Användarprofil millimys.se / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av millimys.se (Veberöd)

Antal betyg: 12
Antal recensioner: 12

Inte helt Miss Lyckad

Underhållande bladvändare!

28 september 2019

Här har ni uppföljaren till bladvändaren "I huvudet på Miss Lyckad", om Louise Locke som arbetar på tidningen Away & snubblar över en befordran till chefredaktör. Vi får följa hennes underhållande tankar och fadäser om vartannat. En viss stämning byggs vilket gör att den inte blir förutsägbar - vilket jag gillar skarpt! Jag har streckläst denna liksom den förra. Insikten slog mig under läsningen att jag minsann hittat en ny Sophie Kinsella här! Ni som känner mig vet att jag är ett inbitet Kinsellafan sedan mååånga år tillbaka. Men Linarfve har samma härliga driv i sina böcker! Den invävda humorn som för berättelsen vidare & ger plötsliga gapskratt 😝 med ett Flow hela vägen från pärm till pärm!

Jag gillar hela upplägget så här har ni ett hett boktips alla feelgoodfantaster!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En helt vanlig familj

Skrämmande, intelligent & gripande!

28 september 2019

Det är inte så ofta en bok etsar sig fast i mitt inre, men "En helt vanlig familj" har varit en del av mig senaste veckorna och sannerligen gjort ett starkt avtryck. Detta är den senaste i raden av bokklubbsböcker. Jag valde att lyssna på den som ljudbok och fastnade nästan direkt.


Historien utspelar sig Lundatrakten kring en familj där 19åriga Stella plötsligt står åttalad för mord. Vi får följa hennes pappa, hennes själv och hennes mammas tankar och upplevelser. I ljudboken är det tre olika uppläsare vilket förstärker intrycket av de personligheter vi får följa.


Jag blir väldigt tagen av lyssningen och ända in i det sista kan jag inte lista ut hela händelseförloppet. Men boken innehåller några väldigt magstarka scener som får tårarna att rinna och magen att vända sig. Den lämnar mig berörd och får mig att vilja påverka världen så som den är idag med fokus på kvinnliga rättigheter lättkränkta män!


Edvardsson visar sig vara en oerhört skicklig författare som med sina ord målar fram en skrämmande historia med skickliga och extremt trovärdiga personbeskrivningar. Jag skulle säga att hela boken är intelligent & otroligt spännande på ett djupt plan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Med hälsning från Båstad

En lättsmält mumsbit i sann feelgoodanda

12 september 2019

I det här fallet är "lättsam" ett gott betyg! Denna feelgoodpärla med ett språk som är lätt att följa och som ger det där flowet som gör att texten dansar fram och skapar färgstarka inre bilder.

Framförallt sommartid är det härligt att flyta iväg i andra verkligheter genom en bok och få erfara andra platser och erfarenheter genom andra. Handlingen flyter på och är lätt att följa, perfekt sommarläsning!

Jag skulle beskriva boken som jordnära, även om en del karaktärer är allt annat än jordnära. De beskrivs på ett trovärdigt sätt och innehållet flätas samman av både orimliga krav, förväntningar och det där välbekanta pirret av förälskelse i magen. Den innehåller viss vardagsdramatik som för handlingen framåt i ett lagom tempo.

Detta är första boken jag läser av Jenny Fagerlund, men den ger ett sug efter mer! Redan efter ett par kapitel hade jag tagit rätt på att hon skrivit två till och att hennes fjärde bok kommer ut i höst!

Jag skulle vilja sammanfatta denna bok som "feelgood på riktigt", en riktig mumsbit i feelgooddjungeln! Helt enkelt en ljuvlig karamell som en bara vill ska räcka länge

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Villa Havsbris

Vacker feelgood

12 september 2019

Det är en vacker berättelse om ett gammalt kurhotell, från 1800-talet i skånska Skepparkroken, som blir knutpunkten för några människor som förs samman av livets osynliga trådar i precis rätt tid -när det är meningen.

För att allt ska falla på plats måste vi lyssna på de där små ledtrådarna, som är vår intuition, och tillvara den inre rösten för att den ska få en chans att leda oss rätt -den inre ledstjärnan.

Invanda mönster kan innebär trygghet, men det kan innebära större trygghet att faktiskt våga gå utan för våra trygga ramar.

Ett citat från boken som etsat sig fast är "alla möten för med sig en gåva som kan förändra ditt liv". De där klokheterna finns det fler av i boken -de kloka, intelligenta & livsbejakande orden.

Carolines böcker ska inte bara läsas eller lyssna på -utan tas in, tas in på djupet så att du får hela vidden av dem. Kanske är du redan öppen och kan ta dig igenom alla skikt, alla lager av oskrivna budskap redan. Samtidigt tror jag att det är omöjligt att inte ta in djupet i böckerna när du läser... Jag vill också tro att budskapen kan te sig olika beroende på vem mottagaren är och var den befinner sig i livet. Funderar till och med på att läsa hennes böcker en andra gång för att se om jag kan se fler skikt i bokens djup -se fler plan i de böljande budskapen som karakteriserar hennes sätt att skriva.

Jag är helt såld på Säfstrand böcker, så också denna <3 Den får fem starkt skinande solar av fem möjliga!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I huvudet på Miss Lyckad

Riktigt härlig Feelgood

12 september 2019

Louise Locke, Fröken Misslyckad eller kanske Miss Lyckad. Det är en varm, underhållande roman som smörjer semesterkänslan och skruvar upp leendet till max...Språket som bygger upp boken är inte bara underhållande utan likt en frisk fläkt för den handlingen framåt och utelämnar inga chanser till skratt.Det är lätt att tycka om huvudpersonen och jag vill faktiskt bara ha mer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du glädjerika sköna

Vågad, men ändå inte på gränsen till vulgär...

12 september 2019

Kontrasten mellan ett liv i rikedom & lyx och ändå likheten i begäret av köttslig lusta. Två kvinnor vars vägar korsas. Vi får följa dem på varsitt håll till att börja med, men då handlingen kretsar kring dem båda börjar boken bli en bladvändare på riktigt! Den är oförutsägbar på ett sätt som gör att den första vändpunkten tar mig på sängen -på ett bra sätt! Den är vågad, men inte på gränsen till vulgär utan underhållande som gör att jag bara vill läsa mer! Jag måste bara få veta vad som ska hända -men slutet föll mig tyvärr inte i smaken... Men hur det slutar får du ta rätt på själv när du läser den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brevvännerna

Varm, vacker & gripande

12 september 2019

Ojj var ska jag börja? Jag har just läst ut årets bok -den boken! En varm, gemytlig & kärleksfull historia som kommer till liv mellan sidorna i detta välskrivna verk. Boken består av kortare kapitel som gör att det går att läsa när andan faller på och även om det inte finns så mkt tid för läsning för stunden. Men eftersom det är en bladvändare av rang så spelar det mindre roll.

Handlingen består som titeln avslöjar av ett brevväxlande, men hur och var tänker jag inte avslöja. Vi får följa karaktärerna genom uppvaknande och modet att lyssna inåt -för det är ju då de mest fantastiska sakerna kan inträffa!Denna bok gav mig både tårar och många leenden och då och då utstötte jag små asgarv!Alltså den spänning som byggs upp genom sidorna! Hjärtat klappar och jag ökar läshastighet. Måste veta vad som händer härnäst! Å vad jag gillade, nej älskade denna fina, underbara & beaktansvärda bok!!Fin, vacker & oemotståndlig är en underdrift! Det är en helt galet gripande bok - men inte i ordets rätta bemärkelse utan den griper tag i mig och vägrar släppa. Jag kan inte släppa. Måste få veta. Vill hålla mig kvar i bokens verklighet och omhuldande romantik. Wow säger jag bara! Vilken bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Liten tvåa med potential

En varm & sorgsen feelgood

12 september 2019

En varm, sorgsen feelgood som berör utbrändhet och väver in det snyggt med förälskelser. Det är minst sat ett folkhälsoproblem med utbrändhet, tror många inte ens är medvetna om hur nära de är eller ens när de gått över gränsen.En historia som skildrar kärlek & allvar i en fin blandning. Om att bränna ljuset från båda ändarna och att inte lyssna på sin kropp utan mata på....utifrån en illusion om andras förväntningar skapa sin egen olycka.Skit i vad andra tycker -vad är det värsta som kan hända?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vintereld

Wow vilken story

12 september 2019

Tredje boken i "årstidskvartetten". Den är liksom de andra fristående och jag hade innan läsningen svårt att tro att författaren skulle kunna överträffa sig själv efter boken "Höstdåd"... men denna bladvändare går i samma anda - och kan lättast beskrivas som oemotståndlig. Allt från språket till historien. Den slutgiltiga vändpunkten som får rysningar att fysiskt skälva min kropp. Som gav mig kalla kårar.... WOW vilken bok!Precis som de tidigare böckerna utspelar sig även denna i en fiktiv by i de norra delarna a Skåne. Något som hände för trettio år sedan får eftersvallningar i nutid med oanade konsekvenser. Under läsningen tänkte jag mot slutet att nu har jag knäckt mysteriet -så här ligger det ju såklart till...Bara för att bli varse om att så inte alls var fallet! Plötsligt vände alltihop i en helt annan riktning. Bara älskar hur författaren lyckas lura mig genom små hintar dolda i texten, små detaljer som i slutet vävs samman och slutligen skingrar dimridåerna som så prydligt svepts fram genom boken. WOW vilken bok! Ser fram emot att läsa Anders framtida böcker! Den fjärde boken i serien väntas komma till våren!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej