Användarprofil Pudeltjejen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Pudeltjejen

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

De underkända

Håller vad den lovar

9 november 2015

Har man läst de tidigare och älskat denna duos kriminalromaner, så blir man inte besviken nu heller! Kan varmt rekommendera denna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnan i rummet

Välskriven!!! Mycket kräsen deckarläsare som jag är,...

3 augusti 2013

Välskriven!!! Mycket kräsen deckarläsare som jag är, så måste jag tillstå att denne författare är så pass bra att han hamnat på andraplatsen efter Henning Mankell. Men tyckte slutet kunde varit bättre innehållsmässigt, välskrivet men FÖR tragiskt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wallanderserien i presentbox

Gillar du deckare så är detta den allra bästa...

3 augusti 2013

Gillar du deckare så är detta den allra bästa författaren som finns! Och här får du (nästan) alla i serien om Wallander på en gång, toppen, man kan kasta sig över nästa direkt. Mycket bättre än filmerna, även om de också är bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fasanjägarna

Denna deckare är verkligen välskriven, oerhört...

3 augusti 2013

Denna deckare är verkligen välskriven, oerhört spännande och ändå udda på många sätt! Är som läsare rätt kräsen språkligt, här slipper man både för korta och för långa meningar, bra med tanke på att den är översatt från danska, inte för enkelt språk, behövde faktiskt slå upp två ord i ordbok - inte illa, hittar inte heller många stavfel. Det är lätt att hänga med, inte alldeles för många personer att hålla reda på, många men inte för många. Handlingen är väl uppbyggd, inga långsamma passager som tråkar ut. Har läst många deckare vid det här laget, mestadels skandinaviska, min store favorit är Henning Mankell, som hittills inte överträffats av nån, vare sig manlig eller kvinnlig författare, men Jussi Adler-Olsen kommer numera på god andraplats, så bra är han! Det enda som är lite jobbigt är att själva brotten är ohyggliga, Adler lyckas på nåt sätt att förmedla nån slags mörk framtid utan hopp som kryper lite väl mycket in under skinnet på en, deckare ska vara spännande, men inte heller beskriva ett samhälle så hemskt att känslan sitter i en för gott efteråt. Ser deckarläsning som underhållning, inte nåt som ska påverka ditt humör så till den milda grad att du nästan går och blir deprimerad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej