Användarprofil DreamDesign / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av DreamDesign

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 5

Varning! Om du inte läser den här boken kommer du al...

Om du av rent misstag tvingas läsa boken...

11 mars 2014

... kommer du inte överleva de fösta sidorna.

Detta är den största rotvälskan du någonsin kommer att ha begått misstaget att låta dina ögon vila mer än ett par sekunder på.
Författaren är så uppe i sig själv att han tror sig vara guds (eller någons) gåva till mänskligheten vad gäller kunskaper inom alla möjliga områden .. från överlevnadskunskap till dejting.

Om du nu tror att - aha, han tycker så, då ska jag nog läsa boken för den är nog cool - .. tja, jag kan bara tycka synd om dig och hålla tummarna att ditt sinne inte förvrids till vansinne innan du inser att jag bara försöker varna dig om det största slöseriet av trämassa som givits ut sedan .. tja Sidney Sheldon?! :D

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överlevnadshandboken

Intressant men ostrukturerad och dåligt översatt

11 mars 2014

Efter att ha läst ett antal andra överlevnadshandböcker och sett Wisemans videos på Youtube, hade jag rätt stora förväntningar på den här boken.

Tyvärr sprack de ganska snart som ett sprött glashus genom den rätt undermåliga översättningen. Men den är inte helt att skylla på, för själva upplägget i boken är omsider väldigt stökigt, ostrukturerat och liknar mer ett par hastigt nedskrivna tankar i ren associativ form, snarare än en bok av en av de större namnen inom genren.

Jag hade kanske förväntat mig att boken skulle skilja sig lite från hans föreläsningar och andra lärokurser som finns på video, men faktum är att boken är i stort sett lika hattig och ostrukturerad som han är in-person så att säga.

Innehållsmässigt så tar den upp väldigt många delar av överlevnadsaspekten, även delar som kanske inte ens är tillämpliga för just annat än elitsoldater eller extrema expeditioner. Men det jag saknar är en struktur och ett upplägg, även layoutmässigt, som är lite mer anpassad till den tänkta läsaren. Avsaknaden eller den minimala andelen illustrationer och bilder gör ibland att texten kan kännas väldigt mastig och överväldigande, utan att den egentligen är speciellt komplicerad språkmässigt.

Men jag tror att boken hade mått bra av att ha fått en professionell layoutares hand innan den gick till tryck, och för svensk del, en bättre översättare som behärskade våra skilda språknyanser och undlät att snabböversätta med Google translate.

Men prismässigt så kan du inte klaga, i synnerhet inte om du köper boken till bokrea-priset under 150kr. Ett klart fynd och en bra investering till regniga dagars friluftsliv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Compendium of Jewellery Making Techniques

Intressant bläddring men lite rörig

11 mars 2014

Av någon anledning så fastnade inte den här bokens upplägg hos mig.
Men med det inte sagt att den inte kan ge såväl nybörjaren som den redan erfarne smyckesmakaren ett par tips eller två.

För mig känns boken dock lite ihoppressad, lite likt en gratisdagstidning, där man vill få med lite om så mycket som möjligt. Det hade varit bättre om de utökat antalet sidor med ca 50% och varit lite mer ingående på vissa områden som nu bara lite hastigt skummas igenom (t ex stensättning).

Jag vill dock påpeka att jag efter 10 års erfarenhet av internationell smyckeslitteratur och över 20 år med eget skapande, lätt kan bli lite överkritisk .. och vem vet, kanske har boken om ett par år mognat till sig till att ha blivit en favorit istället för en hyllutfyllnad. Trots allt, den är inte dålig .. bara .. inte riktigt som jag tänkt mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skapa i Silverlera

Grundbok på svenska

1 september 2008

Om du aldrig tidigare har hört talas om silverlera och dessutom tycker det är jobbigt att läsa facklitteratur på engelska, har det nu kommit en svensk bok som beskriver fenomenet Silverlera.
Författaren själv anser sig vara en av de mest erfarna lärarna inom ämnet, vilket kan ifrågasättas och utmanas. Utifrån detta påstående är dock förväntningarna högre än vad boken lyckas leva upp till och den känns inte fullt så komplett som många engelskspråkiga förlagor.
Vill du ha en djupare insikt i ämnet, gå då istället till den amerikanska litteraturen, som under ett och ett halvt decenium har levt och utvecklat ämnet långt innan fenomenet nådde Sverige för mindre än 5 år sen.

Men trots allt, den svenska marknaden är liten och ny och att vara först ut med en bok om silverlera är ändå ett vågat steg. För den komplette nybörjaren så innehåller boken några intressanta projekt och lite kött på benen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Silverlera

Bra basic bok

1 september 2008

Till skillnad från föregående recensent, som anonymt lyfter denna bok till skyarna, vill jag framför allt påpeka att den är en väldigt grundläggande och enkel bok som kan te sig fantastisk för den nyinvigde för ämnet Silverlera.
Men det finns och har i ett decenium funnits en uppsjö böcker på engelska, i huvudsak från den amerikanska marknaden, som på ett likvärdigt eller i många fall mer utförligt och fritt kreativt sätt beskrivit detta fenomen.
Att dessa böcker dessutom går att få tag i via nätet till samma pris eller ibland även billigare via t ex engelska multimediasajter, gör att det ställs ett högre krav på de böcker som från grunden skrivs på Svenska.
Sen är det ofrånkomligt att se kopplingar till engelska förlagor som författaren tagit inspiration av i skrivandet av denna bok.
En praktisk detalj är dock spiralinbindningen som gör att boken lättare håller sig öppen då man vill försöka sig på att efterlikna något projekt i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej