Användarprofil millimys_books / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av millimys_books (Veberöd)

Antal betyg: 86
Antal recensioner: 86

Mytomanen

Spännande!

26 maj 2020

Åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Alltså jag är tagen. Hur lyckas Sofie skapa en ännu mer spännande & svårslagen bladvändare än de första sju?! Ni kan ana att jag älskade den!

Handlingen kretsar kring Bromma, ett gäng fotbollskillar och deras familjer. En dag hittas en död pojke i närheten av en motionsslinga. Utredningen påbörjas med Emma i spetsen för att få en klar bild av vad som egentligen skedde de där natten mellan 3 och 4:e juni.

Jag älskar de där subtila underliggande budskapen med ledtrådar som till sist löses upp o knyts samman i slutet. När den ofattbara sanningen uppdagas och lämnar läsaren med en lagom cliffhanger till nästa bok.

En bra bok suger tag i mig som läsare. Redan från första sidan. Älskar den känslan - att vara fast från första raderna! Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tolv veckor med dig

Oväntad story som får mig på fall redan från start

12 maj 2020

Det är en oväntad story som får mig på fall redan från start! Varm och underhållande med karaktärer som växer i takt med storyn. Det är en oväntad kärlekssaga som tar vid från ett intensivt möte på ett bröllop...hemligheter som ligger dolda under ytan flyter upp en efter en och skakar grunden de står på. Jag skulle vilja säga att det är en verklighetstrogen story, även om den är ovanlig. Men det bästa är att den innehåller de där viktiga segmenten för en bra romantisk feelgood och lagom mycket hinder på vägen som rörde mig till tårar mer än en gång.

Boken är skriven med en värme & känsla för skriftspråket som tilltalar mig! Jakob & Linnea kommer från två, till synes olika, världar. En överklasskille med sikte på delägarskap i advokatfirman och en mer jordnära tjej som arbetar med välgörenhet som bor i en hyresetta i Midsommarkransen. Vad som händer kring dessa två får du själv ta reda på när du läser boken, men jag kan lova att den är läsvärd!!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En helt vanlig familj

Skrämmande, intelligent & gripande!

28 september 2019

Det är inte så ofta en bok etsar sig fast i mitt inre, men "En helt vanlig familj" har varit en del av mig senaste veckorna och sannerligen gjort ett starkt avtryck. Detta är den senaste i raden av bokklubbsböcker. Jag valde att lyssna på den som ljudbok och fastnade nästan direkt.


Historien utspelar sig Lundatrakten kring en familj där 19åriga Stella plötsligt står åttalad för mord. Vi får följa hennes pappa, hennes själv och hennes mammas tankar och upplevelser. I ljudboken är det tre olika uppläsare vilket förstärker intrycket av de personligheter vi får följa.


Jag blir väldigt tagen av lyssningen och ända in i det sista kan jag inte lista ut hela händelseförloppet. Men boken innehåller några väldigt magstarka scener som får tårarna att rinna och magen att vända sig. Den lämnar mig berörd och får mig att vilja påverka världen så som den är idag med fokus på kvinnliga rättigheter lättkränkta män!


Edvardsson visar sig vara en oerhört skicklig författare som med sina ord målar fram en skrämmande historia med skickliga och extremt trovärdiga personbeskrivningar. Jag skulle säga att hela boken är intelligent & otroligt spännande på ett djupt plan!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En kväll i juni

Välskriver som tog mig med storm!

5 juli 2021

En del historier tar en med storm, sveper runt med känslorna likt en tornado! Det här är en sådan historia! Jag sveptes iväg i en stormvind & känner fortfarande efterdyningarna av den känslostormande kärlek som genomsyrar sidorna.

Jag skulle beskriva boken som känslofylld till bredden. Kärlek, sorg, livsval & omgivningens förväntningar. Stämningen som byggs upp driver mig till tårar mer än en gång. Handlingen utspelar sig i nutid men med några tillbakablickar till 1968, där en av bokens karaktärer tvingas till livsavgörande beslut.

Det är en vacker berättelse -lika vacker som bokens omslag, och en bok jag kommer att bära med mig känslomässigt ett tag. Det är en berättelse om kärlek. Om att välja livet. Att välja sig själv. Även om jag skulle vilja ruska om bokens karaktär Ella ett par gånger¿ och visa henne i rätt riktning. Jag gillar verkligen böcker som berör och tar tag i mig på det här viset -som låter mig bli omskakad och känslosam.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feber

Nagelbitare till bladvändare!

7 augusti 2020

Alltså den här debutanten har skrivit årets DECKARE/SPÄNNING/THRILLER/SPÄNNINGSROMAN helt galet vilken spännande bok! Men det är inget för känsliga läsare. Jag är inte lättskrämd när det kommer till böcker men den här gav mig faktiskt rysningar mellan pulsökningarna pga adrenalinpåslagen!

Skrämmande bra spänning! Författaren lyckas få mig nyfiken på Darknet men samtidigt vettskrämd för allt som finns där ute. Det riktigt kryper under skinnet på mig av obehag och spänning. Vilken nagelbitare till bladvändare!

För dig som vill veta lite om handlingen möter vi Mikaela som är ensamstående med sin 12åriga dotter Vanja. Mikaela jobbar som reporter på Nyhetsbyrån och tvingas lämna febersjuka Vanja ensam hemma en dag. Det skulle hon inte gjort för plötsligt är hon försvunnen.

En jakt på Vanja startar, men de har klockan emot sig.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Medan världen ser på

Vacker och medryckande, ärlig och genuin!

22 juli 2021

Ojj här har vi en bok som fick mig på fall med råge!

Romance. Kärlek. Omöjlig kärlek. Het kärlek. Berörande kärlek. På så långa plan att den blir hisnande! Kärlek som är svår o lättåtkomlig på samma gång. Vacker medryckande kärlek å jag vill bara ha mer - av djupet, det nakna o känslosamma. Det ärliga och genuina!


Den handlar om Sara, ekonom på ett bokförlag med en trasslig personlig bakgrund. Hon möter en man. En oåtkomlig man. Kärlek uppstår och den är så vacker, rå & ärlig.


Hade jag skrivit en bok så önskar jag att det hade varit denna! Wow vad den har minst sagt tagit mig med storm!


Läs den!!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En familjetragedi

Psykologisk spänning som ger mig ilningar!

5 juli 2021

En roman om ett brott. Den utspelar sig i Lund & kretsar kring tre personer vars liv sakta vävs samman genom intrigens trådar.

I mina ögon är detta författarens bästa hittills. Den är lätt att komma in i och karaktärerna färgstarka och gripande. Likt hans tidigare böcker är ingenting som det verkar. Spänningen byggs upp och det är nästintill omöjligt att lägga den igång sig!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Syndaren ska vakna

Välskriven & spännande -omöjlig att lägga ifrån si

15 maj 2021

Jag äääälskade denna deckare! Så otroligt välskriven och spännande -omöjligt att lägga ifrån sig! Det är svårt att tro men det är författarens DEBUT! Jag tror den kammar hem ÅRETS DEBUT i deckargenren!

Den utspelar sig på skånska breddgrader, närmare bestämt Höllviken där den nytillträdda Reub Thelander verkar som kriminalchef och som tillsammans med sina kollegor ska lösa fallet med en försvunnen kvinna.

Detta är en helt galet grym deckare som har allt en bra bok i den genren ska ha! Den är lagom oförutsägbar, spännande och lämnar de där cliffhangerna som bara får en att öka på läsandet! Den är helt enkelt beroendeframkallande!

Jag ger toppbetyg till allt från karaktärsbeskrivningarna till handling. Vill också lyfta det positiva i att en av karaktärerna är ickebinär vilken ger boken en ännu mer genuin karaktär.

Toppbetyg från mig -fantastisk!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I hjärtat av Ådala

Som en feelgood ska vara!

31 mars 2021

Ett koloniområde. Människor i olika åldrar, på olika ställen i livet. Deras liv flätas samman från våren då stuggrannarna vaknar till liv igen.

Den här berättelsen är gemytlig & mysig. De varma karaktärsbeskrivningar ger en känsla genuinitet och språket är vackert målande.

Vem hade kunnat tro att ett koloniområde kunde vara så underhållande 😅

Läsaren möter livsöden i flera ålder, vänskap över gränserna, gapskratt, lite gråt och känsla av att bara vilja ha mer! Vår- och sommarkänsla med jord under naglarna!

Den är som en feelgood ska vara -allt ska falla på plats och efterlämna en med en härlig, värmande känsla.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej