Användarprofil Monika Henriksson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Monika Henriksson

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 7

1947

Bra grepp!

6 april 2017

Elisabeth Åsbrink har valt ett bra grepp, att utgå från ett viktigt årtal efter 2:a världskriget och beskriva parallella händelser. Det ger en helhetsbild. Boken är också väl skriven med språklig känsla för det hon skriver om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gutenberggalaxens nova : en essäberättelse om Erasmu...

Det här är en underbar bok av bildning och nöje!

14 februari 2017

Jag tycker mycket om den här boken! Bildning och nöje i ett! Det är roligt att läsa om Erasmus av Rotterdam och hans nätverk av vänner och kontakter som ger en bra bild av vad som begav sig på 14-1500-talet. Nina Burton skriver med flyt och humor och har ett underbart språk! Jag blir entusiastisk och glad av att läsa Nina Burtons böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår

Fint om vänskap!

11 oktober 2016

Jag tycker Elena Ferrante, vem/vilka det nu är bakom pseudonymen, skriver fint om vänskap, enkelt men inte banalt. Jag tycker om att det är en komplex skildring.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Remains of the Day

Sorglig och vacker!

17 mars 2016

Fin bok med stort vemod om en man som begränsar sitt liv. Han sätter plikten framför kärleken och finner en slags lycka i uppoffring. Mycket väl gestaltat! Man kan frossa i sorgmod om man har den läggningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flowers, Butterflies and Insects

Intressant och gripande berättelse!

6 mars 2015

Boken är intressant att läsa, kanske inte som "litteratur" i första hand, men som en gripande berättelse om ett unikt människoöde! Att vara en begåvad kvinna som vill arbeta och ha ett självständigt liv var i 1600-1700-talets Europa en oerhört stor utmaning som Maria Sibylla Merian mot alla odds lyckades med.
Hennes målningar av blomster, fjärilar, insekter och växter är underbara! De är både naturtrogna och fantasirika och mycket vackra.Och humoristiska! Rätt vad det är så infogar hon någon liten insekt som är mer fantastisk än verklig, som en liten personlig hälsning i bilden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande

Anna Bergenström är "gudinna" i mitt hus! Jag har...

29 oktober 2013

Anna Bergenström är "gudinna" i mitt hus! Jag har följt hennes matrecept i decennier! Det jag uppskattar är att hennes recept är hälsosam mat, vardagsenkel och samtidigt vacker och att hon har en förmåga att sätta ord på rätter och ingredienser som är mycket njutbar. Denna bok är vad den ger sig ut för att vara - mat för välbefinnande och den är vacker!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

City Walks OXFORD

City Walks Oxford är en trevlig "bra att ha"-guide på...

27 maj 2013

City Walks Oxford är en trevlig "bra att ha"-guide på besök i Oxford. Här finns förslag på 15 intressanta promenader att välja på med litterära, historiska och arkitektoniska referenser. Motion får man på köpet! Ett givande sätt att lära känna staden. Det jag saknar är en stadskarta! Här finns bara själva promenaderna utritade och lätta att följa men i början eller slutet av boken borde finnas en karta över hela staden så att man kan få en helhetsbild och sammanhang.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej