Användarprofil Jessika Lilja / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Jessika Lilja

Antal betyg: 13
Antal recensioner: 9

Kvinnor Berättar #metoo

Reflektera och diskutera kring berättelserna

25 mars 2018

En viktig antologi där vanliga kvinnors berättelser är i fokus. Det är modiga och otäcka berättelser från #metoo som inte får glömmas bort. Boken kan användas för egen reflektion och jag skulle rekommendera att den används i undervisning som diskussionsunderlag om makt, mod och strukturer i samhället.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hitta läkningen i skogen : en hjälp ut ur utmattning...

Lätt att ta till sig budskapet

26 maj 2019

Böcker om utmattning tenderar att vara svårlästa, det är därför fantastiskt bra att det äntligen kommit en bok som även en utmattad orkar ta till sig. Boken utgår från naturen och innehåller framförallt foton och reflektionsfrågor som lockar till både skratt och allvar. Du bör läsa boken fördelat över tid och låta innehållet väcka funderingar att ta med dig under en promenad i naturen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Träsk

En gripande och inspirerande skildring

11 mars 2019

En gripande skildring av att växa upp med en familjemedlem som har borderline (emotionellt instabil personlighetsstörning). Fantastisk intressant och samtidigt en väldigt otäck historia som kryper in under skinnet och väcker mycket tankar. Hur hade jag själv agerat om jag vuxit upp under samma förutsättningar? Hur hade min självbild påverkats om det som händer i familjen förvrängs och förvrids? Huvudpersonen Mats får mer och mer insikt om att något inte står rätt till och försöker hantera situationen. Det är en inspirerande historia om att försöka hantera sig själv mitt uppe i det destruktiva och dysfunktionella i en familj.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hemligheternas skafferi

Fängslande historia

31 oktober 2018

Jag blev fängslad av historien och inte kunnat släppa den, sträcklyssnade på den. Otrolig historia där flera människoöden vävs samman, innehåller underbara karaktärer på ön Ven och hemligheter som avslöjas stegvis. En bok som lockade mig till både skratt och gråt, och väckte tankar om liv och död. Inläsaren My Holmsten är skicklig och historien kommer verkligen till sin rätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skuggbarnet : att utsättas för syskonmisshandel. Del 2

Angeläget ämne att skildra och förstå

9 september 2018

Helt unika böcker av Helén Varenius och jag hoppas att fler kommer våga berätta öppet om syskonmisshandel efter att ha läst dem. Författaren är också föreläsare och jag tycker det är angeläget att sprida hennes historia till alla yrken där man jobbar med människor. Viktigt att fler som utsätts/har utsatts för syskonmisshandel kan få hjälp, stöd och förståelse från omgivningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skuggbarnet : att utsättas för syskonmisshandel. Del 1

Viktigt ämne

9 september 2018

Helt unik bok och jag hoppas att fler kommer våga berätta öppet om syskonmisshandel efter att ha läst den. Boken behandlar ett viktigt ämne som väcker tankar och känslor hos mig som läsare. Otroligt angeläget att sprida denna skildring till alla yrken där man jobbar med människor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Allt eller inget

Romance när den är som allra bäst!

4 juni 2018

Underbar kärlekshistoria med karaktärer som är älskvärda, helt enkelt en grymt bra romance! Rekommenderas varmt till alla vänner som är intresserade av romantiska historier med aktuella ämnen i nutid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Novali hjärta Sara

Fantastiska illustrationer och underbar feelgood!

4 juni 2018

Fantastiska illustrationer och en underbar feelgood-historia! Novali hjärta Sara är en bok för barn om förälskelse och visar att kärlek är viktig oavsett vem du är kär i. Boken lockar till samtal om kärlek och samkönade relationer. Rekommenderar den som present, och boken borde vara självklar på alla förskolor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Steg för steg till ett perfekt manus

Tydlig och strukturerad

22 maj 2018

Praktisk och lättläst bok om redigering av manus. Boken är tydlig och strukturerad med bra tips och checklistor. Kan med fördel användas för redigering av både långa bokmanus och korta noveller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej