Användarprofil Aina Danielsson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Aina Danielsson

Antal betyg: 1
Antal recensioner: 1

Adam Stormstjärna och det förlorade arvet

Spännande med högt tempo och underbara karaktärer!

29 augusti 2016

Jag stötte på den här boken lite av en slump; den dök upp i nyhetsflödet på FB som en annons. Hade inte hört talas om vare sig boken, författare eller förlag, men jag tyckte det såg lite spännande ut. Kikade igenom både bokens FB-sida och vanliga hemsida och bestämde mig för att beställa boken. Jag läser väldigt många böcker, men fantasy och äventyrsböcker tillhör väl knappast mina specialitéer, så det var ändå med rätt låga förväntningar jag började läsa den här, men jag blev glatt överraskad! Från första kapitlet är det relativt högt tempo genom hela boken (som är nästan 800 sidor tjock) och jag uppslukas mer eller mindre av storyn, för det ÄR spännande och man vill verkligen veta vad som ska hända härnäst. Nästan varje kapitel slutar med någon form av cliffhanger och det är svårt att lägga ifrån sig boken.

Jag vet inte vad som tilltalar mig just - kanske är det att den här genren är en nyhet för mig och därför känns det nytt och välkommet (även om grundtemat förmodligen är basic fantasy 101) och karaktärerna känns väldigt intressanta. Roligt med två starka och modiga kvinnliga huvudkaraktärer också, i form av huvudrollen Adams farmor och hans vän Alva (helt klart min favorit) - på ett sätt känns hon nästan mer som huvudrollen/hjälten än Adam, vilket jag bara ser som positivt.

Boken handlar om just barn (tror de var 12-13 år) som slängs in i en värld av mystik och mysterier och det känns som om att författaren verkligen försöker få det att kännas som om att de ÄR just barn (de börjar gråta, klarar inte av situationer de hamnar i osv) - de är inte övermänskliga hjältar från start, vilket känns rätt vettigt om ni frågar mig.

Från och till kan boken vara lite läskig och faktiskt även lite blodig här och var, men inget som jag tror bör störa yngre läsare (men det kan vara bra att känna till när man köper den).

Sammanfattningsvis: Jag älskade den här boken och har redan köpt en till min lillasyster i present (tror trots allt att den kanske är mest riktad till ungdomar, även om jag uppenbarligen gillade den) och jag hoppas verkligen på att jag får läsa mer om karaktärerna i framtiden. Står på bokens hemsida att den "kommer snart", men man vet ju aldrig trots allt med mindre förlag. Men hoppas kan man ju :) Berättelsen är charmig, har ett högt tempo, är spännande och karaktärerna underbara. Rekommenderas starkt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej