Användarprofil Katharina Törnqvist / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Katharina Törnqvist

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 5

Stjärnenatt

Vacker!

2 december 2014

En underbar bilderbok som inte riktigt följer bilderbokens standard som vi är vana vid. Det är många sidor och många blå toner. Läs med barnen eller läs den själv som vuxen. Den ger så mycket läsglädje för alla åldrar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bilderboken -på väg mot en teori

Mycket läsvärd!

2 december 2014

Ett ovärderligt verktyg för bilderboksanalys. Ulla Rhedins avhandling är skriven på ett lättillgängligt sätt vilket gör att den är lätt att använda som en teoretisk grund vid bilderboksanalysen. Ett utmärkt bidrag för att höja bilderbokens status och kompexitet. Komplettera med "Bilderbokens hemligheter" för ett större perspektiv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Baka med LCHF : klassiska bakverk till fika och fest...

Härlig bakbok

2 februari 2012

Boken är väldigt vacker. Bilderna är färggranna och beskrivande. Recepten är lätta och när man väl har allt hemma så är det bara att baka på. Vissa anser att bakverk inte hör hemma inom lchf och att de kan trigga igång sötsuget igen. Så kan det säkert vara och bakverk är för mig det det lilla extra som sätter guldkant. Men att jämställa lchf-bakverk med vanliga kolhydratsfulla bakverk fungerar inte. En lchf kaka ger inget mersug för min del utan jag blir nöjd efter en.

Självklart kan man baka efter den här bokens recept även om man inte äter efter lchf. Det är betydligt nyttigare och att slippa uppsvälld mage efter vetemjöl är bara bonus.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mia : sanningen om Gömda

Mia - sanningen om Gömda

18 april 2009

Boken är skriven av Monica Antonsson som utger sig för att vara grävande journalist. Den här boken baseras på utvalda intervjupersoners minnen som sträcker sig mer än 20 år bakåt i tiden. Ingen som kan styrka "Mias" version intervjuas. "Mia" utsätts också för en massiv förtalskampanj med Monica Antonssons blogg och uppgifter i boken som baseras på rent tyckande.

"Mia" målas upp som en dålig mamma, översexuell kvinna som frossar i män, hysterisk kvinna som inte förstår att försörja sig själv.

Boken är beställd av en av "Mias" exmän och båda exmännen bygger upp berättelsens kärna.

Jag finner boken smaklös och väldigt långt ifrån någon "sanning".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ego girl

Ego Girl

5 februari 2009

Fattigt språk tar udden av hela boken. Gynning skiljer sig ofta från andra genom att vara kulturellt bevandrad. Den här boken tar henne tillbaka till trash och inget annat. Synd att ingen mer seriös journalist valdes till uppdraget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej