Användarprofil Gunilla / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Gunilla

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 7

Pengaflöde och andlig energi : en väg till självförs...

En viktig bok!

25 juni 2014

Att allt är energi så även pengar har jag lärt mig av denna bok. Och att min inställning till pengar spelar stor roll för hur rik, eller fattig, jag upplever mig vara. Detta är en trovärdig och lättläst bok som är skriven av en klok och påläst författare. Jag rekommenderar den gärna till alla jag känner och jag hoppas att författaren kommer att utveckla sina tankar fram över i en ny bok ... för det han skriver är viktigt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Byggekologi. Utg 3

En nödvändig bok

6 januari 2016

En bok som innehåller det mesta du vill få svar på när det gäller hållbart byggande. Den innehåller många fina bilder och berikande diagram. Oftast ganska enkla förklaringar och beskrivningar. Kanske lite för ensidigt motstånd mot vissa byggmaterial och kanske lite överdrivet entusiastiska kring andra. Men det är ju kunskap som förändras med tiden allt eftersom de nya byggmaterialen används och utvärderas.
Går att läsa lite i taget eller bara använda som uppslagsbok. En bok som ger lust att lära sig mer!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hållbara hus i kallt klimat

Mer arkitektur-porr än hållbarhet!

6 januari 2016

Jag hade förväntat mig att få mer beskrivning kring husens hållbarhet. På vilket sätt materialen och tekniken är hållbar. Och varför just dessa material och tekniker lämpar sig bättre i kallt klimat. Några hus beskrevs bättre än andra men de flesta beskrivningarna var bara snygga bilder.
Mest besviken blev jag när de kom till de två allra nordligaste projekten ... i Kiruna. Raketskolan som blivit ett skandalbygge då det är felbyggt och har måst stängas pga mögel. Och Ishotellet - hur hållbart är det? Det smälter bort varje sommar.
Nä - titeln är väldigt missvisande - och jag tycker inte att den är värd priset!
Men visst ... som en snygg bok på vardagsrumsbordet kan den väl duga ...men absolut inte till någon praktisk nytta. Den kommer ej att få mig att välja någon av de angivna arkitekterna när jag bygger mitt hållbara hus!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vägra följa John : från lagom vanligt normal till om...

En bok som kan starta en våg av utveckling

25 juni 2014

Jag har läst många böcker inom personlig utveckling och hur man behåller sin vitalitet och hälsa och denna bok kommer jag att köpa många exemplar då den kommer ut i pocket - vilket jag hoppas att den gör - och då skänka till vänner och bekanta. Detta är en bok som är lättläst. Man får konkreta tips. Författarna talar klarspråk - utan att skrämmas. De är inte flummiga även om de skriver om företeelser som brukar betraktas som flummiga. De skriver ur egen erfarenhet. Jag känner mig väldigt trygg i deras ord då även jag är civilingenjör med chefsjobb inom forskning.
Visst saknar jag fördjupning inom vissa avsnitt men det finns massor med andra böcker att fördjupa sig i och då finns en lång inspirationslista längst bak i boken.
Har man någon gång funderat på livet och vad som finna "bakom" så är detta rätta boken att börja med ...om man vill ha förändring!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den Enda

En bok om kärlek som berör djupt

23 oktober 2018

Boken kom till mig när mitt hjärta behövde näring. Jag ville läsa om kärlek efter att en torftig relation äntligen hade avslutats.
Jag valde boken utifrån omslaget och visste inte vilken skatt den innehöll.
Visst fick jag läsa om kärlek, jag fick nära följa paret som funnit varandra men på grund av rädslor och murar höll tillbaks. Och jag blev frustrerad när de inte vågade, värmdes när de försökte och oroades av att de skulle vända ryggen till trots att de båda visste att de var ämnade för varandra.
Boken, texten, var alltigenom varm och jag kände hur innehållet berörde mig djupt. Att läsa Den enda är inte bara att läsa och sedan lägga undan...känslan stannar länge kvar. Tack Daniel för att du delade med dig av din förmåga att skriva om kärlek som är på riktigt...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norrsken över Kloster Pub

Äntligen en strålkastare på nordligaste lappland

6 januari 2016

Äntligen kan man läsa om hur krockar i kulturer går genom generationer. Hur barnbarnet påverkas av att någon inte fått använda sitt modersmål i skolan. Om hur minoriteter i vårat eget land blir invandrare fast de redan bor i området. Hur otroligt långt detta land är och hur otroligt olika vi människor kan vara beroende på var, och hur, vi vuxit upp.
Ser fram emot fler berättelser från mien-kieli-land!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Upptäck kärlekens olika språk

Underbar bok som alla borde läsa

6 januari 2016

När jag fick tips om denna bok hade jag aldrig hört talas om dessa tankar som den beskriver.
Den beskriver något som är så oerhört svårt på ett enkelt och självklart sätt! Hur vi kan ge - och få - kärlek!Tänk om vi hade fått lära oss detta redan i skolan ... så många fler skulle gå genom livet glada och nöjda,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej