Användarprofil Sebastian Lindgren / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Sebastian Lindgren (Västerås)

Antal betyg: 14
Antal recensioner: 11

The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese ...

Öppnar ögonen för vad som är viktigt i livet

14 juli 2015

Den här boken kommer inte bara lära dig att göra om ditt hem, rum eller plats du lever i till din alldeles egna, utan även lära dig hur du finner frid och hittar dig själv. Nyckelorden genom boken är att slänga och att organisera, boken fokuserar även på att omge sig av det som gör dig lycklig och förstå vad det är du vill göra.

Marie Kondo har utvecklat en metod som inte bara lär dig att städa och organisera men även kanske än viktigare att fatta beslut och ge dig en ny syn på din omgivning. Vi tar åt oss mer av alla våra ägodelar än vad vi kanske först tror.

Jag rekommenderar verkligen den här boken till alla, oavsett ålder eller var du befinner dig i livet just nu. Den kommer att öppna dina ögon och få dig att genast vilja testa de olika knepen och tankarna som så väl beskrivs av Marie.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Clean Code: A Handbook Of Agile Software Craftsmanship

Refererar ofta till denna

13 januari 2015

Varje dag ser jag kod som inte följer denna boken... och varje dag önskar jag att den hade gjort det. Tipsen och idéerna som presenteras i denna bok känns väldigt rätt efter att ha läst dem och det som presenteras är i sig nästan värt att ta till sig i livet i allmänt.

Boken går bl.a. igenom hur kod kan struktureras för att bli lättläst, varför vi behöver ha den lättläst, hur den kan struktureras för att bli prydligare och lättare att återanvända. Allt detta är fundamentala delar för varje programmerare.

Jag skulle rekommendera den till varje programmerare!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

C genom ett nyckelhål

Bra nybörjarbok i C

13 januari 2015

Detta var den tredje boken om C som jag läste, och den första boken jag köpte för min utbildning bachelor of science in computer science.

Boken tar upp språket på ett bra sätt och har med många utvecklande övningar och exempel. Mycket i boken kan hittas på nätet men för mig som lättast lär genom att läsa har boken varit bra. Boken tjänar även bra som en enklare referens för språket C, när du glömt hur du gör vissa saker kan du lätt hitta dem i boken igen och t.ex. läsa igenom ett exempel.

Det enda jag inte gillar med boken är att jag kunde hitta en del stavfel, utöver det kan jag inget annat än att rekommendera boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Religion in Japan

Häftig bok

26 maj 2015

Jag gillar japan och japans historia, religion etc. och den här boken är mycket bra för att lära sig mer om det ämnet! Fungerade även väldigt bra i en kurs i japansk religion (som jag gick 2014).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fundamentals of Computer Graphics

Mycket bra för att faktiskt lära sig grafik

26 maj 2015

Denna bok är mycket bra för att faktiskt lära sig grafikprogrammering! Du börjar med matematiken, och även om jag personligen skulle rekommendera en kurs eller åtminstone att du läser en bok i vektoralgebra/linjär algebra, så är du sedan redo att börja koda. Du ska inte lura dig själv och tro att det främst är programmering i stora delar av grafikprogrammering, det du kommer hålla på med kommer i mångt och mycket vara applicerad matematik.

Detta gör inte grafikprogrammering till ett mindre intressant ämne, det är mycket roligt att snabbt kunna se stora resultat och boken gör ett bra jobb att handleda genom lärandet. Vissa bitar är dåligt beskrivna t.ex. så tyckte jag att förklaringen till normalisering kan utökas med några exempel. Hur som helst går de bitar som saknas i boken nästan alltid att hitta på nätet.

Jag skulle rekommendera den här boken om du verkligen vill lära dig grafikprogrammering.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

OpenGL Programming Guide: The Official Guide To Lear...

Helt okej

26 maj 2015

Denna bok är bra för att börja lära sig OpenGL. I mitt fall var den dock inte tillräcklig då jag tyckte att den saknade exempel och genomgångar av begrepp. En varning så du som köpare inte missuppfattar, det här är främst en referensbok som innehåller de funktioner som finns i OpenGL, vill du lära dig hur du mer omfattande kan använda dig av dem för att göra grafiska program, kommer du behöva en annan bok med fler exempel och förklaringar etc.

Som uppslagsbok för OpenGL är denna väldigt bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Functional Programming Using F#

Bra för att lära sig f#

26 maj 2015

Detta är en av de bättre böckerna jag har läst. Den har genom bra exempel och bra förklaringar lärt mig mycket om f#, hur listor, funktioner etc. är uppbyggda, osv. Det enda den är svag på är grafikområdet (där den bara har lite material i ämnet), om man vill lära sig mer om att skriva grafiska program i f# skulle jag rekommendera en kompletterande bok om det.

Allt som allt en mycket bra nybörjarbok i f#!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Databasteknik

Informativ men väldigt tråkig.

13 januari 2015

Jag tycker att det är väldigt bra information och det känns som att författarna kan sitt ämne. Det är dock lite korta avsnitt och det känns som att jag stakar mig fram när jag läser, med andra ord har jag svårt att få upp takten i denna bok.

Trots att den kan kännas långdragen rekommenderar jag den då den ger en god grund i databaser. Vilket jag kan jag garantera kommer hjälpa om du läser kurser eller böcker i webbdesign, webbapplikationer, avancerade databaskurser, operativsystem etc.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Programming in Objective-C

Liknar C

13 januari 2015

Liknar C väldigt mycket så om du kan C programmering och har ett öppet sinne kommer detta språk inte bli svårt för dig. Det är bra att kunna det här Objective-C för att bland annat utveckla applikationer till Mac OS X, iPhone och iPad.

För att programmera till iOS skulle jag dock rekommendera en ytterligare bok som är mer specifikt inom ämnet iOS programmering. Detta då avsnittet inom iOS programmering i denna bok är väldigt kort och inte tar upp så mycket.

För nybörjare tror jag boken är perfekt men för den som redan kan mycket programmering tas mycket grunder upp, därför kan den bli lite tråkig för duktiga programmerare.

Utöver detta rekommenderar jag boken varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej