Användarprofil Allan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Allan

Antal betyg: 77
Antal recensioner: 23

Himlen är alltid högre

En historia man hört hundra gånger om!

18 januari 2015

Riktigt urtråkig bok med en historia man hört hundra gånger om. Jag klarade av sammanlagt en timme sen tog John Blund överhanden! Ingenting som jag kan rekommendera!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kautokeino, en blodig kniv

Vad ärligt talat inte riktigt vad jag tycker om boken....

27 maj 2013

Vad ärligt talat inte riktigt vad jag tycker om boken. Det lilla jag har lyssnat så är jag inte imponerad. Den bedrövliga uppläsaren som är totalt oengagerad gör inte direkt saken bättre. Vet ej om jag kommer att läsa den i pappform.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gamla tanter dör ju

Humoristik, spännande & välskriven debutdeckare.

5 januari 2017

Lättläst, humoristisk & småspännande debutdeckare som verkligen sticker ut i ett annars ganska så trist deckarträsk. Mitt betyg, en stark 4:a!

/Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nya kartor ska ritas

Tredje och sista boken om Iris & Sigrid.

5 januari 2017

Nya kartor ska ritas är den tredje promenadromanen skriven av författarinnorna Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Mymmel Blomberg. Jag har tidigare läst de andra två fristående böckerna i serien: Inget märkvärdigt har hänt & Det vete fåglarna.
Det här är den sista boken i promenadromansserien om de båda pensionerade lärarna tillika bästa vännerna, Iris & Sigrid. De är som sagt fristående, men det finns en liten röd tråd genom böckerna vilket gör att det nog är bäst att läsa dem i ordning.

Jag fick en slump syn på dessa böcker för någon månad sedan på bokus och har med nöje läst om Iris och Sigrids charmiga små vardagsäventyr, om fågeln Wislawa, Iris kärlek Karl, Sigrids katt Pilatus. Att det här är sista boken känns riktigt tråkigt, men förhoppningsvis kanske författarinnorna planerar att skriva något nytt underhållande ihop? Jag hoppas det!
Boken är charmig, lättläst och innehåller även en viss del av vardagsspänning.
Liksom Det vete fåglarna ger jag den här boken högsta betyg, en stark 5:a!

Jag kan varmt rekommendera den här, samt damernas tidigare böcker!

/Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En framtida hemmafrus bekännelser

Mysig kriminalkomedi som sannerligen sticker ut!

24 december 2016

Vilken härlig bok!
Här mördas det på löpande band, och ändå kan jag som läsare inte annat än skratta högt. Elin Eldestrand bevisar här att man kan blanda in humor i deckare utan att förstöra handlingen. Tvärtom blir boken en bladvändare av bästa sort! Något hennes många kollegor som skriver snustorra detektivromaner sannerligen borde lära sig av! Jag tyckte mycket om boken och kan varmt rekommendera den! En mycket stark 5:a får den i betyg från mig!
Slutligen vill jag bara säga: Skriv på Elin, jag vill snarast möjligt läsa fortsättningen om Charlie, Rut & Erik!

/ Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begravningsentreprenör Fridlunds fataliteter

Mysig läsning...

24 december 2016

Betyg: 3,5 av 5

En småmysig skildring om hur det är att leva i en småstad där skvallret ständigt frodas. Kärlek, gnabb, kyrkepisoder och en lättsam humor spelar även en viss roll. Men jag hade önskat att författarinnan slopat mordhistorien som jag fann ointressant och orealistisk. Men bortsett från den tyckte jag faktiskt att den var ganska bra. Stark 3:a!

/Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blicken, pilen, filen

Besviken...

24 december 2016

Jag tycker ju om själva grundidén till boken och anser personligen att om någon annan mindre komplicerad författare hade fått skriva om den, så hade den troligtvis blivit riktigt bra och underhållande. Jag tycker om biten om den medelålders kvinnan Sonja som desperat och hopplöst försöker lära sig köra bil, men jag gillar inte Dorthe Nors sätt att skriva. Ena sekunden var det nutid, nästa: dåtid. Den är liten och tunn, endast 187 sidor- men det tog mig ändå nästan en hel vecka att läsa ut den här svårlästa lilla boken. Som sagt, bra grundidé men absolut ingenting mer. Svag 2:a!

/ Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det vete fåglarna

Väldigt charmig promenadroman.

24 december 2016

Det här är den andra promenadromanen av författarinnorna Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Mymmel Blomberg- med de båda pensionärerna och tillika bästa vännerna Iris och Sigrid som har huvudrollen i dessa promenadromaner.
Jag läste nyligen ut deras debutroman: Inget märkvärdigt har hänt, och kan konstatera att det verkar som om böckerna bara blir bättre och bättre.
Det vete fåglarna är en mysig, lättsam, avkopplande vardagsroman med lite mysspännande sekvenser. Här får man följa Iris & Sigrid när de letar efter en bortsprungen flicka som tidigare övernattat i Sigrids trädgårdsskjul, Iris funderingar på kärlek, Sigrid när hon råkar illa ut och faller- samt när Iris beostare Wislawa råkar flyga ut genom ett öppet fönster. Boken är på inget sett märkvärdig där en massa händelser förekommer, och jag tycker att det är riktigt skönt faktiskt.
Det här är den perfekta boken att koppla av i favoritfåtöljen någon timme med- tillsammans med en god kopp kaffe och några kanelbullar. Jättefin bok!
Nu har jag skickat efter den tredje boken i serien och hoppas på att den kommer snart.
Stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!

/ Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget märkvärdigt har hänt

Mysig läsning.

24 december 2016

Författarna Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Mymmel Blomberg har skrivit tre romaner som de kallar för "promenadromaner" och det här är deras första bok. Det är också den första boken som jag läser av någon av författarna.
Jag tycker det är en charmig och lättläst bok där man får följa de båda damerna Iris & Sigrid runt på små vardagsäventyr som ofta verkar sluta med besök på konditori med frasiga wienerbröd. En form av snälldeckare kanske man också skulle kunna kalla boken för. Jag tycker den var riktigt bra och smågullig, och jag fortsätter genast med andra boken i serien.
Stark 4:a, kan varmt rekommenderas!

/Barbro & Allan

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej