Användarprofil Marcus / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Marcus

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 5

Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier

En helt ny bok

19 oktober 2018

För dig som undrar, detta är inte bara en uppdaterad version av den första, utan en helt ny bok. Intro-delen är väl lik, men alla recept utom surkål är nya. Denna bok fokuserar endast på grönsaker, där den förra handlade om allt fermenterat. Det finns många nyskapande recept och för en som vill utöka hållbarheten på grönsaker i säsong är detta en bra källa för inspiration.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rullrån och tankebrus : en bakbok för livet och döden

Ett konstverk

1 juni 2020

Wow, det är nog den första bakbok (eller nja, andra då hennes första bok var i samma stuk) som får mig att gråta när jag läser sidorna mellan recepten samtidigt som jag ler när jag läser just recepten och bakar. Hon har verkligen fångat det fina och fantastiska med att baka: att fira vi som lever och hedra/minnas de som gått bort. Boken summerar livet och är ett rent konstverk. Älskar stilen och fotografierna!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hello, My Name Is Ice Cream

Precis vad jag letat efter

19 oktober 2018

Det här är förmodligen den bästa bok om hemmalagad glass som jag har kommit över, och hade jag hittat denna från början hade jag inte behövt plöja igenom 5 st andra. Recepten är tydliga med ett vetenskapligt stuk över dem. Alla moment har förklarats i den första delen, vilket jag uppskattade. Är du inte intresserad av varför man gör på ett visst sätt, utan bara vill göra den mjukaste och krämigaste glassen som går att åstadkomma hemma, så kan du direkt hoppa till recept-delen. En del klassiska och en del nydanande recept.

Recepten använder sig av stabiliseringsmedel (som alla är av naturligt ursprung), vilket är nödvändigt om du ska kunna få den där krämigheten som är så magisk, men de är anpassade efter många olika medel så du får själv välja.

Kort och gott, det finns ingen bättre bok om glass.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Frukost hela dagen

Trevlig Inspiration

1 februari 2018

Väldigt snyggt utformad bok som funkar kanske mer som inspiration än som en nyskapande receptbok, då vissa av recepten kanske är lite väl enkla och fungerar mer som utfyllnad (flingor och mjölk, jo tack). Men så blir det väl lätt när en café-meny ska bli receptbok. Men som sagt, trevlig när inspirationen saknas på morgonstunden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar

Super!

23 augusti 2017

Mycket trevliga recept, har bakat hälften av dem i boken (främst surdeg och söta degar) och allt har blivit helt kanon. Kanelbullarna är alltid en favorit hos gästerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

First We Eat

(enbart betyg)

17 maj 2018

Shakshuka : Jerusalems kök - mat utan gränser

(enbart betyg)

8 december 2017