Användarprofil Lena Borgljung / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lena Borgljung

Antal betyg: 23
Antal recensioner: 23

Sy! Från hood till skjortklänning

Njae......

22 januari 2015

Njae.... till vem vänder sej "Sy! Från hood till skjortklänning" ? Köpte boken mycket få grund av att det skulle finnas lättsydda modeller samt mönster till alla kläder som visas i boken.
De modeller/plagg som finns i boken, är tänkta för en ung generation samt till personer som använder storlek 36/small. Skulle inte kunna tänka mej en enda av dessa kläder....varken att lägga ner arbete på att sy eller att ha på mej. Jag är en kvinna som behöver storlek 40, är pensionär och mycket intresserad av både kläder och att sy. Flera av modellerna var verkligen inte lätta, man behöver bra rutin för att få till dem. Det hade varit en stor hjälp för min del om det funnits smakprov/bilder ur boken så man kunde se och få en uppfattning om innehåll, klädmodeller mm, innan man köper boken.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annikas paleokök helt fritt från socker, gluten oc...

Härlig !

29 februari 2016

Annika Sjöös båda böcker om sockerfri, glutenfri och mjölkfri kost är HÄRLIG läsning !
Inspiration blandad med fakta och vackra bilder, där slutresultatet blir fantastisk mat !
Som nybörjar inom detta kosttänk, blir man angenämt överraskad av all god mat som man med enkla medel kan laga själv utan större kunskap i matlagning av detta slag.
Köp den, läs den, men framför allt: laga maten ! Lena Borgljung

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min hemlighet

En stor liten man....

16 februari 2016

Mycket kan sägas om "den store lille mannan från Norge - Petter Stordalen"....
En intressant resa att följa, hans idoga arbete från liten pys som hjälper sin far i dennes enkla verksamhet i Norge, till stor-magnat med hela världen som arbetsfält !
Ingen stor läsupplevelse, men ändå läsvärd. Särskilt om man inte själv lever i eller har insikt i den värld som Petter Stordalen cirkulerar i med alla sina affärer, och därmed även det synsätt han ger prov på vad gäller affärer i miljardklassen.
Skulle vara intressant att träffa honom och prata kultur....ytterlighet till den verksamhet han bedriver, men framför allt en enorm skillnad vad gäller ekonomiska möjligheter, intressen, satsningar....
Trots allt några väl använda timmar tillsammans med Petter Stordalens bok.
Lena Borgljung

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av oss : en berättelse om Norge

Skakande läsning !

22 januari 2015

Skakande läsning, som sitter kvar länge ! Åsne Seierstads bok om personen bakom det förfärliga dådet som skakade inte bara Norge utan hela världen, och som EN person låg bakom - Utöyamassakern.
Boken är välskriven, klok och insiktsfull, även om jag tycker att Åsne Seierstad "lägger ord i andras munnar" i allt för stor utsträckning. Hur kan hon veta vad dessa nu avlidna ungdomar sa eller gjorde minuterna innan en kula tog deras liv ? Men bortser man från dessa ibland långdragna avsnitt, så är boken en stor behållning. Man läser och förfäras, men får också en god insikt i vad denna ensamma, sjuka människa har för bakgrund och historia. Det förklarar till viss del hans agerande, men det kan aldrig någonsin försvaras. En läsvärd bok om den värld vi alla lever i och som plötsligt kan förändra inte bara enskilda människors liv utan också skapa fasansfull nutidshistoria !

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pilflätning : korgar och trädgård

Pilflätning: korgar och trädgård, en informativ bok...

31 maj 2013

Pilflätning: korgar och trädgård, en informativ bok men också en bok för ögat ! När man har läst, tittar på fina bilder mm, vill man genast skaffa material för att själv börja fläta. Har man gått pilflätningskurs och kan grunderna, är boken till stor hjälp vid egna försök med detta spännande och följsamma material.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fixaren

Ny trevlig bekantskap !

14 juli 2018

En ny trevlig bekantskap har dykt upp i mitt läsintresse. Gabriella Ullberg Westin har skrivit böckerna om poliskommissarie Johan Rokka där handlingen utspelar sej i Hudiksvall.
Johan Rokka är verkligen en man som "går genom", man ser, känner och blir nyfiken på vem han egentligen är. Spännande intriger vävs samman och böckerna har ett härligt flöde som gör att man inte vill lägga dem ifrån sej...man är helt enkelt rädd att gå miste om något !
Dock upplever jag i alla böckerna att författaren har svårt att knyta ihop säcken när man närmar sej upplösning, det blir lite för bråttom att få till slutet. vilket gör att det känns något snopet när berättelsen är slut. Va... men hallå...jag undrar ju hur det kunde bli så här.....är funderingar jag haft, då jag läst. De välskrivna och spännande intrigerna faller tyvärr lite platt i böckernas slutfas.
Men helhetsupplevelsen är trots allt väldigt bra, och jag ser fram mot fler mord, försvinnanden mm i vackra Hudiksvall!
Lena Borgljung

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

52 kreativa idéer för hemmet

KUL !

29 juni 2016

Kul bok " 52 kreativa idéer för hemmet". Inte jättenyskapande, en del idéer har jag sett tidigare, men trots det så kändes boken inspirerande och framför allt var idéerna enkla, lätta att göra, billiga och med material som man antingen redan har hemma eller som är lätt att skaffa.
Så visst, jag har redan tillverkat några saker utifrån denna bok och är nöjd. Lena Borgljung

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min första kokbok : jag lär mig laga mat steg-för-steg

Härlig !

16 februari 2016

Min första kokbok: jag lär mig laga mat steg-för-steg.
En härlig kokbok för barn som gärna går på upptäcktsfärd i köket !
Pedagogisk, tydlig och inspirerande för mitt barnbarn - kille 8 år - som bjöd familjen på en jättegod trerättersmiddag ( visserligen med lite bistånd från en förälder ) men för att vara första gången så blev resultatet fullt godkänt. Han är redan intresserad av att fortsätta sin matlagningsresa tack vare inspiration och vägledning från denna bok ! Lena Borgljung

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som inte dödar oss - Millennium 4

Bra jobbat !

9 september 2015

Bra jobbat, säger jag till David Lagercrantz angående hans "självmordsprojekt" att skriva en fristående fortsättning på Stieg Larssons storsäljare !
Mycket synpunkter och framför allt många tråkiga kommentarer så som " så gör man inte...låt bli Stieg Larssons karaktärer...varför..." mm, har figurerat, framför allt innan Davis Lagercrantz bok släpptes.
Men jag har med stor behållning läst Det som inte dödar oss - Millennium 4, och haft stor glädje av både språket, spänningen och närvaron i Davis Lagercrantz välskrivna bok. I kortare sekvenser känner jag igen Stieg Larssons tänk, men hade inget behov av att det skulle verka som om Stieg Larsson hade skrivit själv. Davis Lagercrantz kommer från en helt annan miljö än Stieg Larsson men ändå lyckas han förmedla ett synsätt och värderingar från den värld som Stieg Larsson representerade.
Till dej som har negativa synpunkter utan att ha läst Det som inte dödar, säger jag bara: läs först och kom med kritik efteråt - inte tvärt om !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej