Användarprofil millimys_books / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av millimys_books (Veberöd)

Antal betyg: 50
Antal recensioner: 50

Mytomanen

Spännande!

26 maj 2020

Åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Alltså jag är tagen. Hur lyckas Sofie skapa en ännu mer spännande & svårslagen bladvändare än de första sju?! Ni kan ana att jag älskade den!

Handlingen kretsar kring Bromma, ett gäng fotbollskillar och deras familjer. En dag hittas en död pojke i närheten av en motionsslinga. Utredningen påbörjas med Emma i spetsen för att få en klar bild av vad som egentligen skedde de där natten mellan 3 och 4:e juni.

Jag älskar de där subtila underliggande budskapen med ledtrådar som till sist löses upp o knyts samman i slutet. När den ofattbara sanningen uppdagas och lämnar läsaren med en lagom cliffhanger till nästa bok.

En bra bok suger tag i mig som läsare. Redan från första sidan. Älskar den känslan - att vara fast från första raderna! Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tolv veckor med dig

Oväntad story som får mig på fall redan från start

12 maj 2020

Det är en oväntad story som får mig på fall redan från start! Varm och underhållande med karaktärer som växer i takt med storyn. Det är en oväntad kärlekssaga som tar vid från ett intensivt möte på ett bröllop...hemligheter som ligger dolda under ytan flyter upp en efter en och skakar grunden de står på. Jag skulle vilja säga att det är en verklighetstrogen story, även om den är ovanlig. Men det bästa är att den innehåller de där viktiga segmenten för en bra romantisk feelgood och lagom mycket hinder på vägen som rörde mig till tårar mer än en gång.

Boken är skriven med en värme & känsla för skriftspråket som tilltalar mig! Jakob & Linnea kommer från två, till synes olika, världar. En överklasskille med sikte på delägarskap i advokatfirman och en mer jordnära tjej som arbetar med välgörenhet som bor i en hyresetta i Midsommarkransen. Vad som händer kring dessa två får du själv ta reda på när du läser boken, men jag kan lova att den är läsvärd!!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En helt vanlig familj

Skrämmande, intelligent & gripande!

28 september 2019

Det är inte så ofta en bok etsar sig fast i mitt inre, men "En helt vanlig familj" har varit en del av mig senaste veckorna och sannerligen gjort ett starkt avtryck. Detta är den senaste i raden av bokklubbsböcker. Jag valde att lyssna på den som ljudbok och fastnade nästan direkt.


Historien utspelar sig Lundatrakten kring en familj där 19åriga Stella plötsligt står åttalad för mord. Vi får följa hennes pappa, hennes själv och hennes mammas tankar och upplevelser. I ljudboken är det tre olika uppläsare vilket förstärker intrycket av de personligheter vi får följa.


Jag blir väldigt tagen av lyssningen och ända in i det sista kan jag inte lista ut hela händelseförloppet. Men boken innehåller några väldigt magstarka scener som får tårarna att rinna och magen att vända sig. Den lämnar mig berörd och får mig att vilja påverka världen så som den är idag med fokus på kvinnliga rättigheter lättkränkta män!


Edvardsson visar sig vara en oerhört skicklig författare som med sina ord målar fram en skrämmande historia med skickliga och extremt trovärdiga personbeskrivningar. Jag skulle säga att hela boken är intelligent & otroligt spännande på ett djupt plan!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ditt hjärta är mitt

Underhållande deckare

7 augusti 2020

Mitt under Vätternhelgen begås ett mord i Motala och polisen Nina kopplas in. En jakt på mördaren vävs samman på ett snyggt sätt med personliga dilemman och relationer. En pusseldeckare i sin ärade form som kastar lockbeten åt läsaren innan det till slut framgår vem som är den skyldige.

Det är en underhållande deckare där författarna lyckas måla upp scenerna på ett nästan filmiskt vis. I mitt huvud dök både Beck och Wallander upp¿

Jag ser fram emot fortsättningen i Motalaserien!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feber

Nagelbitare till bladvändare!

7 augusti 2020

Alltså den här debutanten har skrivit årets DECKARE/SPÄNNING/THRILLER/SPÄNNINGSROMAN helt galet vilken spännande bok! Men det är inget för känsliga läsare. Jag är inte lättskrämd när det kommer till böcker men den här gav mig faktiskt rysningar mellan pulsökningarna pga adrenalinpåslagen!

Skrämmande bra spänning! Författaren lyckas få mig nyfiken på Darknet men samtidigt vettskrämd för allt som finns där ute. Det riktigt kryper under skinnet på mig av obehag och spänning. Vilken nagelbitare till bladvändare!

För dig som vill veta lite om handlingen möter vi Mikaela som är ensamstående med sin 12åriga dotter Vanja. Mikaela jobbar som reporter på Nyhetsbyrån och tvingas lämna febersjuka Vanja ensam hemma en dag. Det skulle hon inte gjort för plötsligt är hon försvunnen.

En jakt på Vanja startar, men de har klockan emot sig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Emmas nya liv

Charmig, varm & kärleksfull bladvändare!

21 juli 2020

En charmig, varm, rolig & kärleksfull bladvändare! Så välbehövlig läsning! Om att hitta sin egen styrka och våga ta klivet och lita på kärleken igen! Det kändes som att jag var där med Emma och ganska ofta skulle jag vilja ge henne en knuff i rätt riktning och en uns mer självkänsla -men oj vad jag njöt av läsningen!

Det handlar om Emma som blir bedragen av sin man. Skilsmässan är ett faktum, men det gör saken inte lättare. Barnen varannan vecka och ensam varannan. En dag möter hon artisten Peter och en viss känsla uppstår. Mer tänker jag inte berätta 😅

Men wow vad jag älskar Annas sätt att skriva! Det är så lätt att komma in i det. Korta kapitel och lagom långa övergångar mellan händelser och så får jag gapskratta emellanåt! Författaren lyckas väva in sådana härliga händelser i handlingen som gör att skrattet är ett faktum! Rekommenderar varmt denna bok!

En mysig och romantisk bok och jag vill bara ha mer!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ljusblåa dagar

Romantisk och lättsam feelgood

21 juli 2020

En romantisk feelgood som innehåller alla de där inslagen för att jag som läsare ska kunna drömma mig bort en stund.
Småflinar lite när jag tänker tillbaka på de roliga tokigheterna som lockar fram mina skratt med jämna mellanrum. Små "moments" som gjorde att jag oundvikligen skrattade rakt ut, så du måste lyssna nu -svårt att återge det roliga..
Boken handlar hursomhelst om Jenny som lånar en stuga i Blekinge över sommaren för att skriva sitt bokmanus. Sen uppstår en sommarflirt med lagom mycket motstånd på vägen.
En härlig bok för alla feelgoodtokar!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rött, vitt och kungligt blått

Varm och kärleksfull historia

20 juni 2020

Efter första sidan var jag fast! Det var kärlek vid första ögonkast! Men jag måste säga att även om den här var helt fantastisk så förekom det en del partier med ett mer packat språk med lite för mycket information i varje mening för att ge det önskade flytet i läsningen.

Men jag älskar storyn! USA har en kvinnlig president och hennes son som hamnar på kant med prinsen av av Wales.

Jag brinner för HBTQfrågor och med det sagt hamnar den här boken i rampljuset! Det är kärlek, det är intriger det är föråldrad politik och influensers!

Det är en varm & kärleksfull historia i ett modernt samhälle som behövs röras om!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Discokungen

Perfekt blandning av humor, allvar & kärlek

22 maj 2020

Det här är den fristående uppföljaren till "Sjöbodsblues".

I Discokungen knyts allt samman för människorna i Tradviken, en bortglömd hamnby utanför Laholm. Ska byn exploateras och tas över av turister eller få behålla sin charm?

Jag älskar författarens sätt att beskriva karaktärer! De har alla olika personligheter - men jag gillar dem alla! Jag vill också till Tradviken. De känns så genuina! Här blir det inte tråkigt någonstans! Det är en lagom blandning av allvar och humor, kärlek och motgångar. Jag älskar språket, karaktärerna och handlingen - jag är fast redan från första sidan!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej