Användarprofil MKA / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av MKA

Antal betyg: 22
Antal recensioner: 19

Den tomma stolen

Helt fantastisk, mycket läsvärd! Suveränt berättat med...

25 juni 2013

Helt fantastisk, mycket läsvärd! Suveränt berättat med ett fantastiskt språk av en författare med stor människokännedom. Ungdomars svårigheter, oavsett om de är socialt utsatta eller kommer från välbärgade hem, är det centrala. Miljön konservativ engelsk småstad, där både det ena och det andra krackelerar. Det är gripande och tragiskt, men så otroligt bra, en historia man inte glömmer i första taget. Skulle gärna se en filmatisering av denna också.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nästan sann historia

Suverän

9 augusti 2022

"Längre ner i backen stod barnskratten som små symfonier över lekplatsen", den vackraste mening jag nånsin läst. Så vackert språk, så många fantastiska formuleringar. Så tråkigt att jag nu läst allt hittills av författaren, hoppas på många fler. Dessutom så skön beskrivning av studentlivet, stor igenkänningsfaktor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En familjetragedi

Ok

26 juli 2022

Efter att ha läst de två tidigare i serien som inte gick att lägga ifrån sig, var den här lite av en besvikelse. Språket inte i klass med de tidigare och slutet känns inte helt trovärdigt, skulle verkligen ingen ha observerat dem på väg till eller från huset, t.ex. Sen känns personbeskrivningen av Jennica lite fånig, hon känns mer som någon med en betydligt enklare bakgrund än som svarta fåret i en överklassfamilj. Om man bortser från detta är den fortfarande läsvärd, psykologiskt och moraliskt intressant.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Goda grannar

Mycket läsvärd

15 juli 2022

Läste först "En helt vanlig familj", fantastiskt bra, samma sak här. Psykologiskt drama med stor människokännedom och sympati för människors tillkortakommanden, väldigt bra språk. Så glad att man har flera redan utkomna böcker av denne författare att se fram emot. Hoppas på många kommande också.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En helt vanlig familj

Högklassigt psykologiskt drama

14 juli 2022

Man blir alltid lika lyrisk när man upptäcker en ny riktigt bra författare. Den här boken är bra på så många plan, men mest imponerande är språket som känns lika genuint oavsett vem av huvudpersonerna som berättar sin version. Suveränt helt enkelt. Kommer definitivt att läsa alla böcker av denne författare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Julafton på den lilla ön i havet

Feelgood när den är som allra bäst

31 december 2019

Åh vad jag tyckte om den här! Har flera gånger blivit inspirerad att resa till platser i romaner, men efter att ha läst denna vill man flytta dit. Fullkomligt underbar plats och underbara karaktärer med total avsaknad av ytlighet. Hoppas verkligen det kommer en fortsättning. Dock tycker jag översättningen är stundtals undermålig, med fåniga försvenskade uttryck. Engelska originalversionen bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dotter saknad

Rekommenderas

13 oktober 2019

Som väntat, bra. Alla Maria Waernböckerna är ju bra, men det var nog dags för något nytt och den här gör knappast någon läsare besviken. Extra kul med de välkända, älskade miljöerna vid Hjälmaren, då vi har sommarstället i närheten. Ser fram emot nästa i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den man älskar

Bättre än de två förra

28 juni 2015

Förväntningarna var inte så höga efter de sista två, men om man kopplar bort allt kritiskt tänkande och bortser bl.a. från att författaren med sitt ordval faktiskt avslöjar mördaren för tidigt, är det här en trivsam story med feelgood avslutning. Jag gillade den, mycket p.g.a. miljöerna på Gotland och sympatiska personporträtt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helveteselden

Absolut läsvärd

7 februari 2015

Alltid trevligt när Fossum kommer ut med en ny, då vet man att man har trivsam läsning att se fram emot. Denna var inget undantag, visserligen mycket förutsägbar, men sympatisk och helmysig, trots handlingen. Inga obehagliga detaljer heller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej