningsbyrån Tranan i Tranås. Vi får fortsätta att följa Sandra, hennes pojkvän Christoffer och Sandras moster Majken i deras privata liv och livet på Tranan.

Jag har läst alla böcker i denna serie och det känns som att återkomma till sina vänner - tryggt och mysigt. Boken är lättläst med ett enkelt språk som gör att boken har ett flyt, man behöver bara luta sig tillbaka och njuta av att läsa om Tranan och alla karaktärer. Boken bjuder på kärlek, sorg, motgångar, utmaningar och relationer, en härlig blandning av livet i vardagen. Hela serien har varit en mysig och charmig feelgood läsning. Även om det är med lite sorg att lämna Sandra och de andra så känner jag att det kommit till ett bra avslut och jag kan tryggt lämna byrån och alla karaktärer med en skön känsla i kroppen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Biodlaren från Aleppo

Gripande - Betyg 3+

4 november 2020

Staden Aleppo är en av världens äldsta och vackraste städer och här bor Nuri och Afra. En dag ligger denna vackra stad i spillror på grund av kriget och Nuri och Afra måste tyvärr fly kriget och i boken får man läsa deras minnen från flykten till England.

Jag har både hört och läst många positiva ord om denna bok och jag kan förstå varför den är hyllad av så många. Det är en stark och gripande läsning fylld av vemod, sorg, kärlek och värme. Boken är skriven med ett vackert och målande språk nästan så att det ibland blir poetiskt och för mig personligen är det inte något som passar mig - jag har absolut inget emot ett målande språk men när det går över till att bli mer poetiskt blir det lite för mycket för mig. Detta gör att jag tycker att boken blir lite seg och håller ett långsamt tempo. Jag är ändå glad att jag läst den för det är en gripande läsning fylld med vemod och kärlek.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feber

Spännande och nervkittlande - Betyg 4+

1 november 2020

Boken handlar om Mikaela som arbeter som reporter på Sveriges största nyhetsbyrå. Hon lever ensam med sin tolvåriga dotter Vanja. En dag blir Vanja sjuk och får feber och mamma Mikaela måste jobba och kan inte vara hemma med sina sjuka dotter. Hennes samvete gnager att behöva vara på jobbet istället för att vara hemma med Vanja - en dag när Mikaela kommer hem är Vanja spårlöst borta. Spåren visar att Vanja tillbringat många timmar på internet och hittat spår som leder till darknet....

Wow vilken bok! Jag fastnade direkt när jag började läsa och spänningen byggs upp sakta men säkert och det blir en nervkittlande läsning. Boken är välskriven, lättläst och har ett bra driv framåt, för mig blev det sträckläsning. Boken är spännande, nervkittlande, otäck och skrämmande och den värld som finns på internet gör mig mörkrädd. Det mörker som finns på internet är ju för mig helt okänt, visst förstår jag att det finns mycket i denna digitala värld och vad är det våra barn och ungdomar möter? Det är verkligen skrämmande och boken öppnar upp mina ögon för att denna värld har mycket i sitt mörker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Änkorna på Österlen. Stormen

Betyg 3+ Lättlyssnad och bra

30 oktober 2020

Det här är en kortroman som handlar om Filippa som tillbringar em del av sin sommar hos sin mamma Mona nere i Skåne för att delvis hjälpa henne att underhålla huset. Genom en förening på nätet har de sen tidigare hittat en hantverkare Ali som mamma Mona blivit förälskad och deras romans håller i sig och nu planeras ett bröllop mellan dem.

Det här är den andra delen om Änkorna på Österlen, jag har inte läst den tidigare och kanske påverkar det min läsupplevelse. Det var absolut inga problem att komma in i handlingen men det kan ha varit en fördel om jag vetat lite mer om vad som hänt tidigare för att kanske hänga med lite bättre, så det ligger absolut på mig. I övrigt tycker jag att det var en lättlyssnad bok som var händelserik. Det var en varm och fin roman som är fylld med kärlek, intriger och relationer och jag gillade den och det skulle va kul att få läsa mer om Filippa, Mona och Ali.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig

En bok med humor och allvar - Betyg 3+

28 oktober 2020

En bok om Sofie som är komiker och bosatt i Danmark, hon skriver om hur det är att vara tjock. Hon har alltid varit tjock och i denna bok skriver hon öppet och utlämnande om detta. Hur det är att leva som tjock med alla förväntningar och fördomar kring detta och hur hon idag har gjort sig av med alla fettfobiksa tankar och accepterar och älskar sig själv för den hon är.

Det här är en oerhört viktig bok om att lära sig acceptera och älska sig själv och förstå att jag är lika mycket värd som alla andra oavsett om jag är tjock eller smal. I boken skriver Sofie om sina egna upplevelser och tankar kring att vara tjock men hon intervjuar även andra om deras upplevelser kring detta. Boken är lättläst och välskriven och ibland skrattar jag högt och ibland blir man ledsen och arg när man tänker efter att det är så här många människor har det i sin vardag, så trots att boken är fylld med humoristiska inslag finns det en allvarlig underton. Det är allt från vilka upplevelser de som är tjocka har när de ska sätta sig i en flygstol, köpa kläder, sex, att våga sig till ett gym etc. Stundtals tycker jag boken är lysande på många sätt men det som drar ner betyget är att jag ibland upplever att det blir lite upprepningar. Jag gillar ett av Sofies tips om att gosa med sin egen mage en liten stund varje dag för att acceptera och känna att den är ok, trots att den är mjuk och sladdrig - underbart!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nästan perfekt mamma

En bra feelgood

27 oktober 2020

Boken handlar om livet kring Poppy som är hemmafru, hon lever med sin man som är en känd skådespelare och de har en dotter. Poppy fyller dagarna med att skjutsa sin dotter Ruby på skönhetstävlingar och livet rullar på tills en dag när Ruby vinner en skönhetstävling.

Boken är lättläst med ett bra driv framåt vilket gör den snabbläst och jag som läsare fångas med i boken. Boken har en skön blandning av karaktärer - Poppy som hemmafru, maken som är en känd skådespelare och tar all uppmärksamhet när de vistas ute, den lätt vimsiga farmodern, dottern Ruby, alla vänner och en katt. Boken har inslag av humor, hemligheter, lögner, falskhet och kärlek, jag tycker att storyn är underhållande men har också ett allvar i botten kring vänskap och utfrysning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tant Gredelins Vintage

Charmig och mysig feelgood

25 oktober 2020

Vivi har tappat bort sig själv - från en hyllad fotograf med våning på Östermalm till en skral plånbok i en sunkig lägenhet i Solna. Sin födelsedag firar hon själv med bland annat ett besök till en secondhandbutik och hittar där ett vackert silkeslinne men när hon kommer hem så inser hon att linnet är för litet och hon lägger ut det för försäljning på Tradera... Linnet säljs för betydligt mer än hon tänkt sig. Vivi inser att hon kan göra affärer på att köpa och sälja gamla avlagda kläder och tyger och drömmen om att öppna en vintagebutik börjar ta fart.

Åh vilken mysig och charmig feelgood detta va...att få följa med Vivi på loppisar och se hur hon kämpar och sliter med att uppnå sina drömmar. Boken är välskriven och lättläst med ett bra driv framåt och den är fylld av överraskningar. Jag fastnade direkt i boken och sträckläste den....jag älskar att det är en lite annorlunda feelgood, inte så där typiskt sockersöt och förutsägbar i alla lägen. Boken är fylld med kärlek, relationer, vänskapsband som knyts, drömmar och kämparanda, den berör också även människors lika värde. Plus för det fantastiska omslaget och att det i slutet finns en spellista från Spotify med låtar som passar till olika kapitel i boken - en härlig blandning av allt från Liza Minnelli, Imperiet, Lady Gaga mfl.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej